Windows 10 mei-update veroorzaakt ernstige Google Chrome-problemen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De update van Windows 10 mei 2020 is niet zo soepel verlopen als Microsoft had gehoopt, en het nieuwste probleem veroorzaakt hoofdpijn voor iedereen die de Chrome-webbrowser en andere software gebruikt, zoals Battle.net en Microsoft's Edge-browser. Het probleem lijkt gebruikers uit te loggen uit hun verschillende accounts wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart, wat hoofdpijn veroorzaakt omdat gebruikers zich vervolgens opnieuw moeten aanmelden telkens wanneer ze hun systeem opnieuw opstarten.

Dit is niet het eerste probleem met de nieuwste Windows 10-update. sinds de Windows 10 mei 2020-update begon op 26 mei voor het publiek uit te rollen, de update vol functies werd geplaagd door problemen, waarbij recente problemen problemen met het schijfhulpprogramma veroorzaakten, problemen met het opslaan van documenten en zelfs het gebruik van externe monitoren onmogelijk maken.  • De beste laptops die je nu kunt kopen
  • Bekijk onze Microsoft Surface Book 3 recensie
  • 5 redenen waarom je wilt upgraden naar een ARM MacBook
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Volgens WindowsNieuwste , suggereren klachten van klanten op Google-ondersteuningsforums en openbare sites zoals Reddit dat de populaire Chrome-browser wordt geconfronteerd met een terugkerend probleem dat gebruikers uitlogt uit hun account wanneer de pc opnieuw wordt opgestart. En in sommige gevallen, wanneer ze Chrome sluiten. Met zoveel functionele functies die aan het gebruikersaccount zijn gekoppeld - zoals bladwijzers, zoekgeschiedenis en automatisch aanvullen voor andere inloggegevens - verstoort dit ene probleem de dagelijkse gewoonten van de gebruiker aanzienlijk, waardoor ze herhaaldelijk moeten inloggen op hun accounts.

De bug veroorzaakt ook problemen met sessiegegevens in Chrome, waarbij cookies niet goed worden opgeslagen en extensiegegevens niet kunnen worden opgeslagen of zelfs worden verwijderd tijdens deze ongewenste onderbrekingen.

En het is ook niet beperkt tot de Chrome-browser. Andere gebruikers melden ook ongewenste uitloggen op Battle.net, het platform voor Blizzard-games, zoals Overwatch, World of Warcraft en Starcraft. Het probleem is zelfs waargenomen in de Edge-webbrowser van Microsoft, de Windows Mail-app en OneDrive.

De bug is momenteel niet gedocumenteerd en Microsoft heeft nog geen meldingen van het probleem erkend, maar het is een van de vele problemen die de Windows 10 mei 2020-update hebben geplaagd sinds de release, zelfs na vertragingen om andere problemen op te lossen tijdens de testperiode van 15 maanden voor vrijlating.

    Meer:Krijg bescherming wanneer u browst met de beste Chrome-VPN
De beste Microsoft Windows 10 Home-deals van vandaag 137 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen02uur02minuten48droog Microsoft Windows 10 Thuis... Meneer Key Shop $ 44,99 Visie Korting Microsoft OEM Windows 10 Thuis... Walmart $ 179,99 $ 99,99 Visie Microsoft OEM Windows 10... Amazone Prime $ 109,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen