UFO VPN-beoordeling

Ons oordeel

Hoewel UFO VPN redelijk goede snelheden leverde, heeft het bijna niets anders te bieden. Met een enorm overdreven aantal servers en onware claims voor het deblokkeren van streaming, is het zeker geen service die we zouden adviseren om te gebruiken. Het meest verontrustende is echter het log- en wachtwoordlek van 2020, wat op zichzelf een enorme rode vlag is. Ons advies? Blijf uit de buurt en kies een meer gerenommeerde service.

Voor

 • Kan toegang krijgen tot BBC iPlayer
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Redelijk hoge verbindingssnelheden
 • Kill-schakelaar is effectief

Tegen

 • Wachtwoord en gebruikerslog lek in 2020
 • Kan Netflix, Prime Video, Disney+ niet deblokkeren
 • Ondersteuning reageerde helemaal niet
 • Claimt 50 landen, maar slechts 21 beschikbaar in-app

TemplateStudio Oordeel

Hoewel UFO VPN redelijk goede snelheden leverde, heeft het bijna niets anders te bieden. Met een enorm overdreven aantal servers en onware claims voor het deblokkeren van streaming, is het zeker geen service die we zouden adviseren om te gebruiken. Het meest verontrustende is echter het log- en wachtwoordlek van 2020, wat op zichzelf een enorme rode vlag is. Ons advies? Blijf uit de buurt en kies een meer gerenommeerde service.

Pluspunten

 • +Kan toegang krijgen tot BBC iPlayer
 • +Aantrekkelijke prijzen
 • +Redelijk hoge verbindingssnelheden
 • +Kill-schakelaar is effectief

nadelen

 • -Wachtwoord en gebruikerslog lek in 2020
 • -Kan Netflix, Prime Video, Disney+ niet deblokkeren
 • -Ondersteuning reageerde helemaal niet
 • -Claimt 50 landen, maar slechts 21 beschikbaar in-app
Spring naar:

UFO VPN stelt wereldwijd 20 miljoen gebruikers te hebben en lijkt een behoorlijk forse voet tussen de deur te hebben van de VPN-industrie. En met claims van meer dan 2.000 servers in 50 landen, lijkt er een goede selectie van locaties te zijn om uit te kiezen – bijna altijd een goede zaak.UFO VPN beweert ook krachtige deblokkeermogelijkheden te hebben, waarbij de website opschept over de apps die toegang hebben tot Netflix, Disney+ en BBC iPlayer. Hier hebben we dat zeker getest.

welke bezorgservice is het beste
 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Een back-up maken is een kill-schakelaar om u te beschermen als uw VPN-verbinding wegvalt, wat tegenwoordig een essentiële functie is in alle beste VPN toepassingen.

Maar is het goed, en kun je een of al deze beweringen vertrouwen? Het enige dat u hoeft te doen, is verder lezen voor onze volledige UFO VPN-beoordeling om erachter te komen.

Log- en wachtwoordlek

Voordat we verder gaan, voelen we ons verplicht om het gebruikerslogboek en wachtwoordlek van UFO VPN 2020 te bespreken. Gerapporteerd door Compitech , omvatte het lek IP-adressen van gebruikersapparaten, gebruikstijdstempels, apparaatdetails, geotags en verschillende sessielogboeken.

Bovendien werden ook wachtwoorden ontdekt die in platte tekst waren opgeslagen, waardoor de accountbeveiliging in gevaar kwam.

Hoewel UFO VPN beweerde dat geen van deze gegevens kan worden gebruikt om individuele gebruikers te identificeren, is het nog steeds een vrij hoog niveau van logboekregistratie dat niet duidelijk wordt gemaakt in het privacybeleid van de provider. Als dit bijvoorbeeld was gebeurd met een geverifieerde zero-logging VPN zoals ProtonVPN, zou je verwachten dat er in de eerste plaats geen logs zouden lekken.

Interessant is dat de Android VPN-app van UFO VPN niet beschikbaar is in de Google Play Store en dat je een .APK-bestand moet downloaden om het te installeren – van een tweede website , niet minder. Dit kan te maken hebben met het datalek, maar helemaal zeker weten we het niet.

Wat de redenering hier ook achter is, het wekt zeker geen vertrouwen in UFO VPN, en het gebrek aan activiteit op de sociale media en blog van de provider maakt het vrij duidelijk dat er geen proactieve benadering is gekozen om het probleem op te lossen.

(Afbeelding tegoed: UFO VPN)

Hoeveel kost UFO VPN?

Als u zich slechts voor een maand wilt aanmelden bij UFO VPN, kost het u $ 11,99, wat in het midden tot het hoogste bereik ligt. Je kunt ook een abonnement van een week krijgen, maar voor $ 7,99 is het echt heel duur.

Dingen zien er een beetje aantrekkelijker uit als u zich langer aanmeldt. Het eenjarenplan kost een redelijke $ 4,17 per maand, maar de beste prijs is het tweejarenplan dat is slechts $ 2,91 per maand . Dat maakt het een goedkope VPN vergeleken met een groot deel van de concurrentie, maar rivalen zoals Surfshark en VyprVPN zijn goedkoper en duiken onder de $ 2,50 per maand.

Uit onze tests blijkt dat PayPal geen optie lijkt te zijn om te betalen, ook al lijkt het alsof het ter plaatse is. Creditcards worden geaccepteerd en Bitcoin is ook welkom, zij het alleen via Coinspayments.

De meeste marketingberichten van UFO VPN impliceren een industriestandaard geld-terug-garantie van 30 dagen, maar toen we in de kleine lettertjes gingen duiken, bleek dat er slechts een garantie van 7 dagen wordt geboden. We zouden zeker niet vertrouwen op 30 dagen om de provider uit te proberen.

UFO VPN biedt ook een beperkte gratis VPN , maar we hadden wat problemen om dit op ons apparaat te laten werken. We zouden hier uit de buurt blijven.

Hoe privé is UFO VPN en houdt het logboeken bij?

Eerlijk gezegd zal dit gedeelte sterk worden beïnvloed door het hierboven beschreven datalek. Wachtwoorden in platte tekst, niet-openbaar gemaakte logboekregistratie en geen echte follow-up van de gebeurtenis betekenen allemaal dat UFO VPN gewoon niet privé of veilig is en niet mag worden vertrouwd met uw informatie.

Het is echter nog steeds de moeite waard om in de details te graven om te zien of er iets is om aan te werken als de provider zijn spel wil verbeteren.

Ook hier is het echter geen goed nieuws. Toen we de Protocol-pagina controleerden, verwachtten we enig detail te zien over welke protocollen de VPN ondersteunt - OpenVPN, zeker, en misschien IKEv2 of WireGuard.

Wat we in werkelijkheid zagen, was een lijst met 'Protocol 1', 'Protocol 2', 'Protocol 3' en 'Protocol 4'. Blijkbaar zijn bepaalde protocollen geoptimaliseerd voor bepaalde activiteiten, zoals verbindingssnelheid en videobellen, maar zonder echte details over welke protocollen dit zijn, valt hier niets te leren.

Over het algemeen doet UFO VPN niets om vertrouwen te wekken in zijn privacyreferenties - het zal zeker niet zijn weg vinden naar onze meest privé VPN lijst binnenkort...

de beste oordopjes met ruisonderdrukking

(Afbeelding tegoed: UFO VPN)

Hoe snel is UFO VPN?

De grootste zorg van veel gebruikers is of hun VPN hun verbinding gaat vertragen. Daarom testen we providers in het VK en de VS, waarbij we een aantal keer verschillende snelheidstesttools gebruiken. We herhalen het proces 's ochtends en' s avonds om eventuele tijdgebonden problemen op te lossen.

In de VS bleek UFO VPN een redelijk snelle VPN , en leverde behoorlijke snelheden tot 290 Mbps bij gebruik van het mysterieuze Mode A-protocol. In het VK piekte het met een indrukwekkende 420 Mbps. Als we aannemen dat we een vorm van OpenVPN gebruikten, zijn dit zeer goede snelheden en sneller dan zowat elke andere provider.

Gezien het feit dat de meeste providers WireGuard inmiddels hebben geïmplementeerd en dat topproviders zoals NordVPN en CyberGhost meer dan 800 Mbps halen, is het echter nog steeds niet bepaald toonaangevend.

Helaas maakt het feit dat we geen kennis hebben van wat Mode A Protocol eigenlijk is, het onmogelijk om wetenschappelijk te zeggen of deze snelheden goed zijn of niet. Als het is met WireGuard zouden deze snelheden duidelijk weinig inspirerend zijn.

En met de problemen die we hebben geïdentificeerd met de privacy van UFO VPN in gedachten, is het heel goed mogelijk dat het bezuinigt op versleuteling om de prestaties te verbeteren. Dankzij het gebrek aan transparantie aan de kant van de provider, weten we het gewoon niet zeker.

Hoe goed is UFO VPN voor streaming?

Veel gebruikers willen ook een streaming VPN om eventuele abonnementen waarvoor ze al betalen te verbeteren, dus het is een aspect dat we grondig testen. UFO VPN beweert elke website te kunnen deblokkeren, dus zit daar enige waarheid in?

Toen we het testten met BBC iPlayer, waren we aangenaam verrast en konden we alles streamen van de Britse site wanneer we verbonden waren.

Vanaf daar ging het echter bergafwaarts. Toen we probeerden toegang te krijgen tot US Netflix, konden we geen exclusieve inhoud bekijken, zelfs niet toen we de speciale Netflix-server in LA gebruikten.

Disney+ was ook een mislukking en toen we de Japanse Disney+-server gebruikten, kregen we elke keer dat we probeerden te streamen een foutmelding.

Ten slotte hebben we Amazon Prime Video geprobeerd, en nogmaals, we konden het niet deblokkeren, omdat Amazon het feit detecteerde dat we een VPN gebruikten.

Dus als u op zoek bent naar een Netflix VPN , of een VPN voor elke andere vorm van streaming, wat dat betreft, UFO VPN kan de mosterd niet snijden. Je kunt beter voor iets als ExpressVPN of ProtonVPN gaan, die zowat elke beschikbare service kan deblokkeren.

(Afbeelding tegoed: UFO VPN)

Hoe goed zijn de apps van UFO VPN?

Start de Windows-app van UFO VPN en je wordt geconfronteerd met een zeer eenvoudige interface. Je krijgt een Connect-knop, een lijst met locaties, een keuze tussen protocollen A, C en D, een knop voor de kill-schakelaar en de optie om de app te starten bij het opstarten.

Toen we naar de locatielijst keken, merkten we een klein verschil. Hoewel UFO VPN beweert servers aan te bieden in een gezonde 50 landen wereldwijd, zijn er in-app slechts 21 beschikbaar. Combineer dat met geen tabblad Favorieten of Recent, en het ziet eruit als een duidelijk zwakke applicatie.

Verbindingen duurden ongeveer 10 seconden om tot stand te brengen, wat niet zo erg is. Toen we verbonden waren, hebben we gekeken wat de app eigenlijk aan het doen was.

UFO VPN gebruikt delen van oude open-source software die ironisch genoeg 'BadVPN' wordt genoemd. Dat is niet noodzakelijk slechte op zich, maar het feit dat het sinds 2019 niet meer is bijgewerkt en expliciet is getagd als 'niet onderhouden door de auteur', is dat zeker.

Veel privacybewuste VPN's investeren in hun eigen bare-metal DNS-servers die ze met niemand anders delen om te voorkomen dat iets wordt aangetast door een derde partij. Hoewel UFO VPN uw verkeer door een tunnel stuurt, zodat het onzichtbaar is voor uw lokale netwerk, maakt het gebruik van Google DNS. Weinig gerenommeerde VPN's zouden dit overwegen, en privé DNS-servers zijn tegenwoordig zo ongeveer een vereiste.

Een verrassing was het feit dat de kill-switch van UFO VPN zeer effectief was. Hoewel we het soort bedrog op laag niveau niet konden uitvoeren dat we gewoonlijk gebruiken om kill-schakelaars voor de gek te houden dankzij de vreemde protocollen van UFO, hebben de tests die we hebben uitgevoerd bewezen dat het functioneel was. Als uw verbinding echter wordt verbroken, moet u handmatig opnieuw verbinding maken.

hoe jbl-luidsprekers te koppelen

(Afbeelding tegoed: UFO VPN)

Welke klantenondersteuning biedt UFO VPN?

Als je een probleem hebt met een VPN, is je eerste aanspreekpunt de geschreven handleidingen op de website - en aangezien zelfs de allerbeste services soms temperamentvol kunnen zijn, is het belangrijk om ondersteuning bij de hand te hebben.

Ga echter naar de veelgestelde vragen van UFO VPN en je zult niet enorm verlicht zijn. Er zijn een paar vragen en antwoorden, maar weinig inhoud. Antwoorden op enkele veelvoorkomende vragen die moeten worden behandeld, zijn vaak slechts één zin lang.

De zoekfunctie was ook zo goed als onbruikbaar, en hoewel veel VPN-ondersteuningssites problemen lijken te hebben met deze functie, kregen we gewoon geen resultaten voor eenvoudige, veelvoorkomende termen als 'snelheid' of 'protocol'. Misschien omdat er om te beginnen geen artikelen zijn.

U kunt ook berichten naar de provider sturen als u uw antwoord niet vindt in de slim-picking van de veelgestelde vragen, en deze moeten binnen 24 uur worden beantwoord. Toen we echter vroegen naar het verschil in servernummer, kregen we gewoon geen antwoord - en we wachtten twee weken voordat we het afschreven.

Ten slotte kun je ondersteuning e-mailen, maar het is precies hetzelfde verhaal - geen reactie, weken later. Ongetwijfeld de slechtste ondersteuning die we hebben gehad van een VPN-provider.

UFO VPN: eindoordeel

UFO VPN heeft één ding: verbindingssnelheden. Maar ze zijn nauwelijks razendsnel in vergelijking met de beste van het stel. En gezien het gebrek aan ondersteuning, basis-apps, wachtwoordbestanden in platte tekst, datalekken en ronduit onware marketingberichten met betrekking tot streamingondersteuning en het aantal serverlocaties, zijn er bijna geen redenen waarom we dit boven een van de tientallen zouden kunnen aanbevelen van andere VPN's die we hebben beoordeeld.

Als je goedkoop wilt gaan, probeer het dan uit Surfhaai of CyberGhost . Als je uitgebreide ondersteuning en geweldige streamingprestaties wilt, probeer dan eens ExpressVPN of ProtonVPN . Kijk voor supersnelheden op NordVPN of IPVanish . Kortom, sluit dat UFO VPN-tabblad en ga ergens anders heen - u zult uzelf op de lange termijn dankbaar zijn.

Vergelijk de beste algemene VPN-services ter wereld EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Beste prijs-abonnement ProtonVPN ProtonVPN Plus 2 jaar $ 4.99/mnd Visie + 3 MAANDEN GRATIS PrivéInternetToegang Privé-internettoegang VPN 3 jaar $ 2,03/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen