Xbox Series X oplaadbare batterij is een enorme stap terug

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ik heb over het algemeen heel complimenteuze dingen te zeggen over de Xbox Series X-controller, die ik eigenlijk liever heb dan de DualSense van de PS5 . Het is misschien een zeer conservatieve upgrade, maar het is een zeer conservatieve upgrade van een van de beste controllers ooit gemaakt.

De Xbox Series X-controller is comfortabel, intuïtief en veelzijdig. Het enige negatieve probleem is dat het verspillende, dure AA-batterijen gebruikt - en het officiële oplaadbare batterijpakket van Microsoft, apart verkrijgbaar voor $ 25, lost dit probleem niet zo goed op als zou moeten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Net als de Xbox 360- en Xbox One-controllers, gebruikt de Xbox Series X/S-controller standaard wegwerpbare AA-batterijen in plaats van interne, oplaadbare batterijpakketten, zoals die in de PS3-, PS4- en PS5-controllers.

Zonder het probleem te verduidelijken, zijn AA-batterijen zowel verspillend als inefficiënt, en ik ben over het algemeen niet blij dat Microsoft de consument heeft doorberekend, wat in wezen een extra kost is, in plaats van het alleen maar in de prijs van de controller in te bouwen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

ring video deurbel 2e generatie

Het licht van mijn batterijduur

De enige troost is dat de oplaadbare batterijpakketten van Microsoft in het verleden over het algemeen redelijk goed waren. Mijn Xbox 360-batterijpakket ging ongeveer zeven jaar mee voordat het aanzienlijke hoeveelheden lading begon te verliezen; mijn Xbox One-batterijpakket gaat nog steeds sterk. Beide batterijpakketten bevatten ook een oplaadkabel met een indicatielampje.

In tegenstelling tot de meeste randapparatuur voor games, hebben Xbox-controllers geen lampje dat de lading aangeeft. (De verlichte aan / uit-knop zou prima werken voor deze toepassing, maar ik dwaal af.) De enige manier om te controleren hoeveel stroom je nog hebt, is door je Xbox op te starten en de bovenkant van het startscherm te controleren - of een speciale app te installeren op uw pc.

Oudere oplaadkabels voor Xbox-batterijpakketten hebben dit probleem gedeeltelijk verholpen. De LED's op de kabels gloeiden oranje terwijl de controller aan het opladen was en groen of wit zodra het opladen was voltooid.

Hoewel Xbox One-batterijpakketten compatibel zijn met Xbox Series X-controllers, zijn de oplaadkabels dat niet, omdat nieuwere controllers USB-C gebruiken in plaats van microUSB-stekkers. De Xbox oplaadbare batterij + USB-C-kabel voor Xbox Series X (rolt van de tong, nietwaar?) is een enorme stap achteruit om één simpele reden: er is geen indicatielampje.

Dit lijkt misschien niet zo erg. Je krijgt er immers een accupakket en oplaadkabel bij, en die werken goed; wat wil je nog meer? Maar een oplaadlampje is van onschatbare waarde, vooral als je maar één controller hebt.

Het laat je weten wanneer je je controller kunt loskoppelen en weer in een game kunt springen; het kan u ook wat geld besparen op elektriciteit, aangezien Xbox-consoles een klein stroompje stroom leveren aan het opladen van apparatuur, zelfs als het systeem is uitgeschakeld.

beste 80 plus inch tv

Maar bovenal bespaart een oplaadindicator u frustratie. Is het licht oranje? Je controller wordt opgeladen. Is het licht wit? Je controller is opgeladen.

Met deze nieuwe oplaadkabel moet je je tv en je Xbox aanzetten (alweer - dit verspilt zowel tijd als stroom) en bekijk je een klein pictogram bovenaan het scherm. Als je controller wordt opgeladen, zie je een batterij met een stekkerpictogram en een langzaam bewegende witte balk. Als je controller is opgeladen, zie je een bijna identieke batterij met een stekkerpictogram, maar deze keer is de balk statisch.

Als Microsoft ons geen LED op de kabel zelf had kunnen geven, had het op zijn minst het 'opgeladen'-symbool op het Xbox-startscherm iets onderscheidender kunnen maken.

Aangezien de oplaadbare batterij min of meer een noodzakelijke uitgave is, had Microsoft op zijn minst een kabel kunnen leveren die net zo goed is als het model van de laatste generatie. In plaats daarvan kregen we een veel minder bruikbaar product voor exact dezelfde prijs.

garmin slimme horloges voor dames

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Alternatieven voor Xbox-speel- en oplaadkit

Als ik had geweten dat ik eigenlijk alleen maar betaalde voor een zeer lange USB-C-kabel, had ik waarschijnlijk vermeden de oplaadbare batterijset van Microsoft te kopen. (Nogmaals: Xbox One oplaadbare batterijpakketten werken nog steeds prima, en ik heb er twee. Uw kilometerstand kan hier natuurlijk van verschillen.) Maar achteraf ontdekte ik dat Microsoft-fans niet zonder opties zitten als het gaat om opladen oplossingen met indicatoren.

Ten eerste is er zoiets als de Numskull Xbox Series X LED USB-C oplaadkabel (nog een productnaam die niets aan de verbeelding overlaat). Heel eenvoudig, het is een USB-C-oplaadkabel die oplicht als een controller wordt opgeladen.

Dit is precies wat Microsoft had moeten toevoegen aan zijn oplaadbare batterijpakket. Aan de andere kant is een anderhalve meter lange kabel niet handig voor het spelen van games terwijl een controller wordt opgeladen, en er wordt geen batterij meegeleverd.

Dan is er zoiets als de HyperX ChargePlay Duo , zojuist aangekondigd op CES 2021, die gebruikmaakt van eigen batterijpakketten en een fysiek dock om controllers op te laden. Het is een beetje omslachtig en voor $ 40 is het duurder dan het kopen van een enkel batterijpakket van Microsoft. (Je krijgt twee batterijen, dus de wiskunde is logisch als je twee controllers bezit.) Het is niet zo eenvoudig als gewoon een kabel aansluiten, maar je weet tenminste wanneer je batterijen klaar zijn met opladen.

De beste oplossing zou echter zijn dat Microsoft eenvoudig een LED-oplaadlampje zou toevoegen aan de volgende batch oplaadbare batterijkabels van de Xbox Series X. Het is een uiterst onhandige vergissing, maar ook een die relatief eenvoudig op te lossen lijkt.

Het bedrijf zou ook controllers met ingebouwde oplaadbare batterijen kunnen gaan produceren, maar dat lijkt een grotere vraag.

De beste Microsoft Oplaadbare Batterij + USB-C-kabel van vandaag voor Xbox Series X-deals Microsoft - Oplaadbare... Beste koop $ 24,99 Visie Microsoft oplaadbare... Adorama $ 24,99 Visie Xbox Oplaadbare Batterij +... Amazone Prime $ 39,50 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen