Xbox Game Pass-streaming is de toekomst van gaming - bijna

Krediet: Stephen Kelly

Noem het Project xCloud; noem het Xbox Game Pass (bèta) voor Android; noem het Xbox-cloudgaming. Hoe je het ook wilt noemen, het antwoord van Microsoft op technologie zoals PlayStation Now, Google Stadia en Nvidia GeForce Now is eindelijk hier, in ieder geval in open bètavorm.

Het enige dat je nodig hebt, is een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement ($ 15 per maand) en een Android-apparaat van de afgelopen vijf jaar, en je kunt enkele van de meest geliefde Xbox-games die ooit zijn gemaakt rechtstreeks naar je telefoon of tablet streamen.  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Sterker nog: Xbox Game Pass Ultimate is geen streaming-of-bust-platform, zoals Stadia. Als je hardware hebt die krachtig genoeg is, zoals een Xbox One of een gaming-pc, kun je de games eenvoudig downloaden en optimaal profiteren van je eigen apparatuur. In theorie is Xbox Game Pass met Project xCloud het beste van twee werelden, en een blauwdruk voor hoe gamedownloads en streaming in de niet zo verre toekomst hand in hand kunnen gaan.

Aan de andere kant, nadat we de functionaliteit uit de eerste hand hebben getest, is de toekomst er nog niet. De Xbox Game Pass-app heeft wat meer functionaliteit en veel meer glans nodig voordat hij klaar is om je gamesbibliotheek te verenigen. Spelers hebben nog steeds meer controle nodig over wanneer ze moeten streamen en downloaden, en over wat voor kwaliteit ze bij elke stap mogen verwachten. Idealiter zou elke game op elk platform beschikbaar moeten zijn - en een soort functionaliteit voor spelers die individuele aankopen verkiezen boven abonnementen zou ook een goed idee zijn.

Toch is de samenhangende Game Pass Ultimate een blauwdruk voor hoe gamebedrijven in de toekomst met streaming moeten omgaan - en hoe Microsoft's eigen Xbox Series X zou kunnen evolueren van gewoon een console naar een heel ecosysteem.

  • Gebruik een gaming-VPN om throttling en lag te elimineren
De beste Xbox Game Pass-deals van vandaag 306 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen16uur49minuten22droog Xbox Game Pass voor console |... Amazone £ 47,49 Visie Troosten Decathlon VK £ 17,99 Visie Xbox-gamepas van 3 maanden... CDKeys £ 29,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen