WandaVision aflevering 9 samenvatting: Is dit het einde?

Krediet: Marvel Studios/Disney Plus

Natuurlijk zal deze samenvatting van WandaVision aflevering 9 alle gebeurtenissen van de seizoens- (en mogelijk serie) finale van de Disney Plus-serie bederven, dus zorg ervoor dat je er klaar voor bent.

Vooraf moet worden opgemerkt dat deze aflevering enorm verdeeldheid zal zaaien. Het zorgde voor de emotionele verhalen voor het einde van de serie, maar het zou fans kunnen teleurstellen die hadden verwacht dat er iets meer zou komen (Paul Bettany, we geven je de schuld).  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus, zonder verder oponthoud: hier is onze samenvatting voor 'The Series Finale', ook bekend als WandaVision aflevering 9!

De grote krachtmeting bij de Westview gazebo

Hoewel WandaVision aflevering 9 langer is dan de meeste, kan deze samenvatting iets korter zijn dan we tot nu toe hebben gedaan. Dat komt omdat deze aflevering erg zwaar is op vechten, althans in het begin.

De aflevering begint met het tonen van de krachtdynamiek van Wanda die Agatha aanvalt met haar rode magie en Agnes die het absorbeert. Het verhaal is simpel: Agatha is jaloers op Wanda's macht en wil die voor zichzelf. Wat Agatha echter niet wilde, was de auto die Wanda naar haar gooide. Dat moment leidt tot een grappige grap die doet denken aan Wizard of Oz (Agatha's laarzen blijven, haar lichaam ontbreekt), maar het doet de daad niet.

beste app voor eten bezorgen nyc

In plaats daarvan verschijnt White Vision en deze aanblik verwart Wanda lang genoeg voor hem om haar hoofd in een bankschroef ala Lenny van Of Mice and Men te steken. De echte Vision verschijnt echter om hem te stoppen, waardoor Wanda wordt vrijgelaten om magie met Agatha te duelleren.

We leren de echte naam van Fietro

Laten we hier even de tijd nemen om het nep-verhaal van Pietro (ook bekend als Fietro) te begraven, terwijl Marvel het personage een grinnikend slot gaf. Monica Rambeau zit gevangen op zijn vrijgezellenzolder, waar ze zijn hoofdschot ziet. En hier leren we dat zijn echte naam eigenlijk Ralph Bohner is.

Dit verklaart niet hoe hij daar kwam, of hoe hij de supersnelheid van Pietro Maximoff had (gaf Agatha hem die?). Maar het doet een beetje afbreuk aan het idee dat hij een direct resultaat is van het X-Men-universum dat nu deel uitmaakt van de Disney MCU. Natuurlijk, zijn uiterlijk impliceert wat we allemaal weten - de mutanten komen eraan - maar dit laat zijn bestaan ​​leeglopen. Hij is net als alle andere acteurs in Westview.

Krediet: Disney Plus

Monica realiseert zich al snel dat hij in de ban is van Agatha, als ze een gloeiende schelpketting om Pietro's nek ziet. Ze scheurt het af en hij is weer Ralph. Meer over Monica hieronder.

SWORD en de FBI verstrengelen zich

Dan is Jimmy Woo aangehouden door S.W.O.R.D. en naar Hayward gebracht voor zowel ondervraging als om te proberen hem te overtuigen om Hayward te helpen. Woo steelt stiekem een ​​mobiele telefoon van het bureau en vertelt de directeur dat zijn vrienden in Quantico hier zullen zijn om ze het komende uur allemaal tegen te houden.

Dan bevrijdt Woo zichzelf door aan het slot van zijn manchetten te knijpen (hij krijgt eindelijk goocheltrucs onder de knie!) en belt een vriend genaamd Cliff en vraagt ​​om hulp. Binnen het uur, idealiter. Woo had gebluft, maar slaagde er toch in om de FBI in te schakelen.

beste laptopdeals herdenkingsdag

Krediet: Marvel Studios/Disney Plus

Westview wordt boos

Maar terug naar de gevechten. Wanda, in wat lijkt op de moderne Westview (het is niet langer in zwart-wit) worstelt met Agatha, die zegt dat de 'kracht van de Scarlet Witch die van de Sorcerer Supreme overtreft. En dat is, zoals we weten, Doctor Strange.

Wanda houdt vol dat ze geen heks is, maar voordat ze die gedachte kan afmaken, onthult Westville's Dottie dat haar echte naam Sara is. Ze smeekt Wanda om hulp en zegt dat ze een dochter heeft die bevrijd moet worden. Agatha 'bevrijdt' vervolgens alle stedelingen uit de retro Westview-gemoedstoestand, en ze lopen allemaal naar Wanda toe, als een woedende menigte.

De stedelingen leggen Wanda schuldig op: 'We voelen je pijn,' en dat 'je verdriet ons vergiftigt!' Wanda valt dan schreeuwend op de grond en ze beginnen allemaal te stikken. Wanda besluit dan dat ze moet doen wat goed voor hen is, door een enorme straal de lucht in te schieten. Dit zorgt voor gaten in de hex, en ze schreeuwt tegen ze allemaal om te vertrekken.

Mind game duels en bullet-time actie

De Maximoffs zijn nu herenigd, terwijl Vision neerstort in de buurt van Wanda en de kinderen het toneel op rennen. Maar we realiseren ons dat Wanda's beslissing om de hex uit elkaar te halen haar familie in deeltjes oplost. Wat Wanda dwingt om te stoppen met het verslechteren van de hex.

Agatha valt opnieuw aan, maar Wanda beschermt ze allemaal met een rood magisch krachtveld. Dit lijkt precies op wat Agatha wil, omdat ze meer van de rode magie binnenhaalt. ZWAARD. en Hayward komen ter plaatse en de duellerende Visions vliegen naar de bibliotheek waar Vision de buurtwacht ontmoette.

Krediet: Marvel Studios / Disney Plus

Dit is waar de ware Vision zijn sluwheid bewijst, met behulp van de metafoor van het schip van Theseus om White Vision ervan te overtuigen dat zijn doel gebrekkig is. De Vision Wanda die is gemaakt, is niet echt, en deze nieuwe vorm is ook niet gemaakt door Hayward. Vision tikt op het circuit in White Vision's hoofd, dat geel wordt en schijnbaar zijn herinneringen van voor de dood herstelt. Dan gaat hij gewoon... weg.

Na wat gevechten met S.W.O.R.D. agenten, toont Wanda enig medeleven met de vijand en zorgt hij ervoor dat sommige agenten niet aan een fataal einde komen. Hayward beantwoordt dat niet en schiet eigenlijk op Billy en Tommy. Wie schiet er eigenlijk op kinderen? Maar goed dat Monica Rambeau nu vrij is van zolder en de kogels opvangt (of liever absorbeert). Natuurlijk stopt Billy eigenlijk een van de kogels in de lucht, omdat hij net als zijn moeder de realiteit kan buigen.

En dan komt Darcy aan in een vrachtwagen om de dag te redden en Hayward tegen te houden. Veel plezier in de gevangenis!' zij schreeuwde.

En net als Vision speelt Wanda met Agatha's hoofd om haar terug te werpen op haar herinnering dat ze vastgebonden was aan de staak in Salem, MA. Helaas keren alle heksen zich nu tegen Wanda, omdat ze haar krachten willen. Agatha en Wanda duelleren opnieuw, terwijl Wanda's krachten een omtreklijn rond haar gezicht vormen en eruitzien als het bovenste gedeelte van haar masker.

De Scarlet Witch is hier

Agatha en Wanda vallen uit die flashback, en Wanda kijkt om Agatha te levelen met een hoop van haar rode magie, schreeuwend Neem het, ik wil het niet! en ze begint weg te kwijnen. Agatha neemt alle macht in zich en zegt: 'Deze wereld zal voor altijd gebroken worden, net als jij.'

beste trainingsapparatuur voor thuis

Maar terwijl de familie toekijkt en Vision de ogen van zijn zoon probeert te bedekken, hebben Agatha's handen geen energie meer. Wanda geneest zichzelf en twee grote runen verschijnen op tegenoverliggende zeshoekige muren. Wanda onthult dan dat ze de heksenregels op Agatha heeft omgedraaid, zodat ze niets kon casten.

Krediet: Marvel Studios/Disney Plus

Wanda haalt al haar energie terug uit Agatha en zegt: 'Je hoeft me niet te vertellen wie ik ben', en haar nieuwe kostuum verschijnt. Ze is nu, eindelijk, The Scarlet Witch.

Agatha, die waarschuwt voor wat dit allemaal zal opleveren, zegt: Oh god, je weet niet wat je hebt gedaan. Wanda negeert potentieel het gevaar dat door haar kracht wordt ontgrendeld en transformeert Agatha terug naar Agnes, maar niet voordat ze kan schreeuwen. Je hebt geen idee wat je hebt losgelaten, je hebt me nodig!

Vision zegt dan: 'Ik weet dat je alles goed zult maken, alleen niet voor ons.' Wanda antwoordt met die laatste drie woorden, en de familie gaat naar huis.

De hartverscheurende conclusie

Terug in hun huis, dat nog intact is, in normale kleding, leggen Wanda en Pietro hun kinderen naar bed. Vision zegt: 'Je moeder en ik... zijn erg trots op jullie allebei', met die ongemakkelijke pauze die ons voor enige verrassing deed blijven hangen (een patroon van deze laatste scènes).

Wanda merkt op: 'Weet je, een gezin is voor altijd. We zouden elkaar nooit kunnen verlaten, ook al zouden we het proberen,' maar de zeshoekige muren komen dichterbij. Wanda bedankt de jongens dat ze haar als hun moeder hebben gekozen, en sluit de deur van hun kamer.

Beneden doet Wanda het licht uit, omdat ze niet wil dat het allemaal voorbij is. Visie, meer vrede met naderend onheil, windt ze op, zodat ze elkaar kunnen zien. Hij vraagt ​​dan aan Wanda wat hij is.

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Wanda antwoordt: Jij bent het stukje mentale steen dat in mij leeft … jij bent mijn verdriet en mijn hoop, maar vooral mijn liefde. Deze lijn werd gesponsord door Kleenex. Vision geeft ons dan allemaal hoop op een reünie en zegt: Wie weet wat ik de volgende keer ben. We hebben al eerder afscheid genomen, dus het ligt voor de hand,' voordat Wanda zijn zin poëtisch afrondt door te zeggen dat we nog een keer gedag zullen zeggen.

De hex komt binnen en demonteert Vision, die afscheid neemt van een zo lang, schat en het huis is terug naar de contouren van het pand dat Wanda heeft gekocht.

Een erg emo Wanda loopt weg, terwijl de stedelingen haar boos aankijken. Monica vertelt haar: 'Ze zullen nooit weten wat je voor hen hebt opgeofferd', voordat ze zei dat ze hetzelfde zou hebben gedaan om haar moeder terug te brengen.

Wanda verklaart haar intentie om haar krachten te begrijpen en vliegt weg.

De toekomst van de MCU in twee hints

Ons verhaal over de WandaVision aflevering 9 mid-credits scene en post-credits scene leg de implicaties van het onderstaande in volledig detail uit, maar we zullen hier de rechte feiten opsplitsen. Eerst zien we Jimmy Woo weer in controle, en Monica wordt naar een theater geleid om te chatten met een Skrull, die zegt dat ze nodig is door een vriend van haar moeder ... in de ruimte.

oculus quest 2 multiplayer-games

Dan eindigt de serie en toont Wanda tegelijkertijd in vrede en hard aan het werk. In haar berghut staat thee klaar en ze gaat het van het fornuis halen. Een snelle camerabeweging laat zien dat Scarlet Witch ook in het huis is en in het grote enge boek van magie duikt. En dan horen we Billy en Tommy schreeuwen, wat duidelijk maakt dat Wanda ze waarschijnlijk gaat opjagen.

Bekijk onze gids voor het potentiële WandaVision seizoen 2 om te zien waar Wanda heen kan gaan.

    Volgende:De beste streaming-apparaten, gerangschikt
De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over18uur18minuten43droogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL - 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen