Windows 11 pop-up waarschuwt voor mogelijke schade aan niet-ondersteunde pc's

Krediet: rawf8 / Shutterstock

Windows 11 is officieel uit - je kunt onze Windows 11-recensie lezen om te zien wat er nieuw is - en een van de meest opvallende dingen aan deze update is dat deze alleen wordt ondersteund op pc's die voldoen aan de strenge eisen van Microsoft. Microsoft heeft eerder gewaarschuwd dat als u Windows 11 op niet-ondersteunde hardware installeert, u dit op eigen risico doet en dat u Windows 11-updates voor dat apparaat misloopt.

Microsoft maakt die boodschap nog botter. Als TechRadar rapporten, de in Redmond gebaseerde softwaregigant heeft zich tot een pop-upwaarschuwing in Windows 11 gewend die beschrijft wat er kan gebeuren als een gebruiker besluit de update op niet-ondersteunde hardware te installeren. Het herhaalt ook dat er geen updates voor het besturingssysteem zullen zijn.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De pop-up waarschuwt voor mogelijke compatibiliteitsproblemen op oudere hardware en hoe Windows 11 geen updates op dergelijke apparaten ontvangt. De waarschuwing zegt ook dat mogelijke schade aan uw pc niet wordt gedekt door de fabrieksgarantie.

NAAR Windows Nieuwste rapport verwijst naar een Microsoft-ondersteuningsdocument dat waarschuwt: Uw apparaat kan defect raken vanwege deze compatibiliteit of andere problemen. Apparaten die niet aan deze systeemvereisten voldoen, zullen niet langer gegarandeerd updates ontvangen, inclusief maar niet beperkt tot beveiligingsupdates.

Manieren om de vereisten van Windows 11 omzeilen , met name TPM 2.0-ondersteuning, bestaat. We raden u echter sterk aan om Windows 11 niet te installeren of bij te werken als uw pc niet aan de vereisten voldoet.

Zoals we al zeiden bij het beoordelen van Windows 11, is het op dit moment niet nodig om te updaten. Na mijn eigen uitgebreide hands-on tijd met Windows 11 op de Surface Pro 8' , Ik sluit me zeker aan bij dat oordeel. Windows 11 biedt een soepele ervaring, maar het is geen revolutionaire sprong voorwaarts.

Hoewel het leuk is om een ​​early adopter te zijn, is het niet nodig om uw pc in gevaar te brengen voor iets dat op dit moment niet helemaal vereist is. Het is beter om bij Windows 10 te blijven totdat je hardware hebt die het nieuwe besturingssysteem ondersteunt.

Als je geïnteresseerd bent in (veilig) updaten naar Windows 11, ga dan naar Windows 11 . van Microsoft pagina om de nieuwste PC Health Check-app te downloaden. De app scant uw pc en laat u weten of uw pc voldoet aan de vereisten van Windows 11.

De beste Microsoft Surface Pro 8-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen14uur41minuten25droogKorting Microsoft Surface Pro 8-13'... Amazone Prime $ 1.099,99 $ 899 Visie Microsoft Surface Pro X... Walmart $ 899 Visie Microsoft - Surface Pro 8 –... Beste koop $ 1.099,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen