Vizio M-Serie M512a-H6 review

Ons oordeel

De Vizio M-Series M512a-H6 brengt Atmos-hoogte, aparte surrounds en een subwoofer voor een betaalbare prijs - en met enige inspanning.

Voor

 • Echt surround-geluid
 • Dolby Atmos met opzwepende luidsprekers
 • Veel manieren om het geluid aan te passen

Tegen

 • Bas kan overweldigend zijn
 • Geen automatische kalibratie of app

TemplateStudio Oordeel

De Vizio M-Series M512a-H6 brengt Atmos-hoogte, aparte surrounds en een subwoofer voor een betaalbare prijs - en met enige inspanning.

Pluspunten

 • +Echt surround-geluid
 • +Dolby Atmos met opzwepende luidsprekers
 • +Veel manieren om het geluid aan te passen

nadelen

 • -Bas kan overweldigend zijn
 • -Geen automatische kalibratie of app

De Vizio M-Series M512a-H6 is de volgende evolutie in de betaalbare Dolby Atmos-soundbarlijn van Vizio en voegt een cruciale functie toe: upfiring-luidsprekers, die het belangrijke hoogte-element van Atmos brengen. Naast afzonderlijke surround-luidsprekers en een draadloze subwoofer, maakt dat de M512a-H6 een echt Atmos-surroundgeluidssysteem - en dat alles voor een relatief goedkope $ 449.jabra elite 75t batterijduur
Vizio M-Series M512a-H6 specificaties

Prijs: $ 449

Sprekers: elf

Poorten: HDMI, HDMI ARC, optisch in, 3,5 mm in, Aux VA in

Wifi: Nvt

Maat: 3 x 34,6 x 5 inch (soundbar), 11,7 x 9,9 x 8,3 inch (subwoofer), 5,8 x 3,5 x 2,3 inch (satelliet)

Gewicht: Niet vermeld

De M512a-H6 wordt geleverd met veel manieren om het geluid aan te passen, wat een zegen en een vloek is - te veel opties kunnen de eenvoud uit een soundbar halen, maar het stelt je ook in staat om het geluid te creëren dat je het leukst vindt. En je zult waarschijnlijk aanpassingen moeten maken, vooral aan de bas, die overweldigend kan zijn. Sommige van de beste soundbars zijn beter in het creëren van een meeslepende ervaring, maar zoals onze Vizio M-Series M512a-H6 review zal uitleggen, krijg je hier nog steeds ontzettend veel voor het geld.

Vizio M-serie M512a-H6 review: prijs en beschikbaarheid

  Zal $ 449 kosten Lancering eind mei
 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De Vizio M-Series M512a-H6 is beschikbaar vanaf eind mei 2021. Zonde en Beste koop zullen het allebei op voorraad hebben.

Voor $ 449 volgt dit 5.1.2-model de $ 149 AIO (All-In-One) en $ 349 5.1-modellen als de meest geavanceerde van de huidige M-serie. Toch is de hele kit een stuk goedkoper dan sommige zelfstandige Atmos-soundbars, zoals de Sonos Arc .

Vizio M-Series M512a-H6 review: Ontwerp

  Heeft opzwepende stuurprogramma's, maar geen ideale plaatsing HDMI ARC- en Bluetooth-connectiviteit

De M512a-H6 lijkt op zijn broer of zus soundbar, de Vizio M-serie M51a-H6 , maar het is groter om ruimte te maken voor de toevoeging van twee upfiring-luidsprekers aan de bovenkant van het apparaat. Met ongeveer 40 x 4,0 x 2,8 inch is hij ook langer, breder en groter. De draadloze subwoofer meet ongeveer 11,7 x 9,9 x 8,3 inch en heeft een 6-inch woofer aan de binnenkant. De sub heeft bedrade uitgangen voor de linker- en rechtersatellieten, elk ongeveer 5,8 x 3,5 x 2,3 inch.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De plaatsing van de opwaartse stuurprogramma's is niet ideaal - ze bevinden zich in het midden van de soundbar. Dolby raadt je aan om je upfiring-speaker over je linker- en rechterkanalen te plaatsen. De plaatsing kan een reden zijn waarom het hoogte-effect niet zo meeslepend is als sommige andere Atmos-soundbars.

Linksachter op de hoofd-soundbar vind je een HDMI ARC-poort en een HDMI-ingang om een ​​settopbox of gameconsole aan te sluiten. Er is ook een optische digitale audio-aansluiting en een USB-poort. Rechtsachter bevindt zich een standaard 3,5 mm-ingang en een Aux VA-ingang, die bedoeld is voor het aansluiten van een spraakgestuurde luidspreker. De Aux VA-verbinding blijft actief, zelfs als je een andere ingang gebruikt, zodat je altijd toegang hebt tot je stemassistent. U kunt ook draadloos verbinding maken via Bluetooth.

De voorkant is gevuld met stuurprogramma's, behalve uiterst links, die een verticale band van lampjes heeft die het volumeniveau aangeeft en in verschillende combinaties flitst wanneer u de geluidsmodus of invoer wijzigt. De speaker zegt ook de invoer- of geluidsmodus wanneer je deze wijzigt.

Bovenop het toestel bevinden zich slechts een paar knoppen: power, input, Bluetooth en volume. De afstandsbediening is het commandocentrum voor de vele instellingen en functies die u kunt aanpassen. De afstandsbediening heeft bovenaan een klein scherm met achtergrondverlichting waarop opties worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld op Level drukt, kunt u het scrollwiel gebruiken om Bass, Treble, Dialog en vele andere niveaus te selecteren die u kunt wijzigen. Het is misschien niet zo intuïtief als een schermmenu of een app, maar het externe scherm is gemakkelijk te lezen en klaart de klus.

Vizio M-Series M512a-H6 review: Installatie

  Fysieke installatie is eenvoudig Het kiezen van de beste instellingen kost meer tijd

De M512a-H6 aansluiten op uw tv is eenvoudig: gebruik de meegeleverde HDMI-kabel om verbinding te maken met een HDMI-poort die ARC ondersteunt en u kunt aan de slag. De draadloze sub wordt geleverd in combinatie met de soundbar, hoewel je de surround-luidsprekers met de meegeleverde draden op de achterkant van de sub moet aansluiten.

Vizio raadt aan om de sub in de buurt te plaatsen waar je gaat zitten, maar ik merkte dat de bas op die manier te dominant was in de mix, zelfs nadat ik het subwooferniveau helemaal naar beneden had gedraaid. Ik gaf er de voorkeur aan de sub bij de tv te plaatsen en de draden voor de surrounds door de kamer te leiden.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Zodra u de luidsprekers op hun plaats hebt, begint het echte werk. De M512a-H6 maakt veel aanpassingen mogelijk om het geluid zo aangenaam mogelijk te maken voor uw oren. Helaas ontbreekt automatische kalibratie, iets dat de JBL Bar 5.0 Multibeam en Sonos Arc bieden, dus je moet de driverniveaus handmatig aanpassen. U kunt de instellingen voor het middenkanaal, subwoofer, surroundluidsprekers en hoogtekanalen wijzigen (maar niet de linker- en rechterkanalen). Wanneer u het surroundniveau wijzigt, heeft dit invloed op zowel de linker- als de rechtersurroundluidspreker. Wil je bijvoorbeeld meer van links dan van rechts, dan zou je de surroundbalans veranderen. Dat is veel aanpassen, maar als je de moeite neemt, krijg je een balans van kanalen die het beste werkt voor je oren.

U kunt kiezen uit geluidsmodi (vermeld onder de EQ-knop), waaronder Film, Muziek, Game en Direct om de audio verder aan te passen. Maar wacht, er is meer: ​​met de Effect-knop op de afstandsbediening kun je de hoogteluidsprekers, surroundluidsprekers, Virtual:X-effect, TruVolume en Nachtmodus uitschakelen.

Met al deze opties (en er is meer dat ik niet heb genoemd) vind je waarschijnlijk een combinatie die je leuk vindt.

Vizio M-Series M512a-H6 review: Geluidskwaliteit

  Sterke prestaties met een beperkt budget Atmos hoogte-effect kan beter

De M512a-H6 produceert zeer goed geluid voor de prijs, en de volle batterij aan luidsprekers verbetert het algehele geluid zeker in vergelijking met de M51a-H6. Atmos-soundbars die geen aparte surrounds hebben, kunnen niet tippen aan de 360-graden ervaring die de M512a-H6 levert; een luidspreker met automatische kalibratie, zoals de JBL Bar 5.0 MultiBeam, doet het echter beter met het hoogteaspect van Atmos. De grote bas die uit de subwoofer komt, maakt het pakket compleet - hoewel er soms te veel low-end was.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Tijdens Dolby's Atmos-demovideo's lieten de afzonderlijke surrounds het klinken alsof een blad achter me bewoog terwijl het naar links van het scherm bewoog en aan de rechterkant weer tevoorschijn kwam. Regengeluiden profiteerden van het hoogtekanaal, waardoor het gevoel werd van het plafond te vallen; het effect was echter minder uitgesproken dan op de Bar 5.0 MultiBeam.

Terwijl Sam door de kloof zoefde in de openingsscène van The Falcon and the Winter Soldier, benadrukte het geluid de beweging terwijl raketten het scherm kruisten en de explosies dreunden dankzij de sterke bas. Die bas voegde resonantie toe aan de dialoog op Mare of Easttown, waardoor het stugge accent van Kate Winslet gemakkelijk te begrijpen was. Maar de pulserende soundtrack van Tenet belastte de subwoofer en toonde het gebrek aan detail - het was modderig en vervormd.

De M512a-H6 kan ook goed met muziek om, hoewel het bas-voorwaartse karakter de rest van de mix soms overweldigt. De kickdrum en diepe bas op de Weeknd's Blinding Lights rammelden een beetje te veel, maar de zang en toetsen klonken helder en duidelijk - een verbetering ten opzichte van de nogal levenloze muziekweergave van de M12a-H6. De gitaar op Billie Eilish's Your Power was helder en haar zang was ook resonerend, maar de kloppende bas was modderig en te prominent aanwezig.

De M512a-H6 bereikte meer dan 96 decibel op vol volume - genoeg voor een grote kamer - en deed dat zonder te vervormen, wat een zeldzame prestatie is.

Vizio M-Series M512a-H6 review: Oordeel

Het is moeilijk om meer waar voor uw geld te krijgen dan van de Vizio M-Series M512a-H6. Met de speakers die je nodig hebt om het maximale uit Atmos te halen, levert de M512a-H6 kamervullend geluid voor een zeer aangename prijs. Het is zeker de moeite waard om de M512a-H6 te verkiezen boven de M51a-H6, die de opzwepende luidsprekers mist.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als je een eenvoudigere (en goedkopere) oplossing voor Atmos wilt, doet JBL's Bar 5.0 MultiBeam geweldig werk door een meeslepend geluid te creëren dankzij automatische kalibratie, maar je moet de afzonderlijke surround-luidsprekers en subwoofer opofferen. De MultiBeam mist ook manieren om het geluid handmatig aan te passen.

Hoewel je moet werken om het beste geluid voor je kamer uit de M512a-H6 te krijgen, loont de moeite.

hoe amazon hoorbaar te annuleren
De beste Soundbars-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over01uur08minuten19droog JBL Bar Studio 2.0 - Kanaal... Amazone Prime $ 129,95 Visie Sony HT-X8500 2.1-kanaals Dolby... Walmart $ 398,27 Visie LG SP8YA Aangedreven... krukveld $ 496,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen