Windows 10-update veroorzaakt ernstige problemen - wat nu te doen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een recente Windows 10-update maakt sommige pc's kapot met installatiefouten, weergaveproblemen en zelfs ongewenste systeemcrashes op sommige machines.

De update van 13 oktober voor Windows 10, met name de KB4579311- en KB4577671-updates, veroorzaken allerlei soorten hoofdpijn na de release als onderdeel van de meest recente 'Patch Tuesday', wanneer Microsoft updates uitbrengt om bugs en beveiligingsfouten te verhelpen. • De beste laptops om nu te kopen
 • Bekijk onze iPhone 12 recensie
 • Oeps!Windows 10-update: wat is het probleem?
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

  Zowel de KB4579311- als de KB4577671-updates krijgen voor veel gebruikers foutmeldingen tijdens de installatie, waarbij de installatie vastloopt bij 80 of 90 procent, of zelfs bij 100%, of vastloopt bij de laatste herstart om de update te voltooien.

  Volgens WindowsNieuwste , worden deze installatiestoringen vaak gemeld met een van de volgende foutcodes: 0x8007000d, ox800f0988, 0x800f0831, 0x80073701, 0x80070002, 0x800f081f.

  Andere problemen die worden gemeld door gebruikers in De ondersteuningsforums van Microsoft en Reddit omvatten beeldschermproblemen, blauwe of zwarte schermen en zelfs ongewenste systeemcrashes.

  Gebruikers hebben melding gemaakt van ongewoon lange download- en installatietijden en het niet installeren van de update. Zelfs wanneer de update correct wordt geïnstalleerd, omvatten andere gerapporteerde problemen systeemcrashes en problemen met het gebruik van Verkenner, afdruk- en stuurprogrammaproblemen die van invloed zijn op luidsprekers en Bluetooth-audio.

  Windows 10-update: hoe dit te repareren

  Veel van de gebruikelijke oplossingen voor een wankele update zijn niet beschikbaar voor deze nieuwste patch, maar deze problemen zijn alleen op sommige systemen gemeld. Bovendien weten we niet zeker hoe groot ze zijn voor de miljoenen Windows-gebruikers die de update mogelijk al hebben geïnstalleerd.

  Voorlopig is het beste advies om de laatste update te verwijderen en updates voorlopig te pauzeren.

  Het pauzeren van Windows-updates, er zijn twee eenvoudige opties in de Instellingen en het Configuratiescherm.

  1. Pauzeer updates: Zoek Instellingen onder het menu Start. Ga naar 'Update & Beveiliging' en selecteer 'Windows Update' om je huidige update-instellingen te zien.

  Onder 'Geavanceerde opties' kun je de optie 'Updates pauzeren' aanzetten, die automatische updates 35 dagen stopt. Zodra deze periode is afgelopen, moet u echter de nieuwste update downloaden voordat u weer pauzeert.

  2. Automatische installatie uitschakelen: Een andere optie is om te voorkomen dat een gedownloade update wordt geïnstalleerd door naar het gedeelte 'Beveiliging en onderhoud' van het configuratiescherm te gaan.

  Onder 'Onderhoud' ziet u een steeds groter wordende lijst met opties, waaronder een gedeelte met de naam 'Automatisch onderhoud'. Om de laatste installatie op de rem te zetten, klikt u op 'Stop onderhoud' om de automatische installatie uit te schakelen.

  Als je de update al hebt geïnstalleerd en een van de bovenstaande problemen wilt oplossen die schade aanrichten aan je eigen computer, moet je je systeem terugdraaien naar vóór de update van 13 oktober.

  De beste laptopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen10uur43minuten27droog MacBook Air M1 Amazone $ 799 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Visie MSI - GF65 THIN 15.6' Gaming... Beste koop $ 999,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen