Oeps! Apple vermeldt iPhone 12 september-evenement en verwijdert het vervolgens

Krediet: Josh Edelson/Getty Images

Na het plaatsen van een evenementtest op YouTube die liet doorschemeren dat de iPhone 12 kon worden onthuld op 10 september, trok Apple snel de testfeed, wat suggereert dat de datum verkeerd kan zijn.

hoe zoomachtergrond in te stellen

9to5Mac meldde dat verschillende van zijn lezers beweren een testfeed te hebben zien verschijnen op het YouTube-kanaal van Apple. De schermkap toonde een datum in Europees formaat - dag, maand, jaar - die wees op een aanstaande uitzending begin september. De natuurlijke conclusie? Dat is de dag dat Apple van plan was om de wraps van zijn nieuwe iPhones en andere apparaten te verwijderen.  • Welke telefoon gaat winnen? iPhone 12 versus Galaxy Note 20
  • iOS 14: wat u moet weten over het nieuwe iPhone-besturingssysteem
  • Meer:iPhone 12 zal concessies doen aan de batterijcapaciteit - dit is waarom
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er is slechts één probleem met die geruchten over de datum van 10 september. Het past echt niet bij Apple's manier van doen.

Bekijk meer

Apple-evenementen worden meestal op dinsdag gehouden, met enkele uitzonderingen. (Als de voorafgaande maandag een feestdag is, verschuift Apple soms naar een lanceringsevenement op woensdag en een keer vermeed Apple om een ​​lanceringsevenement op dinsdag te houden, zodat het niet op dezelfde dag zou vallen ter herdenking van de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de VS) Dit jaar is 10 september een donderdag - geen goede tijd om nieuwe producten te lanceren, aangezien mensen en veel media zich voorbereiden op het weekend, geen gadgetnieuws, dus Apple zal geen vast publiek hebben.

Nog een teken dat de datum van 10 september die opdook in de YouTube-test van vandaag misschien maar een tijdelijke aanduiding is: de lancering van iPhone 11 van vorig jaar vond ook plaats op 10 september. Ofwel houdt Apple echt van die datum, of het is gewoon een overblijfsel van vorig jaar.

Het feit dat Apple vervolgens de vermelding van YouTube heeft gehaald, geeft aan dat de datum niet correct is. Als het correct was, zou het vreemd lijken voor Apple om het te verwijderen, omdat het zou dienen als een goede promotie voor het komende evenement.

Aan de andere kant wordt dit een ongebruikelijke iPhone-lancering voor Apple, die de onthulling van de iPhone 12 in september zou kunnen houden, maar een maand moet wachten om de telefoon daadwerkelijk te verzenden. Apple heeft al bevestigd dat nieuwe iPhones niet in september worden verzonden, wat suggereert dat er in oktober een release zal zijn voor ten minste enkele van de vier modellen die worden gepland. Volgens recente geruchten worden de iPhone 12 Pro-modellen mogelijk nog later geleverd.

Geruchten wijzen erop dat Apple vier nieuwe iPhone 12-modellen uitbrengt: een 5,4-inch iPhone 12, een 6,1-inch iPhone 12 Max, een 6,1-inch iPhone 12 Pro en een 6,7-inch iPhone 12 Pro Max. De gewone iPhone 12-handsets zouden 5G moeten krijgen, het krachtige nieuwe van Apple A14 Bionic-chip en twee camera's aan de achterkant, terwijl de iPhone 12 Pro-handsets naar verwachting een derde telecamera plus een Omgaan sensor.

De iPhone 12 is niet het enige product dat Apple dit najaar wil uitbrengen. Geruchten wijzen erop dat Apple vrijgeeft ARM MacBooks ergens dit jaar met Apple Silicon - mogelijk de MacBook en MacBook Air - evenals de Apple-Horloge 6 . Apple zou ook zijn langverwachte AirTags kunnen uitrollen voor het bijhouden van items zoals sleutels, en een groeiend aantal Apple-kijkers verwacht dat het bedrijf het AirPower draadloze oplaadstation, dat vorig jaar werd gesloopt, nieuw leven inblaast.

Geruchten over de lanceringsdatum van Apple zijn overal op de kaart te vinden, met verschillende bronnen in september en begin oktober. Misschien voegt deze YouTube-tip van Apple meer duidelijkheid - of verwarring - toe over de iPhone 12-plannen van het bedrijf.

De beste Apple AirPods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen00uur32minuten54droog Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Visie Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Visie Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen