Windows 11 - hier zijn alle functies die Microsoft zojuist heeft vermoord

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

We hebben onze eerste officiële blik op Windows 11 gekregen, en hoewel het meeste geklets na de grote onthulling van Microsoft zich concentreerde op de nieuwe toevoegingen, zullen enkele bekende functies buiten de boot vallen wanneer de software-upgrade later dit jaar arriveert.

Sommige belangrijke Windows 10-functies worden verwijderd of vervangen in Windows 11 en dat kan van invloed zijn op de manier waarop u dagelijks met uw pc omgaat. Hier is een nadere blik op de belangrijkste omissies en functie-slachtoffers die komen met de lancering van Windows 11.Gedropt in Windows 11: Live Tiles

Live Tiles maken de overstap naar Windows 11 niet(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Live Tiles gaan weg. Geïntroduceerd met Windows 8 en uiteindelijk geïntegreerd in het menu Start, worden Live Tiles in Windows 11 vervangen door een raster van app-pictogrammen. De nieuwe widgets-feed die Microsoft heeft geïntroduceerd, dient ook als vervanging voor Live Tiles.

Sony PlayStation 5 herbevoorradingsdatums
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Alle vastgezette apps of sites die u momenteel in Windows 10 hebt, migreren niet naar Windows 11 tijdens het upgraden, dus houd daar rekening mee.

Verminderde rol in Windows 11: Cortana

Tot ziens, CortanaKrediet: ymgerman / Shutterstock

Cortana, de door Halo geïnspireerde stemassistent van Microsoft, zal niet de leidende dame van Windows 11 zijn. De stemassistent wordt niet vastgemaakt aan de taakbalk of aanwezig in het installatieproces, wat grote veranderingen zijn ten opzichte van Windows 10.

Vervangen in Windows 11: tabletmodus

Windows 11 biedt meer ondersteuning voor aanraakapparaten.(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De tabletmodus wordt niet opgenomen in Windows 11, maar dat komt omdat Microsoft automatische aanpassing voor tablets en aanraakapparaten heeft ingebouwd. In plaats daarvan zal Windows 11 automatisch de aanraakdoelen verhogen en de interface aanpassen voor aanraakopdrachten.

Ontbreekt in Windows 11: verschillende Microsoft-apps

de Witcher seizoen 2 cast

Teams neemt een prominentere rol in Windows 11 en verdringt Skype.(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Skype, OneNote, Paint 3D en 3D Viewer zullen niet langer worden opgenomen in schone, nieuwe Windows 11-installaties, hoewel je ze nog steeds kunt downloaden van de Microsoft Store. Als u een upgrade uitvoert vanaf Windows 10, worden ze niet verwijderd.

Met name Skype zal een kleinere rol spelen in Windows 11. De app neemt een achterbank in bij Microsoft Teams, dat Microsoft integreert in zijn bijgewerkte besturingssysteem.

Beperkt in Windows 11: Windows S

Windows S, de gestroomlijnde, functiebeperkte modus die alleen het gebruik van apps uit de Microsoft Store toestaat, zal alleen beschikbaar zijn in de Windows 11 Home-release.

Andere Windows 11-wijzigingen

De taakbalk is alleen onderin het scherm te gebruiken: in Windows 11 kun je hem niet aan andere kanten van het scherm vastpinnen.

iphone se 2020 maatvergelijking

Internet Explorer wordt niet opgenomen in Windows 11. Microsoft is officieel met pensioen de langlopende internetbrowser in juni 2022, en zal in plaats daarvan de herbouwde Edge-browser bevatten.

Daartoe klinkt het alsof de meeste verwijderde functies worden vervangen door verfijnde alternatieven (of verbeterde integratie), terwijl alle apps die worden afgeschreven of verwijderd uit schone installaties nog steeds beschikbaar zijn als je ze wilt.

Lezen De officiële lijst van Microsoft voor een paar van de andere kleine aanpassingen en het verwijderen van functies die bij Windows 11 worden geleverd, en zorg ervoor dat u onze Windows 11-lanceringsdekking bekijkt voor de volledige primeur over wat er met de nieuwe upgrade komt.

De beste Microsoft Surface Laptop 4-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen16uurelfminuten02droogKorting Microsoft - Surface-laptop 4... Beste koop $ 899,99 $ 699,99 Visie Korting Microsoft - Surface-laptop 4... Walmart $ 999,99 $ 939,99 Visie Korting Microsoft Surface-laptop 4... Amazone Prime $ 1.499,99 $ 1.339,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen