Windows 11: dit is de enige functie die me zal overtuigen om te upgraden

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Ik geef toe dat Windows 11 niet zo'n opwindende upgrade is als ik had gehoopt. Windows 10 had het gevoel dat het ons redde van de verwrongen verschrikkingen van Windows 8, maar bij gebrek aan iets ernstigs mis met het huidige besturingssysteem, ziet Windows 11 er een stuk bescheidener uit.

Dat gezegd hebbende, is er één grote verandering waar ik naar uitkijk: de nieuwe Windows 11 Startmenu . Alleen al hiervoor zal ik waarschijnlijk profiteren van mijn gratis upgrade van Windows 10 zodra de voltooide versie wordt gelanceerd.galaxy s21 ultra 5g 512gb
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ja, het feit dat dit vanuit het midden van de Windows 11-taakbalk wordt geopend, is een beetje raar en zal waarschijnlijk een reconditionering van het spiergeheugen van enkele decennia nodig hebben. Maar het is een heel verstandige, praktische upgrade voor een functie die sinds het begin als de ruggengraat van Windows fungeerde.

Om echt te begrijpen waarom het de moeite waard is om gehyped te worden voor een UI-element, moet je eerst begrijpen wat er mis is met het Windows 10 Startmenu. En om te demonstreren, hier is een volledig openhartige, ongewijzigde screenshot van het startmenu van mijn eigen pc:

beste airpod-alternatieven voor iphone

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Ik bedoel, kijk eens naar dat alles... niets . Ik herinner me vaag dat ik koos voor zo min mogelijk Live Tiles, maar dit laat alleen digitale hectares grijze leegte achter. En van de tegels die overblijven, waarom zijn de meeste er nog? Ik heb Microsoft Edge niet meer gebruikt sinds ik Chrome voor het laatst heb geïnstalleerd en er is een Xbox Console Companion ondanks het kleine detail dat ik nog nooit in mijn leven een Xbox-console heb gehad. Ik denk dat de Blue-app voor mij is - waarschijnlijk per ongeluk vastgezet - maar ik weet niet eens hoe ik Solitaire moet spelen.

Als zodanig is 70% van het Windows 10 Start Menu functioneel nutteloos voor mij. Er is niets aanstootgevends aan de alfabetische lijst met apps, maar merk op hoe deze afsnijdt zodra we de B's amper bereiken. Als ik een app wil vinden die het niet waard wordt geacht om op mijn taakbalk te worden vastgemaakt, of die een snelkoppeling op het bureaublad heeft, is het sneller om de naam in de zoekbalk te typen dan om er doorheen te bladeren.

hoe roku remote te herprogrammeren

Het startmenu van Windows 11 maakt in mijn ogen veel beter gebruik van de ruimte. De meest verstandige zet is om Live Tiles volledig uit te schakelen, waardoor er meer ruimte overblijft voor vastgezette apps en ze tegelijkertijd in een schoner, beter leesbaar raster worden gerangschikt.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Ik vermoed dat dit me actief zal aanmoedigen om app-pinning beter te gebruiken; terwijl ik wat werkkritieke software op mijn taakbalk heb geplakt, voelde het lelijke en niet-intuïtieve Windows 10 Start Menu nooit als een ideaal alternatief.

In Windows 11 kan ik een veel netter 3 x 6-reeks apps bouwen die ik veel gebruik, maar die niet echt een plaats op de taakbalk verdienen. Ik zou Zoeken ook niet zo vaak hoeven te gebruiken of door die alfabetische lijst te bladeren.

hoe speel je pokémon go

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Een andere nieuwe functie van het Startmenu, het Recommend-raster van apps en individuele bestanden, is ook intrigerend. Het lijkt erop dat dit recent geopende items presenteert die momenteel niet ergens anders zijn vastgezet, dus het zou handig kunnen zijn om terug te springen naar een Word-document of mediabewerkingsproject dat ik eerder onvoltooid had gelaten. In Windows 10 is er ook een sectie Recente bestanden in Verkenner die me een vergelijkbare vorm van snelle toegang geeft, maar het is logisch om Aanbevolen items met vastgezette apps te consolideren onder één Dingen die u waarschijnlijk wilt openen.

Het startmenu is misschien niet zo'n opvallende upgrade als sommige Windows 11-functies, zoals de Auto HDR-modus voor games of de ondersteuning voor Android-apps . Maar in termen van wat ik eigenlijk elke dag zou gebruiken, zou het gemakkelijk kunnen eindigen als een van de belangrijkste verbeteringen van het nieuwe besturingssysteem.

    Meer:Windows 11-updates nemen signalen van macOS over - waarom dat een goede zaak is
De beste laptopdeals van vandaag MacBook Air M1 Amazone $ 799 Weergave Deal eindigtzo 28 novemberKorting Apple MacBook Air met Apple... Walmart $ 1.544,92 $ 947,99 Weergave MSI - GF65 THIN 15.6' Gaming... Beste koop $ 999,99 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen