Windows 11 kan slecht nieuws zijn voor gaming-pc's - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Windows 11 heeft misschien een vervelende angel in zijn staart voor vooraf gebouwde gaming-pc's, omdat een nieuwe beveiligingsfunctie de gameprestaties zou kunnen belemmeren.

Dat komt omdat pc's met Windows 11 zijn ingesteld om de op virtualisatie gebaseerde beveiligingsfunctie (VBS) van Microsoft te hebben ingeschakeld, wat kan leiden tot een daling van de framerates van games tot 28%, volgens Testen van pc-gamers . Dit gaat allemaal in tegen het potentieel van Windows 11 om pc-gaming te stimuleren.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

VBS is een functie op bedrijfsniveau die een veilig gebied van systeemgeheugen creëert dat is geïsoleerd van het normale besturingssysteem. Het biedt in feite een veilige virtuele zone om programma's in uit te voeren die ze weghoudt van kwetsbaarheden of malware die het hoofdbesturingssysteem kunnen beïnvloeden. Het is een optie in Windows 10 waarmee bedrijven bedrijfs-pc's beter kunnen vergrendelen, maar in Windows 11 is dit standaard ingeschakeld.

Maar virtualisatie neemt hardwarebronnen in beslag, en volgens PC Gamer vertaalt zich dat in een negatief effect op de spelprestaties. De site ontdekte dat hoewel games als Far Cry New Dawn nauwelijks werden beïnvloed, Horizon Zero Dawn een prestatiehit van 25% kreeg, Metro Exodus met 24% daalde en Shadow of the Tomb Raider een hit van 28% op framerates kreeg. Bovendien kregen synthetische benchmarks in 3DMark Time Spy ook een prestatiehit van 10%.

Dit betekent niet dat u uw gaming-pc niet moet upgraden naar Windows 11, aangezien VBS niet wordt ingeschakeld wanneer u een upgrade uitvoert vanaf Windows 10. Het wordt ook niet toegepast wanneer een schone installatie van Windows 11 wordt uitgevoerd.

Maar het is met kant-en-klare pc's van OEM's, zoals HP of Dell, waar we ons zorgen over maken. Deze computerfabrikanten hebben waarschijnlijk VBS standaard ingeschakeld en dit gaat gepaard met een potentiële hit op het gebied van gameprestaties. Er kan een manier zijn om VBD uit te schakelen, maar dat vereist mogelijk wat registerbewerking, iets voor meer geavanceerde gebruikers.

Microsoft heeft nog geen commentaar gegeven op VBS en er is geen manier om te zeggen of deze functie van invloed zal zijn op toekomstige pre-built gaming-pc's, of dat OEM's een oplossing zullen vinden. Met Windows 11 op 5 oktober zal de tijd het leren, maar we raden mensen aan om na een gloednieuwe, vooraf gebouwde gaming-pc hier voorzichtig mee om te gaan.

    Meer:De beste gaming-pc's van dit moment
De beste Microsoft Surface Pro 8-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguur37minuten56droogKorting Microsoft Surface Pro 8-13'... Amazone Prime $ 1.099,99 $ 899 Visie Korting Microsoft Surface Pro 8... Walmart $ 1.099,99 $ 899 Visie Microsoft - Surface Pro 8 –... Beste koop $ 1.099,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen