TiVo Roamio OTA Review: Prijzige DVR voor het doorsnijden van kabels

Ons oordeel

De Roamio OTA is OK in wat hij doet, maar het is moeilijk om op te zetten en, gezien de kosten, veel duurder dan het prijskaartje van $ 50 laat zien.

Voor

 • Geweldige zoekfuncties
 • Extreem vloeiende video- en audiokwaliteit
 • Spot-on aanbevelingsservice

Tegen

 • Miserabele, niet-intuïtieve setup
 • Onhandige, niet-geoptimaliseerde interface
 • Dure maandelijkse abonnementskosten
 • Enorm apparaat

TemplateStudio Oordeel

De Roamio OTA is OK in wat hij doet, maar het is moeilijk om op te zetten en, gezien de kosten, veel duurder dan het prijskaartje van $ 50 laat zien.

Pluspunten

 • +Geweldige zoekfuncties
 • +Extreem vloeiende video- en audiokwaliteit
 • +Spot-on aanbevelingsservice

nadelen

 • -Miserabele, niet-intuïtieve setup
 • -Onhandige, niet-geoptimaliseerde interface
 • -Dure maandelijkse abonnementskosten
 • -Enorm apparaat

Met een toenemend aantal consumenten dat het snoer wil doorknippen, is TiVo verder gegaan dan zijn kabelgerichte Roamio DVR-box om de goedkopere TiVo Roamio OTA (Over the Air) aan te bieden. Dit apparaat is bijna identiek aan zijn grotere broer, met één belangrijke uitzondering: het ontvangt en neemt alleen uitzendingen op vanaf een HD-antenne.De Roamio OTA van $ 50 klinkt misschien als een goedkope manier om uw kabel-DVR te vervangen. Als je echter bedenkt wat het doet en hoeveel je betaalt - $ 15 per maand - is het minder een koopje. Rival Simple.TV wordt verkocht voor $ 200 en brengt $ 60 per jaar of $ 150 in rekening; het Tablo-abonnement van $ 220 kost $ 5 per maand, $ 50 per jaar of $ 150 levenslang. (Tablo heeft ook een beperkte gratis optie.)

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel de Roamio OTA een competente (zij het minimalistische) streaming- en DVR-box is, is hij ook gedateerd en niet intuïtief. Langdurige TiVo-abonnees die willen overstappen van kabel naar gratis televisie-uitzendingen, zullen iets leuks vinden in deze doos - vooral als ze al een levenslang TiVo-abonnement hebben afgesloten, dat wordt overgedragen. Maar anderen willen misschien iets kleiners, iets uitgebreider en een stuk goedkoper kopen.

Ontwerp: omvangrijk

De Roamio OTA is veel groter dan een standaard streaming-box, maar een beetje kleiner dan een kabel- of satelliet-DVR. Vergelijk de Roamio OTA, op 14,3 x 7,4 x 1,9 inch, met de Roku 3, op 3,5 x 3,5 x 1 inch, of de Simple.TV, op 5,4 x 4,9 x 1,0 inch. De Roamio OTA heeft echter een interne harde schijf van 500 GB, terwijl de Simple.TV afhankelijk is van een door de gebruiker geleverde externe harde schijf.

xbox series x exclusieve games

MEER: Beste streaming-spelers: Chromecast, Roku, Apple TV en meer

Anders is het apparaat onopvallend. Het is zwart, glanzend en gevoelig voor vingerafdrukken. De voorkant heeft een TiVo-logo en een paar LED-indicatielampjes. De achterkant bevat een verscheidenheid aan goed gespreide poorten voor HDMI (en analoge A/V-kabels voor ouderwetse gebruikers), USB, optische audio-uitgang en Ethernet. De Roamio OTA ondersteunt ook 802.11n draadloos.

Opstelling: pijnlijk stomp

Voordat je begint met het installatieproces, moet je zelf een aantal dingen aanleveren: een HD-antenne om live-uitzendingen te ontvangen en een HDMI-kabel om de Roamio OTA op je tv aan te sluiten. Dit is een aangename afwisseling van het moeizame doorlussen via het thuisnetwerk van de Simple.TV en de Tablo (zie review).

Wanneer u de Roamio OTA voor het eerst aansluit, leidt deze u door een ingewikkeld, eindeloos installatieproces. Op mijn 5-GHz wifi-thuisnetwerk (ongeveer 10 Mbps), terwijl niets anders actief was, duurde het downloaden van een software-update ongeveer 20 minuten. Daarna duurde het installatieproces ongeveer 15 minuten, hoewel een laadscherm me vertelde dat het niet ongebruikelijk was dat de installatie meer dan een uur duurde.

De box is schrikbarend slecht in het bepalen van de juiste resolutie van een tv. Het redeneerde dat mijn 48-inch, 1080p Samsung LED-tv 1080i-resolutie kon ondersteunen, en niets anders. Ik moest de uitvoerresolutie instellen op 1080p en handmatig controleren of het apparaat alles tot 480i ondersteunde, wat het deed. Terwijl tv-uitzendingen maximaal 1080i zijn, ondersteunt de Roamio OTA ook streamingdiensten zoals Netflix of Hulu Plus, die standaard op 1080p staan.

Labor day matras sale 2021

Het installatieproces van de Roamio is ook een directe kopie van het volwaardige Roamio-model, dat kabel-tv ondersteunt. Dit betekent dat je nietszeggende prompts krijgt over kabelaanbieders en dat je in het instellingenmenu moet worstelen met restanten over CableCARD's.

Interface: functionaliteit voorop

De Roamio OTA-interface heeft geen haast. Drie of vier menu-aanwijzingen staan ​​tussen u en alles wat u wilt doen. Navigeren door instellingenmenu's of het installeren van firmware-updates is een slopend proces.

Je leert de knoppen TiVo, Live TV en Guide op je afstandsbediening heel goed kennen. Deze brengen je respectievelijk naar het hoofdmenu, de live-uitzending waarop je momenteel bent afgestemd en een lijst met alles wat momenteel in de lucht is. Het hoofdmenu biedt een zoekfunctie voor inhoud die u wilt bekijken, een selectie van streaming-apps en een verzameling programma's die u al hebt opgenomen.

Hoewel het tijd kost om ze te bereiken, zijn de opnamefuncties intuïtief. Je kunt bijvoorbeeld een seizoenspas instellen om een ​​hele serie op te nemen terwijl deze wordt uitgezonden, maar ik wilde weten hoe je een show on-the-fly kunt opnemen. Gewoon afstemmen en op 'record' drukken was voldoende. Door de gids te bladeren, een interessante show te markeren die later op de dag werd uitgezonden en op Record te drukken, werd het programma aan mijn wachtrij toegevoegd.

De Roamio OTA kan vier afzonderlijke streams vanaf één antenne aan, zodat je tot vier shows tegelijk kunt opnemen of bekijken. Meerdere gebruikers hebben tegelijkertijd toegang tot het apparaat om live of opgenomen uitzendingen te streamen. Dit vereist een TiVo Stream-box, waarmee je nog eens $ 130 terugkrijgt, evenals een Android- of iOS-apparaat om de streaming-inhoud op te bekijken. Vergeleken met een Simple.TV of Tablo, die op pc's werken en deze functie standaard bieden, is het een dure en omslachtige oplossing.

Zoeken en aanbevelen: het kost alleen wat tijd

De Roamio OTA biedt robuuste zoek- en aanbevelingsopties, hoewel het een paar dagen zal duren voordat u er het beste van kunt maken.

Nadat je een Roamio OTA hebt ingesteld, duurt het tot een paar dagen om de ether te scannen en je lokale programmeerschema te leren kennen. Het proces is traag en betekent dat u niet meteen naar programma's kunt zoeken om op te nemen. Ik had geen geluk bij het zoeken naar The Simpsons of Seinfeld, hoewel beide shows slechts een paar uur werden uitgezonden vanaf het moment dat ik de doos had opgezet.

Mijn favoriete functie is 'Wat je nu kunt kijken', waarmee je aanbevelingen krijgt op basis van wat er momenteel wordt uitgezonden. Terwijl u inhoud beoordeelt met de duim-omhoog- of duim-omlaag-knoppen op de afstandsbediening, zal de Roamio OTA uw smaak leren kennen en tv- en filmparels aanbevelen die u misschien nog niet eerder hebt gezien.

Ik ontdekte dat de aanbevelingen van Roamio OTA over het algemeen perfect waren, en wanneer het een programma vindt dat je leuk vindt, zal het proberen de show op te sporen, zowel via de ether als via streamingdiensten zoals Netflix, Hulu Plus en Amazon Instant Video. Dit plaatst de Roamio op één lijn met het zoeken op meerdere platforms van de Roku of Wii U en ruim voor op gadgets zoals de Apple TV, Amazon Fire TV of Google Nexus Player.

grubhub vs ubereats vs doordash

Afstandsbediening: groot en boordevol knoppen

De afstandsbediening van de Roamio OTA straalt ouderwets overdesign uit. Naast een standaard numeriek toetsenblok en richtingsknoppen, heeft de afstandsbediening een volledige mediabedieningssuite (afspelen, pauzeren, overslaan, enz.), duimen omhoog, duim omlaag en een hele reeks eenmalige knoppen zoals Enter ( niet te verwarren met Select, dat alleen van toepassing is op het menu Instellingen) en Lijst.

Afstandsbedieningen zoals die voor de Roku en Amazon Fire TV hebben aangetoond dat minder meer kan zijn, en TiVo heeft nog een lange weg te gaan om de marktleiders op dit gebied in te halen.

Keer op keer begon ik op de knoppen voor overslaan te drukken terwijl ik van plan was op de richtingsknoppen te drukken, of ik moest op zoek naar een obscure knop voor eenmalig gebruik om iets te wijzigen.

Prestaties: Razendsnel

Wat de videokwaliteit betreft, werkt de Roamio OTA net zo goed als elke settopbox die ik ben tegengekomen, en beter dan sommige. Netflix bereikte vrijwel onmiddellijk de volledige 1080p-resolutie, terwijl het laden van een DVRed-aflevering van The Simpsons helemaal geen tijd kostte. Snel vooruitspoelen door commercials was eenvoudig en lag-vrij, en het regelen wanneer een show pauzeert, afspeelt en scènes overslaat was eveneens moeiteloos.

Aangezien u het grootste deel van uw tijd besteedt aan het kijken naar programma's in plaats van het openen van menu's, slaagt de Roamio OTA daar waar het telt. Wees niet verbaasd als het wat tijd kost om er te komen.

Inhoud en apps: slim maar beperkt

Of een over-the-air DVR-box het geld waard is, hangt grotendeels af van waar je woont. Websites zoals Antennaweb.org kan u helpen meten hoe goed uw ontvangst zal zijn. Ik heb de Roamio OTA getest in mijn appartement, dat een duidelijk zicht heeft op de zendmasten bovenop het Empire State Building. Hierdoor kreeg ik toegang tot meer dan 60 zenders. Ik kon CBS, NBC, Fox, ABC en PBS bekijken, evenals tientallen meer gespecialiseerde kanalen, waaronder religieuze programma's en buitenlandse nieuwszenders.

Zelfs toen was het een mistige dag en veel kanalen hadden slechte signalen of vielen helemaal uit. Ik heb over het algemeen uitstekende service op zonnige dagen, dus de weersomstandigheden in uw regio zijn het overwegen waard voordat u in een Roamio OTA investeert.

harley quinn cartoon seizoen 3

MEER: Beste Indoor HDTV-antennes

De Roamio OTA wil ook een volledig functionele streamingbox zijn, en daar slaagt hij grotendeels in. Hoewel het geen toegang heeft tot honderden of duizenden apps zoals een Nexus Player of een Roku, heeft het wel alle apps die je waarschijnlijk zult gebruiken: Amazon Instant Video, Netflix, YouTube, Hulu Plus, Pandora, Spotify en Picasa, onder andere.

Gebruikers hebben ook toegang tot de Opera TV App Store, voor wat het waard is. Er zijn maar een handvol fatsoenlijke apps, zoals Facebook en The Washington Post's Post TV. De rest zijn shovelware-spellen of echt luie 'ik ook'-apps die tot een paar dollar kosten, maar die niet zouden worden betrapt op het opladen van geld in de Apple App Store of Google Play.

Waarde en concurrentie

De Roamio OTA werkt zoals geadverteerd, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het de prijs waard is. De doos alleen al kost $ 50, met een enorme ingebouwde harde schijf. Dat is niet veel, vergeleken met een Simple.TV van $ 200 of een Tablo van $ 220 (voor beide moet je een harde schijf kopen). Als streamingapparaat zit de Roamio OTA midden in de weg, aangezien je een Chromecast kunt krijgen voor $ 35 of een Roku Stick met duizenden kanalen voor $ 50.

Het abonnementsgeld is de vangst. Vijftien dollar per maand (met een contract voor een jaar om te beginnen) is steil, aangezien Simple.TV en Tablo tussen $ 4 en $ 5 per maand liggen. (En Tablo biedt gratis een 24-uurs-van-vooruit-programmagids.) Een levenslang abonnement is op dit moment geen optie, waardoor u in wezen vastzit aan het duurste abonnement in de branche.

Bovendien moet je nog steeds een goede HD-antenne kopen, die tussen $ 30 en $ 50 kan kosten. Alles bij elkaar genomen, zal een TiVo Roamio OTA je meteen aan de haak slaan voor ongeveer $ 280, of ongeveer $ 23 per maand voor het eerste jaar. Daarmee val je in de prijsklasse van basis kabelabonnementen.

Samsung actief versus actief 2

Bottom Line

De Roamio OTA is OK in wat hij doet, maar veel duurder dan hij laat zien. Aangezien u een paar dagen later live netwerk-tv kunt kijken met een HD-antenne of de meeste netwerkprogramma's op netwerkwebsites kunt bekijken, is het moeilijk om de kosten te rechtvaardigen.

Als je al een levenslang TiVo-abonnement hebt en het kabelsnoer wilt doorknippen, is dit een even goede manier om het te doen. Overweeg anders een goedkoper alternatief, zoals de Simple.TV of de Tablo - of gewoon een antenne en een Hulu Plus-abonnement van $ 8 per maand

 • Hoe een tv te kopen?
 • TiVo Roamio Review: intuïtieve DVR voor snoersnijders
 • Een settopbox of streaming mediaspeler kopen?

Marshall Honorof is een stafschrijver voor TemplateStudio. Neem contact met hem op via mhonorof@tomsguide.com . Volg hem @marshallhonorof en verder Google+ . Volg ons @tomsguide , Aan Facebook en verder Google+ .

De beste TiVo Roamio OTA-deals van vandaag TiVo Roamio OTA Geen prijsinformatie Voor meer informatie bezoek hun website We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen