Tesla heeft zojuist de prijs van de 'Full Self Driving' hardware-upgrade verlaagd

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Tesla heeft de prijs verlaagd van de 'Full Self Driving'-upgrade die nodig is voor oudere Tesla-modellen om de nieuwe te gebruiken FSD-abonnementsservice . Het kost nu $ 1.000, in plaats van $ 1.500.

Dit is waarschijnlijk een reactie op kritiek van Tesla-eigenaren die werden gevraagd om te betalen voor de upgrade. Het was tenslotte gratis en de Full Self Driving Autopilot werkt niet zonder.  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Het belangrijkste probleem dat mensen hadden met het opladen van Tesla voor de hardware-upgrade, was het feit dat ze oorspronkelijk werd verteld alle Tesla's hadden de benodigde hardware om Full Self Driving te laten werken. Wat je extra moest betalen voor de Full Self Driving-add-on, was dat je toegang had tot de software die het Autopilot-systeem opwaardeerde.

Toen ontdekte Tesla dat de Full Self Driving Computer 2.0 en 2.5, die vóór 2019 in Tesla-auto's was geïnstalleerd, niet goed genoeg was om de autonome functies aan te kunnen die Tesla wilde. Dus begon het vanaf 2019 de FSD Computer 3.0 te gebruiken, terwijl eigenaren van oudere auto's die de FSD-add-on kochten kreeg een gratis upgrade .

Natuurlijk hanteert Tesla zijn FSD-abonnement een beetje anders, omdat het een vrijblijvend abonnement van $ 199 per maand is in plaats van een levenslange aankoop van $ 10.000. Dus het vraagt ​​bestuurders van oudere auto's om de upgrade zelf te betalen, ondanks het feit dat eigenaren van die auto's misschien dachten dat ze al over de benodigde FSD-hardware beschikten.

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Maar het bedrijf lijkt die kritiek te hebben gehoord en de Tesla-app toont nu een gereduceerde prijs voor de FSD-hardware-upgrade. Volgens Elektricien er zijn ook berichten dat mensen die de afgelopen dagen de volledige $ 1.500 hebben betaald, een terugbetaling van $ 500 hebben gekregen.

Een prijsverlaging is het juiste idee voor deze situatie, hoewel het begrijpelijkerwijs niet iedereen zal bevallen. Tesla beloofde immers dat auto's die tussen 2016 en 2019 zijn gekocht, over de benodigde hardware zouden beschikken om te profiteren van Full Self Driving zodra functies beschikbaar komen.

Het bedrijf was niet in staat om die belofte na te komen, en het is redelijk dat mensen geïrriteerd zijn dat ze worden gevraagd om $ 1.000 te betalen om iets te repareren dat volledig uit hun handen was. Het is begrijpelijk dat ze willen dat de autofabrikant levert wat oorspronkelijk was beloofd.

Kan deze situatie zich weer voordoen?

Ik vraag me ook af of deze situatie zich in de toekomst weer kan voordoen, vooral omdat Tesla zo graag lijkt op het binnenhalen van abonnementsinkomsten. Tesla's 'Full Self Driving' is immers niet volledig autonoom en vereist nog steeds een oplettende bestuurder om op elk moment klaar te staan ​​om het over te nemen.

Tesla heeft naar verluidt zelfs de regelgevers in Californië verteld dat zijn systeem autonomie van niveau 2 biedt, zoals gedefinieerd door de Society of Automotive Engineering (SAE). 'Echte' autonomie zou pas beschikbaar zijn op niveau 4 of niveau 5, en er moet nog veel worden ontwikkeld voordat we dat niveau bereiken.

Tesla bevindt zich in de toekomst misschien in een vergelijkbare situatie, waar auto's betere en krachtigere computerhardware nodig hebben voordat ze met meer autonomie kunnen rijden. Het is een duidelijk nadeel van het gebruik van termen als 'Full Self Driving' wanneer de auto's zelf niet volledig onafhankelijk zijn.

We weten niet wat de toekomst in petto heeft en welke barrières autofabrikanten kunnen tegenkomen wanneer ze proberen hun voertuigen volledig autonoom te maken. Elon Musk heeft echter al toegegeven dat autonoom rijden is veel moeilijker dan hij zich realiseerde , en het is niet al te onredelijk om te betwijfelen of de huidige Tesla Autopilot-hardware deze taak aankan.

    Meer:Tesla Cybertruck vs Ford F-150 Lightning: welke elektrische vrachtwagen is het beste?
De beste deals voor dashcams van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over07uur22minuten33droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin® Garmin Dash Cam™ Mini Walmart $ 249,99 $ 123,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen