Windows 10-update veroorzaakt grote schade op deze pc's - wat te doen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De nieuwste versie van Windows 10, versie 2004, heeft meer kinderziektes. Nu verbreekt het internetverbindingen op apparaten met LTE mobiele modems en crasht sommige Lenovo ThinkPad-laptops.

'Na het ontwaken uit de slaap- of slaapstand, kunnen bepaalde WWAN LTE-modems geen internet weergeven in de Network Connectivity Status Indicator (NCSI) in het systeemvak en kunnen ze mogelijk geen verbinding maken met internet' Microsoft waarschuwde in een ondersteuningsdocument gisteren (31 aug.).  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het voegde eraan toe dat 'om uw update-ervaring te beschermen, we een compatibiliteitsblokkering hebben toegepast op Windows 10-apparaten waarop de getroffen WWAN LTE-modemstuurprogramma's zijn geïnstalleerd vanaf het aanbieden van Windows 10, versie 2004 totdat het probleem is opgelost.'

Met andere woorden, die toestellen krijgen voorlopig geen versie 2004.

In de tussentijd, Lenovo zei in zijn eigen advies: dat 'na het installeren van de cumulatieve update van augustus 2020 voor Windows 10 versie 2004, gebruikers een of meer van de volgende symptomen kunnen opmerken: Blue Screen of Death (BSoD) bij het opstarten ... bij het starten van Lenovo Vantage [of] bij het uitvoeren van Windows Defender Scan .'

Lenovo somde ook problemen op met inloggen met de gezichtsherkenningsfunctie van Windows Hello, met de infraroodcamera en met de Intel Management Engine.

'Het zou ons niet verbazen' als Microsoft upgrades voor Lenovo ThinkPads zou pauzeren vanwege deze fouten, merkte op piepende computer .

Hoe deze problemen te vermijden (voorlopig)

Alle Lenovo-problemen, inclusief de BSoD-problemen, kunnen worden vermeden door de virtualisatiefuncties van Windows 10 aan te passen: ga naar de BIOS/UEFI-instellingen van de ThinkPad, vervolgens naar Beveiliging, vervolgens naar Virtualisatie en schakel 'Verbeterde Windows Biometrische beveiliging' uit.

Wat betreft het probleem met de LTE-modem zei Microsoft dat het 'werkte aan een oplossing' die naar schatting 'eind september beschikbaar zal zijn'.

Het waarschuwde eigenaren van pc's met LTE-modems om niet handmatig een versie-upgrade naar 2004 te forceren. Maar voor eigenaren van getroffen apparaten die dit al hadden gedaan en dit probleem ondervonden, zei Microsoft dat het gebruik van de Roy Trenneman oplossing in de vliegtuigmodus zou het probleem moeten oplossen.

'Om dit te doen, kun je de Start-knop selecteren, 'vliegtuigmodus' typen en het selecteren', zei Microsoft. 'Schakel in het instellingendialoogvenster de vliegtuigmodus in en weer uit. U zou nu verbinding moeten kunnen maken zoals verwacht.'

De beste Lenovo ThinkPad P1-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over22uur44minuten55droog Lenovo ThinkPad P15s Gen1... Walmart $ 1.429 Visie Lenovo ThinkPad P15s Gen1... Walmart $ 1.479 Visie Lenovo ThinkPad P1 (vernieuwd) Amazone $ 2.199 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen