Prijsverhoging Xbox Live Gold aangekondigd - wat nu te doen?

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Xbox Series X-games kosten misschien binnenkort $ 70 per stuk, maar dat is een kleine verandering in vergelijking met hoeveel het nu kost voor een jaar Xbox Live Gold-lidmaatschap. Vanaf vandaag (22 januari) kost het goedkoopste Xbox Live Gold-lidmaatschap $ 60 voor zes maanden - een duizelingwekkende verandering ten opzichte van de prijs van gisteren, waarin $ 60 je een heel jaar dekte.

Nu de prijs van Xbox Live Gold in wezen is verdubbeld, zijn er een paar manieren om oude prijzen te behouden, maar alleen als je al bent geabonneerd. Informatie komt van de officiële Xbox Wire-blog , waarin Microsoft zijn beslissing op verschillende manieren verdedigt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het bedrijf beweert dat Xbox Live een betere infrastructuur nodig heeft en dat de prijs in sommige markten al 10 jaar of langer niet significant is veranderd.

hoesjes voor samsung s21 ultra
  • Waar Xbox Series X kopen - herbevoorrading van updates voor Walmart, Best Buy en meer
  • Xbox Series X review: de ultieme Xbox is hier

Terwijl de blog danst rond het feit dat de goedkoopste Xbox Live Gold-optie in kosten is verdubbeld, biedt het op zijn minst een paar manieren om de prijsstijging op dit moment te omzeilen.

Tesla-stuurautomaat versus zelfrijdende auto

Eerst een beetje wiskunde. Tot gisteren kostte Xbox Live Gold-lidmaatschap $ 10 voor een maand, $ 25 voor drie maanden en $ 60 voor twaalf maanden. Vanaf vandaag zijn de prijzen $ 11 voor een maand, $ 30 voor drie maanden en $ 60 voor zes maanden. Er is geen optie voor 12 maanden, wat betekent dat het goedkoopste beschikbare abonnement van 12 maanden twee pakketten van zes maanden zou zijn, voor een totaal van $ 120.

Denk niet dat een abonnement voor een kortere periode u ook geld zal besparen. Twaalf maanden voor $ 11 per stuk zou $ 132 kosten; vier pakketten van drie maanden voor $ 30 per stuk zouden $ 120 kosten.

Als u denkt dat deze prijsverhogingen extreem zijn, dan a) bent u niet de enige, en b) Microsoft heeft twee manieren om ze te omzeilen aangeboden. Het enige nadeel is dat je al een bestaande Xbox Live Gold-abonnee van 6 of 12 maanden moet zijn. Als je dat niet bent, zou je dat moeten doen koop een fysieke of digitale code zo snel mogelijk van een derde partij, hoewel het misschien al te laat is om grootvader te worden.

De eerste methode is om eenvoudig uw lidmaatschap van 6 of 12 maanden te verlengen op je Xbox-accountpagina . Ze worden verlengd tegen de huidige prijs. Microsoft zal deze optie waarschijnlijk niet voor altijd open houden, dus hoe eerder u uw account instelt op automatisch verlengen, hoe beter. (Denk eraan: als je nu vol afschuw stopt, zal het duurder zijn om later weer deel te nemen.)

welke film komt er na tho

De tweede optie is om je Xbox Live Gold-lidmaatschap te upgraden naar een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap. Er zijn geen extra kosten voor deze functie en Xbox Game Pass Ultimate biedt een bibliotheek met gameabonnementen bovenop de functies van Xbox Live Gold. Xbox Game Pass Ultimate kost ook $ 120 per jaar, maar je krijgt veel meer functies dan alleen Xbox Live Gold.

Als je denkt dat dit klinkt als een truc om Xbox Live Gold-abonnees om te zetten in volledige Xbox Game Pass Ultimate-leden, nou, de focus van Microsoft op Game Pass-functionaliteit is niet bepaald een geheim.

Game Pass vormt waarschijnlijk het middelpunt van het Xbox-ecosysteem en verbindt de Xbox Series X/S-, Xbox One-, pc- en Xbox Android-app. Het programma wordt binnenkort uitgebreid naar: niet-gaming-pc's en iOS , te. Het is de kosten waard als je een volledige gamebibliotheek binnen handbereik wilt hebben voor een vast bedrag - en een zeer harde pil om te slikken als je gewend bent om Gold-voordelen te krijgen voor de helft van de kosten.

De beste Microsoft Xbox Live Gold-abonnementsdeals van 12 maanden 386 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen10uur41minuten52droogKeuze van de redactie Verlaagde prijs 12 Maanden Xbox Live Goud... CDKeys $ 82,18 $ 58,89 Weergave Xbox Live Gold: 12 maanden... Amazone $ 59,99 Weergave Microsoft Xbox LIVE 12 maanden... Amazone $ 67,37 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen