
(Afbeelding tegoed: Shutterstock)
Netflix lijkt een grote duw te geven in videogames, omdat films en tv duidelijk niet genoeg zijn voor de streaminggigant.
Een Netflix-woordvoerder vertelde naar verluidt: The Hollywood Reporter dat het uitbreidt naar videogames en daarvoor heeft het Mike Verdu, die eerder bij zowel Oculus als EA werkte, aangenomen als 'vice-president van game-ontwikkeling'.
- De beste Netflix-films om in juli te kijken
- Alles wat je moet weten over een abonnement op Netflix
- Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!
Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Netflix zich in de wereld van videogames verdiept. Het bedrijf kondigde eerder plannen aan om in 2019 te investeren in de ontwikkeling van videogames, met name aanpassingen van de oorspronkelijke programmering, zoals Vreemde dingen en donker kristal.
Netflix heeft ook gedoken in het hosten van games op zijn platform door Minecraft: Story Mode aan te bieden en interactieve verhalen te produceren zoals Black Mirror: Bandersnatch.
Volgens The Hollywood Reporter gaat Verdu rechtstreeks rapporteren aan Netflix-CEO Greg Peters en is het de bedoeling om games als nieuw genre in de Netflix-app te laten verschijnen. Met andere woorden, je zou wel eens aankomende videogames kunnen zien naast die van Wolvin , Bridgerton , en Cobra Kai .
mobiele telefoon met grootste scherm
Het goede nieuws is dat deze games naar verluidt niet meer gaan kosten en deel moeten uitmaken van je bestaande Netflix-abonnement. De enige vraag is: hoe gaan ze te werk? De huidige reeks interactieve programma's van Netflix, waaronder Minecraft, zijn niet veel meer dan 'Choose Your Own Adventure'-achtige verhalen die met een afstandsbediening kunnen worden afgespeeld.
Het hangt allemaal af van wat voor soort games Netflix uiteindelijk maakt. Apple maakte tenslotte in 2015 een grote show over het spelen van mobiele games op de Apple TV, en dat alles werd gedaan met de Siri-afstandsbediening die in de doos zat. Er is geen reden waarom Netflix niet iets soortgelijks zou kunnen doen en casual games zou aanbieden die kunnen worden bediend met een D-Pad (iets dat veel moderne afstandsbedieningen hebben) of eenvoudige touchscreen-bedieningen.
Voor grotere ambities zou Netflix niet alleen controllerondersteuning moeten bieden, maar ook mogelijk dedicated servers en infrastructuur om gamestreaming te ondersteunen. En dat is geen gemakkelijke opgave.
Gamestreaming van Microsoft via Xbox Game Pass is nog steeds in bèta, ondanks dat het bedrijf de op een na grootste cloudinfrastructuur ter wereld heeft. En Google Stadia is geen doorslaand succes. Dus Netflix zal waarschijnlijk voorzichtig moeten zijn met zijn gaming-ambities.