Wat moet u doen als u uw belastingteruggave nog steeds niet heeft ontvangen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

In een normaal jaar verwachten de meeste Amerikanen hun belastingteruggave snel te ontvangen, meestal binnen een paar weken na het indienen van hun aangifte. Maar met verwerkingsvertragingen als gevolg van COVID-19, wachten velen veel langer.

De IRS zegt dat de meeste terugbetalingen nog steeds binnen 21 kalenderdagen worden uitgegeven. Wat gebeurt er als u uw belastingteruggave nog steeds niet heeft ontvangen? Dit is waarom de jouwe misschien niet is aangekomen en wat je eraan kunt doen.Je retour is niet verwerkt

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De IRS loopt het hele belastingseizoen achter bij het verwerken van aangiften, maar er zijn een paar situaties die extra vertragingen veroorzaken voor sommige belastingbetalers:

nieuwe iphone 13 pro max
  • U heeft uw aangifte per post opgestuurd in plaats van elektronisch in te dienen.
  • Uw retourzending bevat fouten, zoals een onjuist Recovery Rebate Credit.
  • Uw retourzending is onvolledig.
  • U hebt een claim ingediend voor de Earned Income Tax Credit (EITC) of Additioneel Child Tax Credit (ACTC).
  • U heeft formulier 8379, Toewijzing gewonde echtgenoot ingediend.
  • U bent slachtoffer van identiteitsdiefstal of fraude.
  • Uw retour heeft een aanvullende IRS-beoordeling nodig.

Als de IRS contact met u opneemt (wat zij alleen per e-mail zullen doen) om opheldering of meer informatie te vragen, kan het tijdig reageren van uw aangifte helpen om uw aangifte op te lossen.

Uw terugbetaling is vertraagd, verloren of onjuist uitgegeven

Als je retourzending is verwerkt, zijn er een handvol redenen waarom uw terugbetaling mogelijk niet is aangekomen . Als u heeft gekozen voor een papieren cheque in plaats van directe storting, is het mogelijk dat uw cheque verloren is gegaan bij de post of is gestolen. Als u verwachtte dat uw teruggave op uw bankrekening zou verschijnen, is het mogelijk dat de rekeninggegevens op uw retourzending onjuist zijn ingevoerd.

Een andere ongelukkige mogelijkheid is: belastingaangifte opsteller fraude — dit is het moment waarop de persoon die u heeft ingehuurd om uw belastingen te doen uw aangifte heeft gewijzigd nadat u deze had goedgekeurd en ondertekend om geld over te hevelen naar een andere rekening dan de rekening die u had geselecteerd. Deze situatie kan lastig zijn om op te sporen, maar vaak zal de IRS u waarschuwen voor inconsistenties bij uw terugkeer. Je mag ook een afschrift van uw belastingrekening opvragen om er zeker van te zijn dat deze overeenkomt met de door u ondertekende retourzending.

Een laatste mogelijkheid is dat de IRS vasthoudt aan uw terugbetaling, hetzij in verband met uw claim voor de EITC of ACTC, of ​​om schulden te verrekenen, zoals openstaande belastingen of kinderbijslag.

Hoe u uw retour- en terugbetalingsstatus kunt controleren

De enige manier om uw retourzending en terugbetaling te volgen, is door de Waar is mijn terugbetaling? hulpmiddel op IRS.gov. U kunt de IRS Tax Help Line bellen op 800-829-1040, maar als uw aangifte actief is op Where's My Refund? het is onwaarschijnlijk dat u aanvullende informatie krijgt die niet online wordt verstrekt.

Uw retourstatus moet binnen 24 uur na het indienen van uw elektronische aangifte of binnen vier weken na verzending van uw papieren aangifte verschijnen. Een status van ontvangen geeft aan dat de IRS uw aangifte heeft verwerkt en een status van goedgekeurd betekent dat de IRS uw teruggave heeft goedgekeurd. U ziet ook wanneer het geld naar verwachting zal worden uitgekeerd en de status verandert in verzonden wanneer uw terugbetaling onderweg is.

Wat is IRS TREAS 310?

Als u IRS TREAS 310 op uw bankafschrift ziet, is dit uw teruggave van uw ingediende belastingaangifte. Deze code kunt u ook zien als u een correctie of tegoed heeft gekregen bij uw terugkeer vanwege stimuleringswetgeving.

Wat te doen als u uw terugbetaling niet hebt ontvangen (en nodig hebt)

Nogmaals, er is echt geen manier om de verwerking van uw retourzending en de betaling van uw terugbetaling te versnellen als er geen specifiek probleem is met uw retourzending of bewijs van fraude. Als de IRS meer informatie nodig heeft om uw terugbetaling af te ronden, geef dit dan tijdig door.

Als u de verkeerde bankrekeninggegevens heeft opgegeven voor directe storting, kunt u contact opnemen met uw bank en proberen dit op te lossen. Als dit nergens toe leidt, kunt u een bestand Formulier 3911 voor hulp van de Belastingdienst. De IRS kan uw bank echter niet dwingen het geld over te maken of terug te betalen.

Sony x800h 85 inch tv

Als u vermoedt dat uw papieren cheque verloren of gestolen is, kunt u: een IRS-tracering starten .

In het geval van fraude met de opsteller van de belastingaangifte, het proces om uw situatie te verhelpen is lang. U moet een politierapport indienen en een handvol documenten aan de IRS verstrekken.

Ten slotte, als u financiële moeilijkheden ondervindt terwijl u wacht op de verwerking van uw aangifte, kunt u mogelijk de IRS vragen om bespoedigen van uw terugbetaling .

De beste Clorox Wipes-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt overelfuur01minuten41droog Clorox commerciële oplossingen... nietjes $ 5,29 Visie Korting Desinfecterende doekjes voordeelpakket... Amazone Prime $ 13,90 $ 8.40 Visie Clorox Desinfecterende Doekjes,... Walmart $ 9.98 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen