WandaVision aflevering 8 samenvatting: Enorme onthullingen voor Scarlet Witch en Vision

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

We moeten echt in deze WandaVision-aflevering 8-samenvatting duiken met een gigantische rode sirene die schettert: deze aflevering veranderde nogal wat van de levens van zijn titulaire personages in de MCU. Dus laten we 'Previously On', het nieuwste hoofdstuk van de Disney Plus-serie, opsplitsen en in het nieuws komen dat uit Westview komt.

En natuurlijk, zoals het bovenstaande al aangeeft, zal dit WandaVision aflevering 8 tot in detail uitsplitsen. Dus vertel ons niet dat je verwend bent. Het is tijd om toe te geven aan de grootste flashbacks ooit.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!
  • De beste streaming-apparaten
  • WandaVision seizoen 2: Maakt Marvel meer van de Disney Plus-serie?

Wie was Agatha Harkness?

Voordat we in het grote nieuws duiken, laten we wat context geven uit Salem, Massachusetts in 1693. In de openingsscène van WandaVision aflevering 8 leren we dat Agatha een heks was die door haar eigen coven werd opgejaagd omdat ze de regels had overtreden. Haar eigen moeder leidt de jacht op haar, maar de blauwe magie van de groep is niet sterk genoeg, en Agatha's paarse krachten laten iedereen - inclusief haar eigen moeder - achter als gedroogde kaf.

Agatha neemt dan de broche van haar moeder, die al dan niet bevoegdheden heeft. Deze show kennende zou het heel erg over het sentiment kunnen gaan. Deze scène is belangrijk om te bepalen wat voor soort heks Agatha is, wat binnenkort belangrijker zal worden.

Krediet: Disney Plus

Wanda's liefde voor sitcoms uitgelegd

Er komen twee grote nieuwtjes uit WandaVision-aflevering 8. De ene heeft betrekking op Wanda's rol in de hele serie, en de andere - wat belangrijker is - herdefinieert haar boog in de MCU.

Wat de eerste betreft, Agatha besteedt de hele aflevering aan het proberen om de geheimen van Wanda's magie te leren kennen, denkend dat Wanda een heks is zoals zij. Agatha - zoals elke Bond-schurk - begint te veel te praten en legt uit wat er is gebeurd al die tijd . Ze kwam naar Westview omdat ze voelde dat alle spreuken tegelijk plaatsvonden, en ze begreep er niets van.

games op oculus quest 2

Krediet: Disney Plus

Dit (en later meer) definieert Westview als Wanda's creatie. Agatha geeft wel toe dat Pietro haar eigen werk was. Ze geeft toe dat het niet de echte Pietro is, een knipoog naar het feit dat dit de Fox-versie van het personage is en niet de MCU-versie, en noemt hem Fietro (d.w.z. nep Pietro). De echte Pietro, merkt ze op, is nog steeds begraven.

En nadat Agatha Billy en Tommy heeft bedreigd, overtuigt Agatha Wanda om uit te leggen hoe dit allemaal is gebeurd. Wat volgt is een krachttoer van verdriet die zich manifesteert in de verhaallijn, te beginnen met een flashback naar de Maximoffs in Sokovia - kijken (je raadt het al) sitcoms om Engels te leren.

Wanda's vader maakt een koffer open en onthult dvd's van Bewitched, I Love Lucy, Malcolm in the Middle en nog veel meer. Maar het is Dick Van Dyke waar Wanda het meest van houdt, en ze vraagt ​​om seizoen 2, aflevering 21. En clips van deze aflevering 'It May Look Like A Walnut' laten zien wat een superkrachtig mysterie lijkt te zijn met een heuvel van walnoten die eruit stroomt van een kast, met Mary Tyler Moore er bovenop. Dit voelt als een knipoog naar iets, of het kan gewoon een knipoog zijn.

Oh en Malcolm in the Middle dvd's creëren een plotgat in de show. Wanda's ouders stierven in 1999, vóór de première van de tv-serie in 2000 - en voordat dvd's ervan konden worden uitgebracht.

coole apps voor Apple Watch

De grote onthulling van waar Wanda's krachten vandaan kwamen

Dit is helaas het enige moment van puur geluk dat we uit Wanda's jeugd in de serie zien. De retro Engelse les wordt onderbroken door een bomaanslag, waarbij hun ouders zijn omgekomen.

Wanda en Pietro worden dan in elkaar gedoken onder een bed gezien, met hun ouders nergens te bekennen. Op dat moment ziet Wanda een bom van Stark Enterprises, die op het punt staat te ontploffen. Ze reikt uit alsof ze krachten wil gebruiken om het te stoppen, en het gaat niet af. Agatha vraagt ​​of ze een kansberekening heeft gebruikt, Wanda zegt alleen dat het een blindganger was.

Maar wanneer we Wanda een Hydra-experiment zien ondergaan - het soort waarvan we dachten dat het haar haar krachten gaf - leren we dat het verhaal van Avengers: Age of Ultron al die tijd verkeerd was. In die film dachten we dat de Mind Stone Wanda haar krachten gaf. Als we kijken hoe ze zich bezighoudt met de Mind Stone en het met haar eigen geest bevrijdt van Loki's staf, ontdekken we dat ze al die tijd latente krachten had.

Kortom: we hebben zojuist de bevestiging gekregen dat er mutanten zijn geweest, in de MCU, al die tijd . Wat betekent dat Wanda deed nerf die bom met haar geest.

Verdriet leidt tot S.W.O.R.D.

De beste delen van de aflevering komen echter als een hart tot hart tussen Vision en Wanda, na Pietro's dood, laat zien hoezeer Wanda niet bereid is om verdriet onder ogen te zien. Als ze aan Visie vraagt: 'Waarom denk je dat erover praten me troost zou bieden?' hij krijgt niet eens de kans om te antwoorden voordat ze zegt: 'het enige dat me troost zou kunnen bieden, is hem weer te zien.'

Vision probeert contact te maken met Wanda, gaat zitten en kijkt met haar naar Malcolm in the Middle. Terwijl de twee blijven praten, probeert hij haar lus van verdriet en woede te doorbreken door te vragen 'wat is verdriet anders dan volhardende liefde?'

Krediet: Disney Plus

Plots zijn we terug in het moderne moment, terwijl Agatha een traan wegveegt die er misschien wel of niet is. Dan, een beetje koeltjes, vertelt ze alle dood in Wanda's leven alleen voor Wanda's waterleiding om aan te zetten.

Dit leidt ons naar een andere flashback, en een die onthult dat er tegen ons is gelogen. Deze keer zijn we na het eindspel en Wanda gaat naar S.W.O.R.D. HQ om het lichaam van Vision op te halen. Ze zegt dat ze hem terug wil voor een begrafenis, maar directeur Hayward doet alsof ze liegt.

Vervolgens stuurt hij Wanda nog meer verdriet door te laten zien hoe Vision volledig is ontleed. Al zijn ledematen worden geopereerd en Wanda gaat er niet goed mee om. Hayward beschuldigt Wanda ervan Vision weer tot leven te willen brengen en zegt dat hij geen afstand kan doen van '3 miljard dollar aan vibranium'.

Als Wanda impliceert: 'Hij is alles wat ik heb', antwoordt de regisseur koel en zegt: 'Dat is het juist, Wanda, hij is niet van jou.' Natuurlijk duwt dit Wanda alleen maar harder, en ze breekt het lab binnen en gaat naar het lichaam. Maar nadat ze heeft gezegd dat ze Vision niet in dit lichaam kan voelen, gaat ze gewoon weg.

Dat, beste lezers, laat zien dat Hayward de beelden heeft verzonnen van Wanda die het lichaam van Vision steelt. Nog meer bewijs dat de S.W.O.R.D. director mag niet vertrouwd worden (de naam Hayward heeft links naar Hydra).

60 minuten Donald Trump-tijd

Maar terwijl Wanda wegrijdt, kijkt ze naar een brief op de voorbank. En voordat je het weet, zijn we in het vervallen moderne Westview, met Wanda die langs haar toekomstige co-sterren rijdt.

Nadat ze naar een leeg terrein is gereden, opent ze de brief en onthult een akte van het onroerend goed, ondertekend met een hart en de boodschap 'Om er oud in te worden. - V.'

En dit is waar we Westview's magische make-over zien, als Wanda, getroffen door verdriet, op de grond valt en haar woede explodeert in rode energie. In deze pasvorm past ze Westview aan om te passen bij de sitcoms waarmee ze opgroeide, en uit haar eigen lichaam arriveert de Westview-versie van Vision (herbevestigend dat Wanda het lichaam niet heeft gestolen).

Terug op 'de set' van WandaVision, ziet Wanda eindelijk haar wereld als de creatie die het is, terwijl Agatha vanaf de stoelen van het publiek klapt. Maar spring naar de straten van Westview en we zien dat zowel Billy als Tommy in gevaar zijn, met Agatha's paarse ranken om hun keel gewikkeld. Agatha zegt dan dat Wanda 'een mythe zou zijn' en dat ze 'chaosmagie' gebruikt. Dit is wat haar de Scarlet Witch maakt.

Een donkere en verontrustende Visie

Mid-credits, we springen terug naar S.W.O.R.D. HQ, waar Hayward zijn trouwe team ontmoet. En hier krijgen we meer bevestiging dat Wanda Vision niet heeft gestolen.

Hayward merkt op dat zijn team al geruime tijd probeert om Vision nieuw leven in te blazen, maar het enige dat nodig was, was een beetje energie van Wanda's hex-wereld.

En de camera's draaien naar een opnieuw samengestelde Vision, die helemaal wit is. In een scène die 'Frankenstein's Monster' schreeuwt, ontwaakt deze nieuwe visie en opent zijn hand.

Waar gaan we aflevering 9 in

Dus, om het samen te vatten: Wanda heeft altijd grote eigen mutantenkrachten gehad en was degene die de sitcom Westview uitvond. Vision is terug, maar het is niet de echte Vision. En Agatha wil echt Wanda's krachten.

Hoe zal dit allemaal vastlopen in de laatste aflevering van WandaVision? Laten we het volgende week samen ontdekken, lezers. Verspil je WandaVision-theorieën in de reacties hieronder.

De beste Roku Streaming Stick Plus-deals van vandaag 88 Amazon-klantrecensies Korting Roku-première | HD/4K/HDR... Amazone Prime $ 39,99 $ 19,99 Visie Roku Streaming Stick + BHPhoto $ 29,99 Visie Van het jaar van première | 4K / HDR ... Walmart $ 34,86 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen