Windows 11 heeft zojuist een geweldige functie gekregen - ten koste van Windows 10

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Microsoft heeft aangekondigd dat x64-emulatie nu algemeen beschikbaar is voor Windows 11 op Arm-pc's, terwijl het schijnbaar bevestigt dat het in de toekomst niet langer zal worden ondersteund op pc's met Windows 10 Arm.

Dit is een coole nieuwe functie voor Windows 11 en mogelijk een grote teleurstelling voor mensen die genoten van de Windows Insider-preview. Momenteel kunnen die gebruikers x64-apps emuleren via Windows 10 on Arm.nieuwe metro pc's telefoons 2020
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Windows on Arm is een versie van het besturingssysteem dat is ontworpen om te draaien op apparaten met Arm-SoC's met laag vermogen (system-on-a-chip), zoals Qualcomm's Snapdragon-chips. Het is anders dan meer traditionele 64-bits CPU's van Intel en AMD. Windows on Arm kan veel apps uit de Microsoft Store draaien, maar het kan geen native apps draaien die zijn gebouwd voor x86-64 CPU's.

Daarom is x64-emulatie (afkorting van x86-64) een geweldige functie: je kunt een game als Rocket League spelen op een Arm-gebaseerde pc zoals de Surface Pro X , die een Microsoft SQ1- of SQ2 Arm-processor heeft.

Windows op ARM is op maat gemaakt voor gebruik op ARM-gebaseerde pc's zoals de Surface Pro X(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Microsoft kondigde eind 2020 plannen aan om x64-emulatie te ondersteunen op Windows 10-pc's die Arm-SoC's bevatten, en begon kort daarna met het uitrollen van Windows Insider Preview-builds met bètaversies van x64-emulatie. Het lijkt er echter op dat die functie nu nooit zal worden gestart op Windows 10, omdat Microsoft het origineel stilletjes heeft bijgewerkt blogpost . Er staat nu dat voor algemene beschikbaarheid een pc met Windows 11 on Arm vereist is.

Dat betekent dat het waarschijnlijk niet zal worden ondersteund in toekomstige Windows 10 Insider-builds, waarmee een einde komt aan de hoop dat het algemeen beschikbaar wordt voor pc's met Windows 10 on Arm. Dus hoewel Windows 10 on Arm-gebruikers die nog steeds oudere Windows Insider-preview-builds gebruiken, x64-apps moeten kunnen blijven emuleren, lijkt het erop dat Microsoft de functie in de toekomst niet langer zal ondersteunen of bijwerken. We raden gebruikers af om te wachten met het updaten van hun systeem, omdat dit kan leiden tot beveiligingsproblemen. Als het emuleren van x64-apps zoals die in de Adobe Creative Cloud belangrijk voor je is, betekent dit dat het waarschijnlijk tijd is om te beginnen met plannen hoe te upgraden naar Windows 11 .

De beste Microsoft Surface Pro X-deals van vandaag 413 Amazon-klantrecensies Microsoft Surface Pen Poppy... Walmart $ 419,99 Visie Microsoft Surface Pro 4... Amazone $ 519,99 Visie Surface Pro X - 13' Touch... Beste koop $ 999,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen