Tesla Model Y zou een 'super long range'-model kunnen krijgen, en dat is een enorme deal

(Afbeelding tegoed: Tesla)

De Tesla Model Y staat mogelijk op het punt een belangrijke actieradius-upgrade te krijgen in de vorm van een superlangeafstandsversie van de EV.

Dat blijkt uit een rapport van de gedreven , die citeert ' documenten ingediend met Chinese autoriteiten.' Als het waar is, betekent dit dat Tesla, zelfs met een bereik dat ver uitstijgt boven dat van de concurrentie, er niet zelfgenoegzaam over wordt - in feite verre van.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het Model Y is momenteel een van de minst indrukwekkende Tesla-modellen in dit opzicht, in de mate dat Tesla het standaardmodel van de auto schrapte omdat het slechts 244 mijl kon rijden. Voor de context heeft Tesla-baas Elon Musk eerder verklaard dat iets minder dan 250 mijl bereik onaanvaardbaar laag is.

Om die reden kun je in de VS alleen de duurdere Long Range en Performance Model Y-modellen kopen, die respectievelijk 326 mijl en 303 mijl bereik hebben. Momenteel is de enige plaats waar u een Standard Range Model Y kunt kopen: Hongkong .

Volgens het rapport van The Driven zal dit nieuwe Model Y uit China komen en goed zijn voor 640 km (397 mijl), gebaseerd op NEDC-tests. Blijkbaar zal dat waarschijnlijk dichter bij 550 km reëel rijbereik zijn, of 565 km/351 mijl op de in de VS gevestigde EPA-schaal.

Hoewel dat misschien geen enorme boost lijkt, is het de moeite waard om erop te wijzen dat dit de echte schatting is voor het rijden - die lager zal zijn dan het geadverteerde bereik. En aangezien het EPA-bereik vaak hoger is dan NEDC, kunnen we waarschijnlijk verwachten dat het model ongeveer 400 mijl zal bieden, mocht deze auto ooit naar de VS komen en als het rapport nauwkeurig is.

Dat is een grote toename ten opzichte van de 526 mijl van het Long Range Model Y, en geeft aan dat Tesla van plan is om de actieradius van zijn auto's voortdurend te verleggen.

De oorlog tegen bereikangst

Musk heeft eerder verklaard dat het heeft weinig zin in EV's met een bereik van meer dan 400 mijl , waarin staat dat wat we zien is dat als je eenmaal een bereik van meer dan 400 mijl hebt, meer bereik er niet echt toe doet. Er zijn in wezen nul ritten boven 400 mijl waarbij de bestuurder toch niet hoeft te stoppen voor toilet, eten, koffie, enz.

Maar dat gezegd hebbende, is het logisch dat Tesla probeert zo dicht mogelijk bij 400 mijl te komen, omdat bereikangst is echt een ding . En aangezien Tesla het uithoudingsvermogen van zijn eigen auto's vergroot, zullen andere autofabrikanten hetzelfde doen met die van hen; wat je mening over Tesla ook is, het is eerlijk om te zeggen dat zij de pioniers zijn in de EV-wereld, dus als ze iets doen, nemen alle anderen er nota van.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat de Tesla Model Y als geheel het slechtste bereik heeft van alle Tesla-voertuigen. De Long Range en Performance Model 3's bieden immers respectievelijk 353 en 315 mijl aan sap. Ze kosten ook $ 4.000 minder dan hun Model Y-equivalenten.

Dus, als Tesla een Model Y 400 mijl (of zo) bereik zou kunnen geven, wie weet dan wat het zou kunnen toevoegen aan zijn andere auto's? We hebben het al eerder voorbij de 400 zien gaan: de Tesla Cybertruck kan meer dan 500 mijl rijden zonder opladen, terwijl de nu opgeschorte Tesla Model S Plaid Plus was ingesteld om 520 mijl te bieden. De inkomende Tesla Roadster zou zelfs een waanzinnige 620 mijl per lading hebben.

Er is maar zoveel ruimte voor een batterij in elk van deze auto's, wat betekent dat er een limiet is aan hoe groot ze kunnen zijn. Maar we kennen het wel van Tesla's Presentatie Batterijdag dat het heeft gewerkt aan het persen van meer energie in kleinere batterijen.

Helaas zegt het rapport van The Driven dat er geen woord is over hoe groot de batterij in het 'Super Long Range' Model Y waarschijnlijk zal zijn, dus we weten niet of dit hier echt is gebeurd. En door het formaat van de Model Y is er sowieso meer ruimte voor een groter batterijpakket.

In ieder geval schetst het rapport een rooskleurig beeld voor de toekomst van Tesla, en een beeld dat andere autofabrikanten alleen maar zal aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen.

De beste deals voor dashcams van vandaagBlack Friday Sale eindigt overeenentwintiguur25minuten19droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin® Garmin Dash Cam™ Mini Walmart $ 249,99 $ 121,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen