Deze watergekoelde PS5 ziet er fantastisch uit - en hij werkt echt

Krediet: Modding Cafe

De PS5 heeft een speciale, op maat gemaakte waterkoelingbehandeling gehad dankzij het Vietnamese moddingkanaal Modding Cafe. In het land van op maat gemaakte gaming-pc's wordt waterkoeling gebruikt als alternatief voor luchtkoeling, wat vaak lagere temperaturen biedt voor kritieke hardware.

Modding Cafe heeft een video geüpload waarin het hele proces van demontage tot constructie en testen wordt beschreven. Het is echt een fascinerend horloge, vooral als je geniet van video's over aangepaste pc-loops.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Waterkoeling zorgt voor een betere warmteoverdracht weg van de hoofdcomponenten van de PS5. Het vereist vaak een lagere overhead dan traditionele luchtkoeling op basis van ventilatoren, en is meestal stiller. Luchtkoeling vereist in de meeste gevallen grotere ventilatoren, wat deel uitmaakt van wat de PS5 zo groot maakt.

De aangepaste oplossing van Modding Cafe ziet er niet van deze wereld uit, maar lijkt tegelijkertijd te passen bij de esthetiek van de PS5. Fans van aangepaste loops op pc's zullen veel van de ontwerpelementen herkennen. En een van de coolste onderdelen is dat de modder van plan is dit op een bepaald moment in de toekomst commercieel beschikbaar te maken. Het spreekt echter voor zich dat als u dit met uw PS5 doet, uw garantie vervalt.

Als je de watergekoelde PS5 naast de luchtgekoelde ziet, is de eerste merkbaar kleiner. Tegen het einde van de video voert Modding Cafe thermische tests uit. Hoewel het niet mogelijk is om APU- en geheugentemperaturen rechtstreeks te krijgen, hebben ze wel de water- en achterplaattemperaturen gemeten. Het is een duidelijk verschil.

iphone 6 black friday-deal
Afbeelding 1 van 3

Krediet: Modding Cafe

Afbeelding 2 van 3

Krediet: Modding Cafe

Afbeelding 3 van 3

Krediet: Modding Cafe

Deze gekke koeloplossing voegt zich bij andere PS5-aanpassingen. Mensen als dbrand en anderen hebben op maat gemaakte frontjes voor de console gemaakt. Het installeren van deze waterkoelingsoplossing vereist wat doe-het-zelf-kennis, maar de video begeleidt je bij het demonteren van de PS5 en het installeren van de nieuwe onderdelen.

Wanneer je dit voor jezelf kunt kopen, en voor hoeveel, is op dit moment nog niet bekend.

De beste Sony PlayStation 5 DualSense Wireless Controller-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen17uur10minuten24droog Playstation DualSense... Amazone Prime $ 69 Visie PS5 DualSense™ Middernachtzwart... Walmart $ 69 Visie Sony - PlayStation 5 -... Beste koop $ 69,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen