Wat is Tesla Autopilot? Alles wat je moet weten

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Autopilot is de doorbraaktechnologie van Tesla. Het is de functie die autonome rijsystemen op de kaart heeft gezet en ons heeft laten zien waartoe auto's in staat zijn. Maar het kan nogal een verwarrend onderwerp zijn, vooral als je niet op de hoogte bent van autonoom rijden.

Dus wat is Autopilot precies, waarom is iedereen er zo enthousiast over en wat is er zo controversieel? Hier is ons overzicht van wat Autopilot is en wat het kan (en nog belangrijker) niet kan doen.airpods vs beats studio buds

Laatste Tesla Autopilot-nieuws (bijgewerkt op 25 oktober)

  • Tesla heeft de nieuwste bèta-update voor volledig zelfrijden (10.3) teruggedraaid na 'wat problemen te hebben gezien'. Problemen die zijn gemeld, zijn onder meer spookbotsingswaarschuwingen, een verdwijnende Autosteer-optie, adaptieve cruisecontrol-problemen en meer
  • Tesla handhaaft strikte regels voor bestuurders in zijn FSD-bètaprogramma en zal ze opstarten voor oneigenlijk gebruik. Het is niet duidelijk wat precies in aanmerking komt, maar gebruikers lijken waarschuwingen te krijgen omdat ze onoplettend zijn tijdens het rijden. Inclusief het kijken naar telefoons.

Wat is Tesla Autopilot precies?

Tesla Autopilot is een zogenaamd autonoom rijhulpsysteem. In eenvoudige bewoordingen is het een functie waarmee een Tesla de auto's en de weg eromheen kan 'zien' en in beperkte mate zelf kan rijden.

De software van Tesla werkt met een aantal camera's om de wegomstandigheden in realtime te analyseren.(Afbeelding tegoed: Tesla)

Dit betekent niet dat Autopilot in staat is om van een Tesla een volledig autonome, zelfrijdende auto te maken. Het systeem is handig, maar nog steeds erg beperkt, en vereist een oplettende bestuurder om de controle in een oogwenk over te kunnen nemen. Dat is ondanks de naam 'Autopilot'.

Wat Autopilot kan doen

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Basis stuurautomaat is een systeem dat standaard op elke moderne Tesla is geïnstalleerd. Dit systeem bevat zeer basisfuncties waarmee de Tesla automatisch accelereert tot een vooraf ingestelde snelheid, remt voor andere voertuigen of voetgangers die hij vooruit ziet, evenals minimale besturing om uw auto in het midden van een rijstrook te houden.

Dit Tesla Autopilot-systeem is ontworpen om te helpen bij de meest belastende onderdelen van het autorijden, namelijk het rijden van lange afstanden op snelwegen en andere soortgelijke wegen. Deze auto's worden ook geleverd met noodremmen, botsingswaarschuwingen, dodehoekbewaking en adaptieve cruisecontrol. Cruciaal is dat die laatste functie alleen het accelereren en remmen regelt, waardoor de bestuurder het stuur overlaat.

Camera's vormen de ruggengraat van Tesla's Autopilot-systeem.(Afbeelding tegoed: Tesla)

Volledig zelf rijden is een optionele extra, alleen beschikbaar als een add-on van $ 10.000 of als Abonnement van $ 200 per maand voor Model S- en Model X-stuurprogramma's in de Verenigde Staten. Dit is in wezen een meer geavanceerde versie van het Basic Autopilot-systeem, met meer functies om u te helpen bij het rijden.

FSD Autopilot wordt geleverd met functies zoals automatische rijstrookwisseling die invoegingen, afritten en inhalen aankan, evenals iets dat 'navigeren op Autopilot' wordt genoemd, waarmee u tijdens uw reis van oprit naar afrit kunt gaan. FSD beschikt ook over een automatisch parkeersysteem, verkeerslicht- en stopbordherkenning en een 'oproep'-functie, die uw auto uit een parkeerplaats navigeert en recht naar u toe.

FSD krijgt ook een functie die Autosteer activeert in stadsstraten, wat volgens Tesla later dit jaar zal verschijnen. Er is echter geen woord over wanneer precies.

De Autosteer-functie van Tesla wordt later dit jaar uitgerold.(Afbeelding tegoed: Tesla)

xbox elite serie 2 controller

Verbeterde stuurautomaat is ook iets waar je misschien van hebt gehoord, zelfs als het niet beschikbaar is in de VS Enhanced Autopilot is in wezen een middenwegoptie voor bepaalde regio's, zoals het VK, die je veel van de beste FSD-functies geeft voor een fractie van de prijs.

Verbeterde stuurautomaat wordt geleverd met automatisch wisselen van rijstrook, automatisch parkeren, dagvaarding en de functie 'Navigeren op stuurautomaat', maar bevat geen herkenning van verkeerslichten of stopborden. te oordelen naar de U.K. Model S bestelpagina het bevat ook geen Autosteer in stadsstraten wanneer die functie wordt gelanceerd.

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Wat Tesla Autopilot niet kan doen?

Het belangrijkste om te onthouden over Autopilot is dat het uw Tesla niet in een zelfrijdende auto verandert. Zelfs als het zo lijkt, is Autopilot nog steeds geclassificeerd als een Niveau 2 autonoom rijsysteem , en veel van zijn functies zijn nog in bèta. Een volledig autonome auto, die geen optie heeft voor input van de bestuurder, wordt geclassificeerd als een niveau 5-systeem. Tot nu toe zijn dergelijke auto's niet te koop.

(Afbeelding tegoed: Tesla)

In Tesla's eigen woorden kan het systeem: op het slechtste moment het verkeerde doen, en kan niet elke situatie op dezelfde manier aan als een ervaren menselijke bestuurder.

Tijdens mijn tijd met Autopilot leek het systeem bijvoorbeeld moeite te hebben om te herkennen dat auto's op andere rijstroken niet direct voorliggen. Meer dan eens trapte de Tesla Model 3 op de rem omdat hij zag dat de auto in een aangrenzende rijstrook vrij snel begon af te remmen.

Meer dan eens deed de Tesla waarin ik reed hetzelfde toen hij dacht dat er een semi-vrachtwagen de snelweg overstak. In werkelijkheid was er een bocht in de weg die de vrachtwagens volgden. Autopilot hield geen rekening met de bocht, ondanks de rijstrookmarkeringen, en trapte op de rem.

Dus ondanks dat de naam suggereert dat Autopilot betekent dat een Tesla alleen kan rijden, is het geen onfeilbaar systeem waar je al je vertrouwen in moet stellen. Op dit moment in ieder geval niet.

Dus waarom heet het Autopilot?

Hoewel een gemiddeld persoon de term 'automatische piloot' misschien begrijpt als iets dat volledig autonoom is, beweert Tesla-CEO Elon Musk anders.

Musk zegt dat Autopilot is vernoemd naar het stuurautomaatsysteem dat in vliegtuigen wordt gebruikt, wat de last van menselijke piloten verlicht, maar ze niet vervangt. Dus terwijl de automatische piloot een attente menselijke piloot in de cockpit vereist, vereist Autopilot een menselijke bestuurder achter het stuur.

Dit weerhoudt mensen er echter niet van om aan te nemen dat Autopilot al het werk voor hen kan doen. Er zijn verschillende gevallen geweest waarin mensen zijn aangehouden en gearresteerd omdat ze niet op de bestuurdersstoel zaten terwijl Autopilot was ingeschakeld . Sommige onverantwoordelijke mensen zijn zelfs betrapt op slapen op de achterbank.

gratis proefversie final fantasy 14

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Tesla is bekritiseerd vanwege het soort taal dat het gebruikt met betrekking tot Autopilot. Vorig jaar een Duitse rechtbank regeerde dat de naam ‘Autopilot’, evenals ander marketingmateriaal, misleidend was omdat het suggereerde dat een Tesla zelfstandig zou kunnen rijden.

En het is niet alleen Duitsland. Terug in 2018 , hebben twee Amerikaanse consumentenrechtengroepen, het Center for Auto Safety en Consumer Watchdog, de FTC aangespoord om Tesla te onderzoeken vanwege zijn Autopilot-marketing. De National Highway Traffic Safety Administration ook: schreef aan Tesla over zijn Autopilot-reclame datzelfde jaar, maar verwees de zaak door naar de FTC.

Waar het op neerkomt:

Tesla Autopilot is een buitengewoon handig hulpmiddel, vooral bij het rijden van lange afstanden, maar het heeft zijn beperkingen. Beperkingen die de moeite waard zijn om in gedachten te houden voordat u plaatsneemt in de bestuurdersstoel en de auto zichzelf laat besturen.

Zelfrijdende auto's zijn onderweg, en er zal een punt komen waarop auto's mensen kunnen rondrijden zonder menselijke tussenkomst. Laat de semantiek u echter niet het verkeerde idee geven. We zijn nog jaren verwijderd van echt autonome voertuigen.

    Meer:9 essentiële tips voor het kopen van een elektrische auto
De beste deals voor dashcams van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur30minuten31droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Weergave Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Weergave Korting Garmin® Garmin Dash Cam™ Mini Walmart $ 249,99 $ 118,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen