Grafische code Xbox Series X gestolen door hacker - en ze willen er $ 100 miljoen voor

(Afbeelding tegoed: Xbox)

Een hacker heeft toegang gekregen tot de servers van AMD om een ​​reeks testbestanden te stelen van huidige en toekomstige AMD grafische processors, waaronder die in de Xbox Series X. Je weet wel, zoals in de films.

Engadget ), meldde de hacker de beveiligingsinbreuk in december 2019.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier is de volledige verklaring van het bedrijf:

In december 2019 werden we gecontacteerd door iemand die beweerde testbestanden te hebben met betrekking tot een subset van onze huidige en toekomstige grafische producten, waarvan sommige onlangs online zijn geplaatst, maar sindsdien zijn verwijderd. Hoewel we ons ervan bewust zijn dat de dader extra bestanden heeft die niet openbaar zijn gemaakt, zijn we van mening dat het gestolen grafische IP-adres niet essentieel is voor het concurrentievermogen of de veiligheid van onze grafische producten. We zijn niet op de hoogte van de dader die een ander AMD-IP bezit.

AMD

AMD heeft niet precies bekendgemaakt om welke bestanden of grafische kaarten het gaat, maar TorrentFreak kreeg een bericht van de vermeende indringer die beweerde dat ze de broncode bevatten voor de huidige Navi 10-architectuur, de toekomstige Navi 21 en het kroonjuweel: de Arden GPU.

Arden wordt verondersteld de grafische processor van de Xbox Series X te zijn en is de krachtige chip die de prestaties van de PS5 zou moeten verpletteren volgens deze zogenaamd gelekte benchmarks. De GPU is gebaseerd op AMD's RDNA 2-architectuur en het gerucht gaat dat het 12 teraflops aan rekenkracht levert, draaiend op 16 GB GDDR6 RAM.

moet apps voor iPad hebben

Op TorrentFreak beweert de vermeende hacker dat ze $ 100 miljoen eist voor de code, die ze naar eigen zeggen in november heeft gestolen. AMD zegt dat het nauw samenwerkt met wetshandhavers en andere experts als onderdeel van een lopend strafrechtelijk onderzoek.

De beste Xbox Game Pass-deals van vandaag 306 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen13uur57minuten07droog Xbox Game Pass voor console |... Amazone £ 47,49 Weergave 3 Maanden Xbox Game Pass Xbox... CDKeys £ 22,19 Weergave Troosten Decathlon VK £ 34,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen