Wat is Google Chromecast?

Wat is Google Chromecast? Nou, die vraag had vroeger een veel gemakkelijker antwoord. Tegenwoordig delen alle Chromecasts dezelfde technologie voor het delen van schermen en video's, waarmee films, tv-programma's en andere inhoud vanaf uw laptop, telefoon of tablet naar uw grote scherm kunnen worden verzonden. En zoals we ontdekten met onze Chromecast met Google TV review, is de nieuwste Google Chromecast completer dankzij Google TV-apps en een afstandsbediening .

Oh, en die nieuwe Chromecast? Het zijn de beste streamingapparaten die er zijn, mede dankzij die solide mix van functionaliteit en gemak. Welke Chromecast je ook krijgt, je bent snel op weg om praktisch alles (inclusief Netflix, YouTube en Hulu) op het grootste scherm in je huis te streamen. Op dit moment wordt de nieuwe Goole Chromecast geconfronteerd met sterkere concurrentie dan ooit, met de vergelijkbare prijs Fire TV-stick 4K Max en Roku Streaming Stick 4K als overtuigende alternatieven.  • Ons beste Netflix-shows lijst heeft veel geweldige keuzes voor je volgende bingewatch
  • De beste streamingdiensten

Gebruik deze veelgestelde vragen om op de hoogte te raken van de basisfuncties van Google Chromecast en om te beslissen of dit geschikt voor u is en hoe u Google Chromecast ook instelt. Als je denkt dat het niet genoeg is, zouden we zeggen dat de Chromecast met Google TV de upgrade is die je streaminggewoonten verdienen.

(Afbeelding tegoed: een Chromecast van de derde generatie | Krediet: Google)

Laatste Google Chromecast-nieuws (bijgewerkt op 18 november)

  • Als je nu een maand Sling koopt, kun je een gratis Chromecast krijgen met Google TV.
  • Google verkoopt het ook voor $ 10 korting bij de Google winkel .
  • De eerste Google TV-stick (en Chromecast-alternatief), de Realme 4K, is aangekondigd.

Wat is Google Chromecast?

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Chromecast is een apparaat dat u via een USB-kabel (meegeleverd) op de HDMI-poort van uw tv aansluit. Door uw smartphone of computer als afstandsbediening te gebruiken, kunt u Chromecast gebruiken om toegang te krijgen tot video-inhoud van Netflix, YouTube, Hulu, de Google Play Store en andere diensten ( Xfinity Stream heeft zojuist Chromecast-ondersteuning gekregen ). Je kunt het ook gebruiken om bijna alle soorten inhoud van de Chrome-browser te streamen op a laptop of desktopcomputer.

Er zijn twee huidige Google Chromecasts. We hebben de Chromecast met Google TV al genoemd, maar bekijk onze Google Chromecast (3e generatie) review voor meer informatie over het meer betaalbare instapmodel.

Ook is Chromecast-ondersteuning ingebouwd in tal van apps waarvan je al streamt. Zoek gewoon naar een pictogram van een rechthoek met rondingen in de linkerbenedenhoek. Zo verschijnt het Cast-pictogram in HBO Max in de linkerbovenhoek:

(Afbeelding tegoed: HBO Max)

Als u dat pictogram ziet, weet u dat de app die u gebruikt, kan streamen naar het scherm waarmee uw Chromecast is verbonden.

Als je niets streamt in Chromecast, plaatst het gewoon prachtige bureaubladachtergronden in de Ambient-modus. U merkt echter misschien een kwaliteitsdip en een lagere frequentie in nieuwe kunst. Google heeft aangekondigd dat het deze wijzigingen doorvoert om de druk op de bandbreedte te verminderen en prioriteit te geven aan verkeer voor videogesprekken en andere dringendere inhoud.

Chromecast-technologie maakt ook deel uit van het Android TV-besturingssysteem. Met een recente update kunnen gebruikers de Chromecast-app uitvoeren audiostreaming op de achtergrond van Android TV. Lees onze TiVo Stream 4K-recensie voor meer informatie over dat Android TV-streamingapparaat.

Google Chromecast Bekijk Deal

Wat is het verschil tussen Chromecast en de Chromecast met Google TV?

Simpel gezegd: $ 20 en heel veel apps. De Chromecast met Google TV maakt het streamingapparaat van Google veel meer zoals de Fire TV-sticks en Rokus waarmee het altijd concurreerde.

Het grootste verschil is waarschijnlijk de interface, in die zin dat er een interface is. De Chromecast met Google TV heeft 6.500 Android TV-apps die je kunt gebruiken, dus je vertrouwt niet alleen op Chromecast-ondersteuning.

(Afbeelding tegoed: Google)

Er is ook een volledige afstandsbediening voor het bedienen van je stream, zodat je je telefoon kunt neerleggen en kunt letten op wat er op je tv staat.

De Chromecast met Google TV biedt 4K-videokwaliteit, met Dolby Vision, HDR10 en HDR10+, terwijl de Chromecast uitkomt op 1080p.

mobiele telefoon aanbiedingen nu

Bekijk voor alle andere verschillen onze Chromecast met Google TV versus Chromecast face-off.

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij John Lewis Bekijk in Google Store EMEA Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (12 gevonden)

Wat is het verschil tussen Chromecast en Chromecast Ultra?

Google verkoopt niet langer de Chromecast Ultra, die $ 70 kostte en inhoud kan uitzenden met een resolutie tot 4K met HDR-kleurtechnologie.

In termen van kanaalselectie en algemene functionaliteit zijn de twee apparaten identiek. Het is echter vermeldenswaard dat de Chromecast Ultra een ingebouwde poort voor een Ethernet-kabel heeft, maar ook een externe voedingsbron vereist in plaats van een USB-verbinding die in uw tv is ingebouwd. Je kunt ook zien hoe de Chromecast Ultra het doet tegen zijn concurrentie in onze Chromecast vs Fire TV vs Roku face-off.

Is er een Google Chromecast-afstandsbediening?

Dat was vroeger een heel gemakkelijke vraag. We zouden gewoon antwoorden met een 'nee'. De tijden zijn echter veranderd.

De Chromecast met Google TV heeft een eigen afstandsbediening, die ook het volume, de stroom en de ingangen van je tv kan bedienen. De toevoeging van een afstandsbediening is heel logisch voor mensen zoals ik, die denken dat een afstandsbediening en tv-kijken samengaan, zoals Leslie Knope en Ben Wyatt. Waarom zouden mensen een afstandsbediening willen? Persoonlijk vecht ik altijd tegen de neiging om mijn telefoon te gebruiken terwijl ik tv kijk, omdat het een grote afleiding is van wat ik probeer te kijken.

Natuurlijk hoeft de nieuwe Chromecast niet te worden gebruikt met zijn afstandsbediening als je liever opruimt en dingen eenvoudig houdt.

Hoe werkt Google Chromecast?

Hoewel het lijkt alsof je de video van je apparaat naar de Chromecast stuurt, doet het meestal iets eenvoudigers. Uw aangesloten apparaat vertelt uw Chromecast alleen wat u wilt afspelen, en vervolgens zal de Chromecast die media streamen via zijn eigen verbinding met internet.

Natuurlijk kun je met een Chromecast ook het scherm van je telefoon, tablet of laptop spiegelen op je tv. Dit vereist een veel actievere intentie, omdat je apparaat niet in de sluimerstand kan worden gezet of ontgrendeld, zonder dat de feed naar beneden gaat. Oh, en als je Chromecast nu een update krijgt, word dan enthousiast. De Chromecast onthoudt eindelijk je volume-instellingen en de Google Home-app wordt een betere virtuele afstandsbediening.

Waar is de Google Chromecast-app?

Vrijwel alles heeft een app, maar er is geen speciale Google Chromecast-app. In plaats daarvan gebruik je Google Home ( Google Play , ios ) app, waar u bedieningselementen heeft voor uw actieve Chromecast-streams.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Google Home-widgets op beide platforms zijn waardevol voor gemakkelijke toegang tot de bedieningselementen die u nodig hebt voor pauzeren en snel vooruitspoelen, hoewel het scannen door lange films en gebeurtenissen erg moeilijk kan zijn als u op de voortgangsbalk op het scherm tikt.

Waar is de Google Chromecast-extensie?

Ik heb veel te veel tijd besteed aan het zoeken naar een Chromecast-extensie, maar je hoeft niets nieuws te downloaden om Chrome met Chromecast te laten werken.

Als u geen Chromecast-knop in de menubalk ziet, klikt u op de knop met drie stippen in de bovenhoek en selecteert u Casten. Vervolgens kunt u de beschikbare apparaten zien om video naar uw tv te verzenden.

Om de knop daar te houden, klikt u met de rechtermuisknop op het Cast-logo en selecteert u Altijd pictogram weergeven.

Wat kan ik bekijken op Google Chromecast?

Chromecast heeft toegang tot video- en audiocontent van veel services. Google houdt veel van deze bij op zijn officiële site, hoewel er geen uitgebreide lijst is. Sinds Google de softwareontwikkelingskit voor Chromecast heeft uitgebracht, zijn er regelmatig nieuwe apps verschenen, dus houd meer apps in de gaten.

Bovendien opent de Chromecast met Google TV je streamingervaring tot de meer dan 5000 Android TV-apps. Daarom is het niet alleen een van de beste draadloze schermspiegelende apparaten meer.

We hebben zojuist vernomen dat de Chromecast met Google TV binnenkort eindelijk een Apple TV-app krijgt, naast die van HBO Max, Netflix en nog veel meer.

Kan ik Google Chromecast bedienen met mijn stem?

Ja. Voorheen moest je je Chromecast-commando's via een Google Home-apparaat routeren, maar nu kun je vocale commando's rechtstreeks geven via de Google Assistent.

Als u de Chromecast met Google TV krijgt, heeft de afstandsbediening een Google Assistent-knop, waardoor het gemakkelijker te activeren is.

Google heeft voltooi de installatie-instructies voor Chromecast , maar de functionaliteit spreekt voor zich. Verbind uw Chromecast en uw telefoon gewoon met hetzelfde netwerk en u kunt met slechts een paar woorden muziek en video's naar uw tv casten.

Kan ik reizen met een Chromecast?

Vanwege het kleine formaat en de eenvoudige installatie lijkt de Chromecast misschien een zegen voor frequente reizigers. Chromecast ondersteunt echter geen captive portals - netwerken die browsergebaseerde logins vereisen. Als zodanig is de Chromecast niet erg handig in de meeste hotels en universiteiten. Maar als u uw Chromecast toch meeneemt en een wifi-netwerk vindt zonder een captive portal, is het wijzigen van de inloggegevens niet zo moeilijk.

Zijn er Chromecast-alternatieven?

Ja, maar het hangt ervan af hoeveel je bereid bent te besteden. Voor $ 39, een Roku Express 4K Plus kun je ook inhoud naar je tv streamen, hoewel het ontwerp van het apparaat niet zo goed is als dat van de Chromecast in het algemeen.

Een Apple TV 4K kost $ 179 en werkt net als een Roku-box, maar kan ook inhoud (zoals games) van je iPhone of iPad naar je tv streamen. Je zou ook content kunnen streamen via een PS4 of Xbox One, maar deze apparaten kosten honderden dollars.

Hoe werkt Google Stadia met Chromecast?

Google Stadia, de game-streamingservice van het bedrijf, kan overal worden gespeeld, maar om het via een Chromecast op je tv te krijgen, heb je een van de twee dingen nodig: de stopgezette Chromecast Ultra of iets meer tijd. De Chromecast met Google TV zal Stadia pas in de 1e helft van 2021 ondersteunen.

Bekijk onze complete gids voor Google Assistant voor meer Google-gerelateerde tips, trucs en how-tos.

De beste Google Chromecast van vandaag met aanbiedingen voor Google TV, Google Chromecast 3 en televisies Verlaagde prijs Sony BRAVIA XR OLED XR55A80J... Sony A80J OLED 55-inch Amazone £ 1.499 £ 1.289 Visie Bekijk alle prijzen Google Chromecast (2020) met... Google Chromecast met Google TV John Lewis £ 44 Visie Bekijk alle prijzenKorting 50' SONY BRAVIA XR50X90JU ... Sony XR50X90J Curry's £ 1.099 £ 879 Visie Bekijk alle prijzen LG 48 Inch OLED48A16LA Slimme... LG OLED48A1 argos.co.uk £ 799 Visie Bekijk alle prijzen LG CX 55 Inch OLED 4K Ultra... LG CX OLED Apparaten Direct £ 997 Visie Bekijk alle prijzenKorting LG Oled48C14Lb 48 Inch Oled... LG OLED48C1 zeer.co.uk £ 1.399 £ 899 Visie Bekijk alle prijzenKorting 55 'LG OLED55CX6LA Smart 4K ... LG OLED55CXPUA Curry's £ 1.299 £ 999 Visie Bekijk alle prijzen LG OLED65C16LA C1 65inch 4K ... LG OLED65C1 PRC Direct £ 1.679 Visie Bekijk alle prijzen LG OLED evo G1 65 4K HDMI 2.1 ... LG OLED65G1 Doos £ 1.999 Visie Bekijk alle prijzen Sony Bravia XR XR55A90J... Sony XR-55A90J John Lewis £ 2.399 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen