Tesla Roadster kan waanzinnig snel zijn - Musk claimt 0-60 in 1,1 seconden

(Afbeelding tegoed: Tesla)

De Tesla Roadster 2022 wordt een van Tesla's meest indrukwekkende auto's tot nu toe. Maar het laatste woord is dat het misschien een beetje te indrukwekkend is om te geloven, met beweringen dat de elektrische auto in 1,1 seconden van 0-60 mph kan halen.

Dit is volgens Elon Musk, die op Twitter werd gevraagd naar dit specifieke gerucht, en beweerde dat ja, de Roadster in 1,1 seconden 100 km/u kan halen. Dat is op voorwaarde dat je eerst het SpaceX-raketschroefpakket hebt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zonder het SpaceX-raketschroefpakket kijkt de tweede generatie Roadster naar een 0-60 tijd van 1,9 seconden. Dat is ongeveer hetzelfde als de Tesla Model S Plaid , die nu naar verwachting in juni zal arriveren.

Bekijk meer

Het klinkt allemaal nogal ongeloofwaardig. 1,1 seconden is eigenlijk niets, en de vergelijkingen met een achtbaan zijn waarschijnlijk behoorlijk toepasselijk. Hoewel we er op de een of andere manier aan twijfelen of Elon raketten aan de nieuwe Roadster heeft mogen toevoegen, iets waar hij naar eigen zeggen in het verleden over heeft nagedacht.

Bekijk meer

Ik kan me niet voorstellen dat een wereldregering Musk zijn auto's korte sprongen laat maken of zichzelf met letterlijke raketten aandrijft. Het was duidelijk een grap, of gewoon een ander geval van Elon vergeten dat Twitter niet echt een hulpmiddel is om gekke ideeën te brainstormen.

In ieder geval is het vermeldenswaard dat de 0-60 in 1,1 seconden niet echt 0-60 zou zijn in die korte tijd. Niet als Tesla die snelheid op dezelfde manier meet als de versnelling in zijn huidige opstelling. In plaats van versnelling vanaf het startpunt, meet Tesla de versnelling na de eerste voet van de reis - een systeem dat ook wordt gebruikt bij dragracen.

Het zegt zelfs zoveel op de Tesla-website, en Techniek uitgelegd heeft een video waarin dit systeem wordt afgebroken. Maar, in eenvoudige bewoordingen, als de Roadster erin slaagt om met één voet zes mijl per uur te bereiken, meet Tesla uiteindelijk de acceleratietijd van 6-60.

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Dat wil niet zeggen dat het niet indrukwekkend is om dat in 1,1 seconden te doen, alleen niet zo indrukwekkend als het daadwerkelijk halen van die snelheid vanuit een volledige stop.

De productie van de Tesla Roadster gaat begin 2022 van start en zal naar verwachting een actieradius van 620 mijl kunnen bereiken op één lading. De topsnelheid zal naar verwachting rond de 250 mph liggen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen06uur35minuten14droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen