Tesla heeft zojuist Supercharger-prijzen herzien - wat u moet weten

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Tesla is op dit moment de grootste naam in de wereld van elektrische voertuigen en heeft enigszins een pad geëffend met volledig elektrische auto's, ondanks dat het een vrij nieuw bedrijf is in vergelijking met traditionele automerken.

En als zodanig heeft de Tesla veel te doen, van nieuwe auto's tot EV-gedachten die door Eon Musk worden geuit. We hebben nu dus een doorlopende verzameling nieuws en updates van Tesla, waardoor je een one-stop-shop hebt om te volgen wat er bij het bedrijf gebeurt.  • Alles wat u moet weten over de Tesla-hatchback van $ 25k
  • Tesla Model 3 review : Is Tesla's goedkoopste auto het waard om te kopen?
  • Blijf op de hoogte van de grootste Tesla-problemen hier
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus lees verder voor het laatste nieuws van Tesla en waarom je misschien een beetje enthousiast wilt worden over wat er dit jaar en daarna van Tesla komt.

Laatste Tesla-nieuws (bijgewerkt op 17 november)

Tesla verandert de manier waarop het gaat opladen Supercharger gebruikers die een locatie op basis van minuut gebruiken — het oude two-tier-systeem overslaan ten gunste van vier niveaus . Niveaus die de prijs veranderen afhankelijk van hoe snel je daadwerkelijk oplaadt.

Voorheen werd alles onder de 60 kW laadsnelheid beschouwd als 'Tier 1' en was de goedkoopste optie. Alles over was 'Tier 2' en natuurlijk duurder. Met het nieuwe systeem is Tier 1 ongewijzigd en biedt het de laagste prijs voor snelheden onder 60 kW.

Tier 2 is nu de op één na laagste prijs, met snelheden tussen 60 kW en 100 kW. De nieuwe Tier 3 is 100 kW tot 180 kW en is weer duurder, terwijl Tier 4 alles boven 180 kW snelheden heeft. Uiteraard zal dat de duurste optie zijn en alleen van toepassing op de vlaggenschip V3-superchargers die snelheden tot 250 kW bieden.

Echter, net als bij het vorige systeem, is de prijs afhankelijk van de specifieke Supercharger-locatie waar u zich bevindt. Gelukkig kun je prijzen zien door een Supercharger te selecteren op het Tesla-navigatiescherm of Tesla's kaart .

15 november: Tesla Superchargers krijgen Starlink internet

Tesla is begonnen met het uitrollen van Starlink-antennes naar verschillende Supercharger locaties, volgens Elektricien . De service, beheerd door SpaceX, eigendom van Elon Musk, biedt internetconnectiviteit via satelliet in plaats van kabels of mobiele netwerken.

Hoewel het niet duidelijk is hoe wijdverbreid deze uitrol waarschijnlijk zal zijn, betekent dit wel dat Tesla-bestuurders een andere manier hebben om verbonden te blijven terwijl ze opladen. Tesla biedt wel zijn Premium Connectivity-service aan, inclusief toegang tot apps zoals Netflix, het kost $ 10 per maand. Iedereen die het abonnement overslaat of een andere dienst wil gebruiken, zou moeten vertrouwen op zijn mobiele data-abonnement.

Het aanbieden van Starlink betekent dat er een alternatief beschikbaar is, en een alternatief dat even gunstig is voor Elon Musk.

12 november: Tesla heeft de prijs van de Model Y opnieuw verhoogd

Tesla heeft zijn prijzen opnieuw verhoogd en we beginnen de tel te verliezen hoe vaak dit de afgelopen weken is gebeurd. Deze keer heeft Model Y nog een prijsstijging van $ 1.000 gehad, wat betekent dat het lange-afstandsmodel begint bij $ 58.990 en het Performance-model nog duurder is bij $ 63.990.

Het is niet duidelijk waarom deze prijsstijgingen blijven plaatsvinden, hoewel CEO Elon Musk in het verleden de problemen in de toeleveringsketen de schuld heeft gegeven van de toenemende stijging van de Tesla-kosten. Tesla is verre van de enige autofabrikant die door deze problemen wordt getroffen, hoewel Musk er alle vertrouwen in heeft dat het aanhoudende tekort aan chips slechts een probleem op korte termijn zal zijn.

We zouden graag jouw optimisme hebben, Elon.

9 november: De Tesla Semi zou tegen het einde van het jaar nog kunnen aankomen

De Tesla Semi heeft misschien een schijnbaar eindeloze reeks vertragingen opgelopen, maar het lijkt erop dat hij eerder zou kunnen aankomen dan we dachten. Terwijl Tesla heeft bevestigd dat de leveringen aan klanten zijn uitgesteld tot 2022, vertelde PepsiCo-CEO Ramon Laguarta: CNBC dat het nog voor het einde van het jaar zijn eerste Semi-leveringen verwacht.

'We beginnen al elektrische vrachtwagens van Tesla te kopen, we willen niemand promoten, maar dat is het merk dat we tot nu toe gebruiken', zei Laguarta. 'En we krijgen dit kwartaal onze eerste leveringen.'

PepsiCo is opmerkelijk omdat het 100 Tesla Semis bestelde kort nadat de volledig elektrische vrachtwagen was aangekondigd. Het bedrijf beweerde ook dat het ervan uitgaand 15 van de vrachtwagens zouden tegen het einde van het jaar aankomen, hoewel dit vóór de reeks vertragingen was. Blijkbaar komen er nog een aantal, maar hoeveel is onduidelijk.

Toch is het goed nieuws voor de transportsector, aangezien het betekent dat ze vrij snel moeten kunnen beginnen met het elektrificeren van hun vloot. Tesla zelf bereidt zich al voor op de lancering van de Semi en heeft 'megachargers' met hoog voltage geïnstalleerd in de Nevada Gigafactory waar de truck wordt gebouwd.

28 oktober: Tesla introduceert Sentry Mode Live Camera Access

Tesla's Autopilot-camera's zijn al lang in staat om ne'er-do-wells op te nemen die gericht zijn op het toebrengen van schade aan geparkeerde voertuigen. De camera's kunnen worden ingeschakeld en automatisch beginnen met opnemen wanneer er beweging in de buurt wordt gedetecteerd. Gebruikers konden die schakelaar echter op geen enkel moment aanzetten, tot nu toe.

Met Sentry Mode Live Camera Access, te vinden in update 2021.36.8, kunnen gebruikers nu de stuurautomaatcamera's van hun Tesla inschakelen om op elk moment te zien wat er in de buurt van hun voertuig is. Het gaat allemaal via de Tesla-app.

Volgens de release-opmerkingen, zoals gerapporteerd door: Electrek , 'U kunt nu op afstand de omgeving van uw auto bekijken wanneer deze geparkeerd staat om de veiligheid van uw omgeving te bevestigen voordat u terugkeert naar uw auto. Live Camera is end-to-end versleuteld en is niet toegankelijk voor Tesla. Tikken in- of uitschakelen Bediening > Veiligheid en beveiliging '

Deze functie maakt deel uit van Tesla's Premium Connectivity-abonnement, dat $ 10 per maand kost. Dit plan omvat kaarten met satellietweergave met live verkeersinformatie, muziek in de auto en mediastreaming plus een internetbrowser.

Op dit moment lijkt deze functie alleen beschikbaar te zijn voor iOS-apparaten, al vermoeden we dat Android-gebruikers niet al te lang hoeven te wachten.

beste virus-apps voor Android

(Afbeelding tegoed: Tesla)

25 oktober: Tesla heeft zojuist de prijzen van bijna al zijn auto's opnieuw verhoogd

Ondanks dat Tesla nog maar net de prijs van een aantal Tesla Model 3 en Model Y-varianten met maximaal $ 2.000 heeft verhoogd, heeft Tesla het opnieuw gedaan. Behalve deze keer hebben Model S- en Model X-modellen ook geleden onder de nieuwe prijsstijging.

De Tesla Model 3 Standard Range Plus is nu $ 43.990, een prijsverhoging van $ 2.000 en $ 4.000 meer dan het een maand geleden kostte. Het Long Range Model Y kost ook $ 56.990, ook $ 2.000 meer dan voorheen en $ 4.000 meer dan vorige maand.

Zowel de Long Range en Performance Tesla Model 3s als de Performance Model Y blijven allemaal dezelfde prijs: respectievelijk $ 49.990, $ 57.990 en $ 61.990.

De leveringstermijnen zijn ook over de hele linie teruggedrongen, waarbij het standaard Model 3 nu naar verwachting in september 2022 en augustus 2022 voor het Model Y zal aankomen. Elektricien opmerkingen, je kunt een paar maanden besparen door $ 1.500- $ 2.000 uit te geven voor de grotere wielen.

Ondertussen kost de Tesla Model S Long Range nu $ 94.990, een stijging van $ 5.000, hoewel de Model S Plaid nog steeds dezelfde $ 129.990 is. Het Long Range Model S kost geen $ 104.990, nog eens $ 5.000, terwijl de nog niet uitgebrachte Plaid-variant nog steeds $ 119.990 is.

6 oktober: Tesla verhoogt de prijs van de Model 3 en Model Y opnieuw

De Tesla Model 3 en Model Y waren beide eerder dit jaar het slachtoffer van meerdere prijsstijgingen en het lijkt erop dat hun beproeving nog niet voorbij is. Tesla heeft zojuist de prijs opnieuw verhoogd, waarbij sommige modellen nu $ 2.000 meer kosten dan voorheen.

De Tesla Model 3 Standard Range Plus is gestegen van $ 39.990 naar $ 41.990, terwijl de Performance is gestegen van $ 56.990 naar $ 57.990. De prijs van het Long Range-model is hetzelfde gebleven, namelijk $ 49.990. Het Long Range Model Y is nu $ 54.990, een stijging van $ 52.990, en het Performance-model is nu $ 61.990, een stijging van $ 60.990.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van deze laatste ronde van prijsverhogingen, maar Elon Musk, CEO van Tesla, beweerde dat eerdere prijsstijgingen het gevolg waren van problemen in de toeleveringsketen die de hele auto-industrie hebben getroffen.

31 augustus: Tesla Model 3 crash is een ander voorbeeld van hoe Autopilot niet volledig autonoom is

Tesla Autopilot is betrokken bij weer een spraakmakende crash , dit keer in botsing met een Florida Highway Patrol-auto en een kapotte Mercedes op de Interstate 4. Blijkbaar had de Tesla Model 3 Autopilot ingeschakeld en botste vervolgens met de patrouillewagen, miste de Trooper ternauwernood en crashte tegen de Mercedes.

Niemand raakte ernstig gewond, hoewel de bestuurder van de Tesla en de Mercedes lichte verwondingen opliepen. Het is ook het nieuwste voorbeeld van de tekortkomingen van Autopilot, en hoe we nog een lange weg te gaan hebben met auto's die kunnen rondrijden zonder een attente chauffeur die klaar staan ​​om het in een oogwenk over te nemen.

Details van de crash zijn doorgegeven aan de NHTSA en Tesla.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

16 augustus: Amerikaanse regering opent onderzoek naar crashes van Tesla Autopilot

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) een onderzoek geopend in ten minste 11 verkeersongevallen waarbij de Tesla Autopilot-modus betrokken was, waarbij in totaal 17 mensen gewond raakten en één werd gedood.

De meeste crashes van de Autopilot vonden 's nachts plaats. Verschillende betrokken Tesla's die crashten in reeds bestaande ongevalscènes waarin flitsende lichten of wegfakkels de navigatiesystemen van de auto mogelijk in de war hebben gebracht.

De National Transportation Safety Board (NTSB), een andere Amerikaanse overheidsinstantie, beveelt Tesla-eigenaren aan om Autopilot alleen onder ideale omstandigheden te gebruiken, zoals op een lege snelweg op een heldere, heldere dag. De NTSB heeft kritiek geuit op wat zij ziet als de lakse regelgeving van de NHTSA op het gebied van zelfrijdende technologie.

6 aug.: Heeft Tesla's k hatchback al een prototype?

We weten dat Tesla een compacte hatchback onderweg , en het is momenteel ingesteld om in 2023 aan te komen voor de lage prijs van $ 25.000. Maar het gerucht is dat het allereerste prototype is mogelijk al in China gebouwd .

Dat is volgens lokale auto leaker Niet Zheng Xiaokang , die het gerucht plaatste op het Chinese sociale netwerk Weibo. Blijkbaar is het prototype gebouwd en staan ​​de meeste leveranciers van onderdelen al klaar voor een proefproductie eind dit jaar.

Het is duidelijk dat dit een niet-geverifieerd gerucht is, we kunnen deze informatie niet als absoluut feit beschouwen. Maar nu Elon Musk al een lanceringsdatum in 2023 belooft, moet Tesla vrij snel aan de slag als het een van zijn beruchte vertragingen wil vermijden. Bekijk deze ruimte.

29 juli: De Tesla Model X Plaid is gespot in Tesla's Fremont-fabriek

De Tesla Model S Plaid is nu al meer dan een maand beschikbaar, maar het is nog steeds niet duidelijk wanneer de autofabrikant de volgende Plaid-auto zal gaan leveren - de Model X . Nou, de auto is zojuist gespot in de Fremont-fabriek van Tesla, aangesloten op een Supercharger van alle plaatsen

Een video van de auto is gemaakt door Tesla Russ en gepost op hun Youtube kanaal . Het is onmiskenbaar een Model X, en als we naar binnen kijken, zien we dat het interieur erg veel lijkt op de Model S Plaid - jukbesturing en zo.

De Model X Plaid staat momenteel gepland voor een lancering begin 2022. De Tesla-website schat dat de levering in januari of februari zal plaatsvinden als u nu bestelt. Het heeft een bereik van 340 mijl en een topsnelheid van 163 mph. Maar het kost je $ 119,990 voor het basismodel.

De beste deals voor dashcams van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen17uurvijftienminuten35droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Visie Vantrue N2 PRO - Dual Dash... Walmart $ 169,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen