Tesla Cybertruck: lanceervenster, prijs, bereik, interieur en laatste nieuws

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Tesla Cybertruck

Publicatiedatum: 2022-2023
Prijs:
Vanaf .900
Stroom: Tri-motor AWD
Batterij bereik: 500+ duizenden
Trekvermogen: 14.000+ pond
0 tot 60 mph:
<2.9 seconds
slim:
Autopilot, optionele Full Self Driving-optie, Tesla premium connectiviteit,

De Tesla Cybertruck ziet er misschien uit alsof hij is ontworpen door iemand die in oorlog is met bochten, maar zijn scherpe hoeken zorgen zeker voor een interessant voertuig. De voor- en achterverlichting, die als een woedende driehoek in evenwicht is, dragen bij aan de agressieve uitstraling van deze nieuwe pick-up-ontmoet-luxe truck.Maar er is meer aan de Cybertruck dan wat het bijproduct lijkt te zijn van een van Elon Musks koortsdromen. De truck is ontworpen om alle dingen te bieden die een Tesla maken, inclusief het minimalistische ontwerp, en ruimte voor maximaal twee mensen om te reizen in een hightech luxe rit.

  • De beste elektrische auto's die je nu kunt kopen
  • Tesla Cybertruck vs. GMC Hummer EV: Wat is het verschil?
  • Rivian R1T versus Tesla Cybertruck : Welke elektrische vrachtwagen past bij jou?
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met andere woorden, zelfs als je het ontwerp negeert, kan dit de meest unieke truck blijken te zijn die naar onze straten komt. Dus hier is alles wat je moet weten over deze zeer speciale, en even bizarre, EV.

Tesla Cybertruck laatste nieuws (bijgewerkt op 12 november)

  • Het lijkt erop dat de Cybertruck niet alleen verkrijgbaar zal zijn in de kleur metallic staal, met een afbeelding die online circuleert met een matzwarte Cybertruck op de achtergrond.
  • Er is een nieuwe promovideo van de Cybertruck verschenen, waarop de truck op en naast de weg te zien is - en het ding ziet er vreemder uit dan ooit.
  • Er is een video gespot met een Cybertruck met zijspiegels, een primeur voor de schuine auto. Elon Musk heeft ook bevestigd dat hoewel wettelijk vereist, die spiegels kunnen worden verwijderd

Tesla Cybertruck lanceervenster

Tesla Cybertruck heeft mogelijk accessoires waarmee het bed achterin voor allerlei activiteiten kan worden gebruiktKrediet: Tesla Cybertruck

Tesla zal pas ergens volgend jaar met de productie van de Cybertruck beginnen en de volumeproductie zal pas ergens in 2023 beginnen. Helaas is deze vertraging te wijten aan problemen met de toeleveringsketen die Tesla en de rest van de auto-industrie treffen.

Tesla zei oorspronkelijk dat de productie van Cybertruck eind 2021 zou plaatsvinden, waarbij de drie- en tweemotorige varianten eerst zouden komen. Een goedkoper model met achterwielaandrijving zou ook eind 2022 beschikbaar zijn, maar zal nu waarschijnlijk pas eind 2023 aankomen.

Er was enige speculatie geweest dat de Tesla Cybertruck zou worden teruggedrongen tot 2022. Niet alleen ontweek Tesla vragen over wanneer de productie zou beginnen tijdens zijn Q2-inkomstenoproep, er was geen teken dat de Texas-gigafabriek zich klaarmaakte om op elk moment aan de Cybertruck te gaan werken spoedig.

Helaas weten we gewoon niet wanneer de Cybertruck eindelijk zal arriveren en wat de vertragingen betekenen voor het productieschema van de modellen met twee en één motor.

Tesla Cybertruck prijs

Volgens Tesla zal de prijs voor de Cybertruck beginnen bij $ 39.900 voor het model met achterwielaandrijving met één motor. Het model met twee motoren op alle wielen kost $ 49.900 en de auto met driewielaandrijving kost $ 69.900. Alle modellen kunnen nu worden gereserveerd voor een restitueerbare aanbetaling van $ 100.

Interessant is dat de enkele motor Cybertruck nu de goedkoopste EV die Tesla te bieden heeft , dankzij de recente prijsverhoging van Model 3. De nieuwe vertragingen betekenen echter dat u er waarschijnlijk pas over twee jaar een krijgt.

Hoewel de basis Autopilot standaard is op alle Tesla-voertuigen, inclusief Cybertruck, kost de Full Self Driving-optie $ 10.000 extra. Dat is als je nu toch bestelt, en de Cybertruck-bestelpagina wijst erop dat iedereen die later bestelt, onderhevig kan zijn aan toekomstige prijsverhogingen. Aangezien Full Self Driving sinds juli 2019 met $ 4.000 is gestegen, is het slechts een kwestie van tijd voordat het opnieuw gebeurt.

De Full Self Driving-optie ontgrendelt een aantal extra autonome functies, waaronder automatisch parkeren, een 'summon'-functie en een rijmodus op de snelweg die volledig zelf van oprit naar afrit kan navigeren.

De Cybertruck zou naar het VK gaan, maar er blijven vragen over de aankomst daar. Je kunt er zeker al een bestellen, maar strengere regels over de veiligheid van voetgangers kunnen voor problemen zorgen.

Tesla Cybertruck-ontwerp

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Het enige waar je de Cybertruck niet van kunt beschuldigen, is een gebrek aan individualiteit.

Elon Musk twitterde zelfs dat dit onderdeel was van de aantrekkingskracht van de truck. Of dat is in ieder geval waarom hij er zo dol op is. Musk beweerde dat andere inkomende elektrische auto's op elkaar lijken, terwijl de Cybertruck 'eruit ziet alsof hij is gemaakt door buitenaardse wezens uit de toekomst'.

Bekijk meer

Er is een beetje overdrijving daar, aangezien de Cybertruck een zeer jaren 90-visioen van de toekomst heeft.

Hoewel Musk toegeeft dat het rare ontwerp de ondergang van de Cybertruck zou kunnen zijn, maakt het feit dat het zo uniek is, het hem niet uit als dat gebeurt. Niet dat de truck waarschijnlijk een commerciële flop wordt.

Hoewel alles wat we van Tesla hebben gezien met betrekking tot de Cybertruck de zijspiegels heeft overgeslagen, is er onlangs een video opgedoken die laat zien dat de auto ze zal hebben. Dat is geen verrassing, aangezien ze een wettelijke vereiste zijn in de Verenigde Staten en de meeste andere landen.

Maar Elon Musk ook beweringen dat de spiegels zijn ontworpen om 'gemakkelijk te verwijderen door eigenaren'. Dat is een beetje zinloos, aangezien de wet zegt dat chauffeurs met zijspiegels moeten rijden. Hoewel slechts een paar staten er twee verplicht stellen, zegt de wet in de VS dat bestuurders slechts één zijspiegel mogen hebben als er een tweede spiegel is (zoals een achteruitkijkspiegel) die deze aanvult.

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Maar het is niet alleen het ontwerp. De benadering van materialen door de Cybertruck is een beetje anders dan die van de meeste auto's of vrachtwagens op de weg. Het maakt gebruik van wat Tesla beschreef als ultrahard 30x koudgewalst roestvrij staal. Dit wordt gevormd tot een exoskelet, wat volgens het bedrijf zo ongeveer het moeilijkste is dat het kon vinden.

Echter, Elon Musk was betrokken bij een Twitter-uitwisseling rond de gebruikte materialen. In reactie op een artikel over het Starship van SpaceX antwoordde Musk: 'We veranderen snel de bestanddelen en vormmethoden van legeringen, dus traditionele namen zoals 304L zullen meer een benadering worden. Vervolgens werd hem gevraagd of dat ook de Cybertruck was, waarop hij eenvoudig ja antwoordde.

Musk ook zei dat de uiteindelijke Cybertruck ongeveer 3% kleiner zou zijn dan het prototype dat op het lanceringsevenement werd getoond. Vermoedelijk heeft het bedrijf ook wat werk gedaan aan zijn breukvast glas, dat tijdens het evenement beroemd werd verpletterd door een groot kogellager.

matte_black_cybertruck_roadster_posted_by_former van r/teslammotoren

Het is ook vermeldenswaard dat de truck beschikbaar lijkt te zijn in andere kleuren dan het standaard metallic zilver. We weten dat deze tank een voormalig SRE Aerodynamic Engineer is die een foto van zichzelf bij Tesla plaatst (via Reddit ), met een matzwarte Cybertruck op de achtergrond.

Tesla Cybertruck interieur

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Vroege previews van het interieur laten een zeer Tesla-look zien. Er is plaats voor maximaal zes personen, drie voorin en zitbanken achterin voor nog eens drie. Het nieuwe stuur is aanwezig, met een bijna vliegtuigjukontwerp, en er is een bescheiden scherm centraal gemonteerd in een dashboard met marmereffect.

Het is een heel eenvoudig, zeer functioneel ontwerp dat veel van de technologie onder de motorkap verbergt. Met andere woorden, het is in alle opzichten typisch Tesla.

Tesla Cybertruck batterij en actieradius

Het bereik van de Cybertruck is afhankelijk van het model dat u koopt. Het eenmotorige RWD-model claimt een bereik van meer dan 250 mijl, volgens Tesla. De dubbele motor zal 300 mijl afleggen en het driemotorige model 500 mijl.

tp link av2000 powerline-adapter

Het is nog niet duidelijk wat de capaciteit van de cellen in de Cybertruck zal zijn. Het is echter waarschijnlijk dat Tesla de nieuwe 4680-celbatterijen zal gebruiken om te proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

Het nieuwe spiraalontwerp van de 4680 belooft 16% meer bereik en zes keer de kracht van de bestaande cellen. Er is hier ook een prijsverlaging waardoor de kosten van cellen aanzienlijk zouden moeten dalen. Tesla's langetermijndoel van de goedkope elektrische auto van $ 25.000 hangt af van het feit dat dit realiteit wordt.

Deze cellen zullen worden opgenomen in de nieuwste versie van Model Y, die in ontwikkeling is bij de Telsa Gigafactory in Texas. Deze fabriek zal ook de Cybertruck produceren, wat verder suggereert dat de nieuwe batterijtechnologie in de truck zal worden gebruikt.

De productie van Model Y heeft echter prioriteit en de Cybertruck zal pas later in volledige productie gaan.

Tesla Cybertruck-prestaties

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Tesla zegt dat de enkele motor Cybertruck in minder dan 6,5 seconden van nul naar 60 mph zal gaan. Dat lijkt misschien traag volgens Tesla-normen, maar dit is toch een vrachtwagen en hun massa verhindert doorgaans supersnelle acceleratie.

De tweemotorige auto klaart de sprint van 0-60 in 4,5 seconden, en de driemotorige variant kan dat in 2,9 seconden. Dat is allemaal fantastisch snel voor een groot voertuig dat een gewicht kan trekken van 7.500 lbs met de enkele motor, 10.000 lbs voor de dubbele en 14.000 lbs voor de drievoudige motorconfiguratie.

Tesla CEO Elon Musk bevestigde ook dat de auto zal komen met achterwielbesturing , die is ontworpen om de wendbaarheid van de truck te vergroten en hem te helpen scherpe bochten te maken. Het lijkt veel op Hummer's 'crab-modus' die gebruikmaakt van koppelvectoring om diagonaal te rijden, waardoor het in en uit krappe situaties kan komen.

Tesla Cybertruck vooruitzichten

(Afbeelding tegoed: Tesla)

De Cybertruck wordt waarschijnlijk autogoud voor Tesla. Om te beginnen is de prijs redelijk. Als je een Ford F-150 zou specificeren, zou je tussen de $ 36.000 en $ 70.000 uitgeven, afhankelijk van de opties. Dat betekent dat voor veel mensen de Tesla een betaalbare optie zal zijn, vooral omdat je niet voor brandstof hoeft te betalen.

Bovendien betekent het radicale ontwerp van Cybertruck dat het belangstelling wekt van mensen die normaal niet eens een vrachtwagen zouden overwegen. Natuurlijk, het is praktisch, maar het is ook ontworpen om comfortabel en opvallend te zijn. Iedereen, van boeren tot TikTok-makers, wil deze truck graag op hun oprit hebben.

    Meer:Tesla Model 3 review : Is Tesla's goedkoopste auto de juiste keuze?
De beste deals voor dashcams van vandaagBlack Friday Sale eindigt overvijftienuur18minuten33droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin® Garmin Dash Cam™ Mini Walmart $ 249,99 $ 118,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen