SXSW 2020 geannuleerd door coronavirus: hier vindt elk technisch evenement (tot nu toe) niet plaats

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De effecten van de uitbraak van het coronavirus zijn nog steeds voelbaar in de technische wereld, waar een ander spraakmakend technisch evenement zojuist van de kalender is geschrapt.

releasedatum iphone 13 mini

In dezelfde week dat Google zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie voor mei annuleerde, is South by Southwest (SXSW) nu ook geschrapt. Het tech- en cultuurevenement werd geannuleerd nadat de burgemeester van Austin, Texas, vandaag (6 maart) een lokale ramp had uitgeroepen om de impact van het virus het hoofd te bieden.  • Tekort aan handdesinfecterend middel: waar je het nog kunt kopen
  • Checklist voor het coronavirus: wat te kopen om jezelf te beschermen
  • The show must go on: CES 2021 data, locatie en Las Vegas plannen
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De organisatoren van SXSW waren onvermurwbaar dat de show zou doorgaan, zelfs toen deelnemers als Facebook, TikTok en Twitter zich de afgelopen week allemaal terugtrokken. Maar het bevel van de burgemeester van Austin verhindert effectief dat SXSW plaatsvindt.

Bekijk meer

Hier is een overzicht van welke technische evenementen tot nu toe zijn geannuleerd vanwege zorgen over de uitbraak van het coronavirus en hoe de organisatoren die evenementen hebben geherstructureerd. We hebben ook een blik geworpen op de grote technische evenementen die de komende maanden zijn gepland, die nu onder druk zullen komen te staan ​​om hun plannen aan te kondigen in de nasleep van de opduikende gevallen van coronavirus, zowel in de VS als in het buitenland.

Tech events afgelast vanwege coronavirus (tot nu toe)

Mobile World Congress: De jaarlijkse top van de mobiele industrie in Barcelona zou op 26 februari van start gaan, maar de organisatoren trokken medio februari de stekker uit het evenement nadat veel exposanten zich terugtrokken. Qualcomm en Sony beide streamden hun MWC-aankondigingen online, terwijl LG de LG V60 ThinQ aankondigde via persberichten in plaats van tijdens een MWC-persevenement.

Conferentie voor game-ontwikkelaars: Oorspronkelijk gepland voor de week van 16 maart, hebben de organisatoren van GDC de show een week geleden uitgesteld. Ze zeggen dat ze zullen proberen een nieuwe afspraak te maken voor de zomer.

SXSW: De conferentie over cultuur en technologie zou op 13 maart beginnen. Dit zal de eerste keer in 34 jaar zijn dat de conferentie van maart niet zal plaatsvinden. De organisatoren zeggen dat ze 'de vertakkingen doorwerken' van de stad Austin die SXSW blokkeert.

Facebook F8: De ontwikkelaarsconferentie van Facebook vindt normaal gesproken eind april plaats, maar Facebook heeft al laten weten dat het evenement wordt geschrapt. In plaats daarvan zegt Facebook dat het van plan is 'het persoonlijke F8-evenement te vervangen door lokaal gehoste evenementen, video's en live gestreamde inhoud'.

Google I/O: De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google vindt in mei niet meer plaats in het Shoreline Amphitheatre. Dit is het evenement waar Google meestal pronkt met de nieuwste functies die naar de volgende versie van Android komen, en ten minste een jaar lang hebben we onze eerste blik geworpen op de Pixel 3a en Nest Home Max.

Google is nog steeds op zoek naar manieren om verder te gaan zonder een persoonlijk evenement, en plannen zullen worden aangekondigd op de website van de ontwikkelaarsconferentie.

Aankomende tech-evenementen: wat vindt er nog plaats (voorlopig)

Apple's wereldwijde ontwikkelaarsconferentie(Afbeelding tegoed: Apple)

Microsoft-build: De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Microsoft staat gepland voor 19 mei, een week nadat Google I/O zou zijn begonnen. Er is geen woord over enige verandering in de status van Microsoft Build, maar je zou denken dat de beslissing van Google om I/O te annuleren Microsoft zou kunnen overtuigen om dit voorbeeld te volgen met zijn ontwikkelaarsevenement. Microsoft heeft de Most Valuable Professional Summit van 15 maart al geannuleerd vanwege zorgen over het coronavirus.

Apple WWDC: Er is nog geen datum vastgesteld voor Apple's Worldwide Developers Conference, hoewel Apple dat evenement doorgaans in de eerste week van juni houdt. Recente WWDC's hebben plaatsgevonden in San Jose, Californië, en het evenement van dit jaar zal waarschijnlijk onder andere nieuwe versies van macOS, watchOS en iOS 14 presenteren. Apple heeft het reizen van werknemers beperkt naar landen die het meest getroffen zijn door het coronavirus en de uitbraak dwong de sluiting van Apple-winkels in China, dus het bedrijf is zich duidelijk bewust van de situatie.

Bekijk meer

E3: E3 zou op 9 juni moeten beginnen. Hoewel het uitstel van GDC ervoor zorgt dat gamemakers zich afvragen of dit grotere handelsevenement in de game-industrie moet doorgaan, zeggen de organisatoren voorlopig dat er geen verandering is in de status van het evenement. E3 gaat vooruit .

computer: Een van de grotere laptop- en pc-shows van het jaar staat gepland voor 2 juni in Taiwan. Voorlopig gaat de beurs gewoon door. De 2003-editie van Computex werd uitgesteld tot september vanwege de SARS-uitbraak van dat jaar, dus er is een precedent dat dat evenement opnieuw wordt gepland vanwege gezondheidsproblemen.

Hoe zit het met het geruchten Apple-evenement in maart?

Natuurlijk bevat deze lijst geen productlanceringsevenementen die niet zijn aangekondigd en mogelijk nooit worden gepland, aangezien bedrijven de waarde afwegen van het verzamelen van verloren mensen in één gebied tijdens een gezondheidscrisis.

Zo gaan er geruchten dat Apple aan een iPhone SE-opvolger werkt met de iPhone 9 zal naar verwachting eind deze maand debuteren op een evenement. Nu de uitbraak van het coronavirus de productie van die telefoon al dreigt te vertragen, kan dat evenement worden uitgesteld – als het al wordt aangekondigd.

De beste Apple iPhone 11-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 65/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 65/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 72/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 72/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (64GB) Apple iPhone 11 (64GB) $ 600 vooraf $ 40/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij $ 600 vooraf $ 40/mnd Bekijk Deal Bij We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen