Xbox Series X-prijs is niet echt $ 499 - dit zijn de echte kosten

Krediet: Phil Barker/Future Publishing via Getty Images

In onze Xbox Series X-recensie prezen we Microsoft's nieuwe vlaggenschip-gameconsole vanwege zijn kracht, nette ontwerp en langetermijnpotentieel. En zo'n zes weken later zijn we nog steeds onder de indruk van de machine van $ 499 (£ 449 in het VK), aangezien hij 4K-gaming levert tegen ongeveer een derde van de prijs van een gelijkwaardige gaming-pc.

gratis ps4-games met gesplitst scherm

Met 12 teraflops aan grafische kracht en een snelle 1TB PCIe 4.0 SSD, heeft de Xbox Series X veel technologie van de volgende generatie voor zijn smakelijke prijskaartje. Maar voordat we doorgaan en het een koopje verklaren, is er een addertje onder het gras.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is niet alleen erg moeilijk te vinden waar koop je een Xbox Seires X , maar $ 499 is ook het absolute minimum waar je afstand van moet doen. Om het maximale uit de Microsoft-machine te halen, moet u namelijk wat meer uitgeven. Dus dit is wat we beschouwen als de echte kosten van de Xbox Series X.

SSD-upgrade: $ 219 / £ 219

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Nadat je Xbox Series X in gebruik is genomen, zul je merken dat er nog maar 802 GB opslagruimte over is. Dat komt omdat de console 198 GB nodig heeft voor zijn besturingssysteem. Nu heeft de Series X meer bruikbare ruimte dan de PS5. Maar met moderne games die ergens tussen de 30 GB en 100 GB wegen – en soms meer – zal die 802 GB vrij snel vol raken, wat betekent dat je een opslagupgrade nodig hebt.

Voer de eigen 1TB PCIe 4.0 SSD-uitbreidingskaart van de Xbox Series X in. Gemaakt door Seagate, de externe SSD is netjes en eenvoudig te installeren, maar kost $ 219 / £ 219. Dat is een flink bedrag voor wat extra opslagruimte, maar het is de enige manier waarop je je SSD-ruimte voor Xbox Series X-games kunt upgraden. Je kunt games van de volgende generatie opslaan op goedkopere externe harde schijven, maar je kunt alleen oudere Xbox-games rechtstreeks vanaf zo'n opslag draaien. Dat maakt de uitbreidingskaart tot een bijna essentiële upgrade.

De beste Seagate-opslaguitbreidingskaart van vandaag voor Xbox Series X-deals 61 Walmart-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen07uur59minuten02droog Seagate - 1TB opslag... Beste koop $ 219,99 Visie Seagate-opslaguitbreiding... Walmart $ 219,99 Visie Seagate-opslaguitbreiding... Amazone Prime $ 257.02 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen