Xbox Series X killer-functie komt naar Windows 10-pc's

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Microsoft heeft aangekondigd dat het een van de beste Xbox Series X-functies naar pc brengt: Auto HDR.

Deze visueel stimulerende functionaliteit werd in november 2020 gelanceerd met de Series X, maar was tot nu toe niet beschikbaar voor gamers op pc. Microsoft heeft echter onlangs in een blogpost dat Auto HDR is toegevoegd aan de nieuwste Windows 10 Insider Preview-build , wat de weg vrijmaakt voor een volledige lancering van Windows 10.  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

De functie voegt verbeterde tonemapping toe en biedt een rijkere visuele ervaring aan games door meer details toe te voegen aan de lichte en donkere kleuren van een digitaal beeld. Het bereik van kleur en luminantie wordt ook vergroot.

Verward door al het jargon? Wees niet. Microsoft heeft een vergelijkingsafbeelding vrijgegeven met de populaire shooter Gears 5 om de significante verbeteringen te demonstreren die Auto HDR met zich meebrengt.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De functie verhoogt de visuele betrouwbaarheid van meer dan 1.000 eerder uitgebrachte DirectX 11- en DirectX 12-games. We hebben geen uitgebreide lijst, maar het is veilig om aan te nemen dat de meeste vlaggenschip Xbox-titels de functie zullen ondersteunen.

Het beste van Auto HDR is dat het, zoals de naam al doet vermoeden, automatisch is. Dus zodra je de schakelaar in Windows HD-kleurinstellingen hebt omgedraaid, worden alle toekomstige games die HDR-functies ondersteunen verbeterd zonder dat je iets hoeft te doen.

beste iphone pro max hoesje

Om van de functie gebruik te maken, moet u zich wel in het Windows Insider-programma bevinden, maar als u eenmaal binnen bent, is het inschakelen van Auto HDR een eenvoudig proces. Als alternatief zal de functie waarschijnlijk worden opgenomen in een aanstaande Windows 10-update, dus als je het niet erg vindt om even te wachten, zou deze in de nabije toekomst voor alle gebruikers beschikbaar moeten zijn.

Om te profiteren van HDR is natuurlijk meer nodig dan een compatibele game en een degelijke gaming-installatie; je hebt ook een scherm nodig dat de technologie ondersteunt. Veel goedkopere gaming-monitoren laten HDR vallen om kosten te besparen, dus kijk eens naar onze beste monitor gids als u wilt upgraden.

De beste Microsoft Xbox Game Pass Ultimate-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over12uur38minuten18droog Microsoft Game Pass Ultimate... Dell $ 14,99 Weergave Microsoft Xbox-gamepas... Lenovo VS $ 14,99 Weergave Korting Xbox Game Pass Ultimate Microsoft VS $ 14,99 $ 1 Weergave Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen