Xbox Series X mist een grote audiofunctie - die PS5 een overwinning zou kunnen opleveren

(Afbeelding tegoed: Xbox)

De Xbox Series X heeft geen optische audio-uitgang, ondanks dat er een op een voorbeeldconsole verschijnt tijdens een recente livestream.

Nadat kijker Tiberikus met adelaarsogen opmerkte dat de Xbox-console die tijdens een Microsoft-livestream werd weergegeven, een S/PDIF-uitgang had, Ryan McCaffrey van IGN nam contact op met Xbox om te controleren of dit aanwezig zou zijn in de definitieve versie. Het antwoord is dat dat niet zo zal zijn.Bekijk meer
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Deze informatie was eerder gegeven aan: Windows Centraal , maar nadat de livestream dat leek tegen te spreken, lijkt de zaak nu beklonken. De Xbox One had wel een S/PDIF-uitgang, net als de Xbox 360 S. Aan Sony's kant is de originele versie van de PS4 en alle drie de PS3-modellen voorzien van de poort, en er is nog geen nieuws over of de PS5 zal blijven werken. uitsluiten of terugbrengen.

Gezien het feit dat eerdere gelekte foto's van de Xbox Series X een S/PDIF-poort hebben laten zien (de meest linkse poort in de onderstaande afbeelding), kunnen we aannemen dat dit slechts een opname is voor ontwikkelingsdoeleinden, of een soort rudimentaire connector is die zal verdwijnen op de commerciële versie van de console.

Krediet: NeoGAF/CurryPanda

S/PDIF, ook bekend als TOSLINK (de naam van de verbindingskabel) is een hoogwaardige glasvezelverbinding tussen een uitvoerapparaat zoals een gameconsole of dvd-speler en een invoerapparaat zoals een koptelefoon of luidsprekers. De optische audiostandaard, met zijn uniek gevormde, rood oplichtende poorten, bestaat al sinds Toshiba, Sony en Phillips de standaard in de jaren 80 creëerden, maar wordt tegenwoordig niet veel gebruikt dankzij moderne uitgebreide poorten zoals HDMI.

Galaxy Buds live releasedatum

De verbinding blijft echter populair bij audiofanaten. Aangezien de op licht gebaseerde verbinding geen interferentie veroorzaakt met andere kabels die elektrische signalen gebruiken, en de standaard al meer dan 30 jaar in gebruik is, kan het gebruik van S/PDIF zorgen voor een betere geluidskwaliteit en het voortdurende gebruik van de beste soundbars en de beste computerluidsprekers die geen moderne poorten hebben.

Hopelijk is dit geen probleem voor Microsoft, maar de nieuwe Xbox kan nog steeds in het nadeel zijn ten opzichte van de PS5 op het gebied van geluid. We weten uit een recente ' Weg naar PS5 ' praten dat Sony zich heeft gericht op het maken van 3D-audio van hoge kwaliteit die is afgestemd op de oren van individuele gebruikers. Of de Xbox Series X een eigen versie van deze technologie heeft, valt nog te bezien.

De beste Microsoft Xbox One X-deals van vandaag 444 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over10uurvijftigminuten04droog Nintendo-patrooncontroller... SpelStop $ 15,99 Visie EPOS / Sennheiser Adapt 260 ... Microsoft VS $ 179 Visie Xbox One S 1TB bundel -... Amazone $ 699 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen