Xbox Series X vs. Xbox Series S: welke Xbox moet je kopen?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De Xbox Series X en Xbox-serie S zijn eindelijk hier, en over het algemeen zijn ze precies wat Microsoft beloofde dat ze zouden zijn. De Series X is een dure krachtpatser die topprestaties levert in een zwart, boxy chassis. De Series S, aan de andere kant, is beperkter in reikwijdte - hoewel het compacte formaat en de lagere prijs duidelijke punten in zijn voordeel zijn.

Als je in de markt bent voor een nieuwe Xbox-console, heb je in ieder geval twee keuzes. (Doe op dit moment geen moeite met een Xbox One S of Xbox One X; zowel de Series X als de Series S zijn volledig achterwaarts compatibel en de prijsonderbreking is het niet waard om opgezadeld te worden met afnemende technologie.) Om je de spanning te besparen , de Xbox Series X is de betere console van de twee, met betere specificaties, betere prestaties en betere vooruitzichten voor de toekomst. De vraag is echter niet 'welke console is beter?'; het is 'welke console is beter voor jou?'  • Xbox Series X review: de ultieme Xbox is hier
  • Lees ons volledige Xbox-serie S beoordeling
  • De beste gaming-tv's voor je Xbox

Hoewel de Xbox Series X de beste keuze is als je geld te besteden hebt en een 4K HDR-tv om mee te pronken, is de Series S niet zonder charmes. Lees verder om erachter te komen hoe de twee systemen zich opstapelen en hoe u een plek kunt vinden voor een - of beide - in uw huis.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Xbox Series X versus Xbox Series S: prijs

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De prijs van de Xbox Series S is een van de weinige categorieën waarin hij absoluut beter is dan de Xbox Series X. Simpel gezegd: de Xbox Series S kost $ 300, terwijl de Series X $ 500 kost. (Prijzen variëren van land tot land, maar het verschil is vergelijkbaar.)

Je kunt genoeg argumenten aanvoeren over hoe de Xbox Series X meer doet om zijn prijs te verdienen, of hoe 'prijs' en 'waarde' niet hetzelfde zijn, of hoe de Xbox Series S op de lange termijn misschien niet zo nuttig zal zijn. termijn. Maar voor nu is de Series S $ 200 goedkoper dan het vlaggenschip van de Xbox, en dat kan een groot verschil maken, afhankelijk van je budget en je huidige entertainmentconfiguratie.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Xbox Series X versus Xbox Series S: prestaties

Waar de Xbox Series S een duidelijk prijsvoordeel heeft, heeft de Xbox Series X een duidelijk hardwarevoordeel. Hoewel de twee systemen dezelfde CPU hebben, hebben ze verschillende opslag- en RAM-capaciteiten. Er is ook een aanzienlijk verschil in de GPU's van de twee consoles. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een volledig overzicht van de specificaties van Xbox Series X versus Xbox Series S:

Xbox-serie XXbox-serie S
Prijs$ 500$ 300
VerwerkerAangepaste Zen 2, 8-core, 3,8 GHzAangepaste Zen 2, 8-core, 3,8 GHz
GPUAMD RDNA 2, 12 teraflops, 1,8 GHzAMD RDNA 2, 4 teraflops, 1,6 GHz
RAM16 GB10 GB
Opslag1 TB512 GB
Weergave (gericht)4K, 60 fps1440p, 60 fps
Weergave (maximaal)8K, 120 fps1440p, 120 fps

In onze tests presteerde de Xbox Series X over de hele linie beter dan de Xbox Series S - niet verrassend, gezien de hardware van de Series X. Hoewel de Xbox Series S 4K-opschaling en HDR-functies heeft, is dit niet helemaal hetzelfde als een native 4K-scherm. De Xbox Series X ondersteunt ray-tracing op een grote verscheidenheid aan games, terwijl de Series S veel beperktere ray-tracing-ondersteuning heeft. De Series X heeft ook een veel betere draw-afstand in geoptimaliseerde games.

Kwalitatief gezien ziet de Xbox Series S er goed uit en speelt hij goed, ook op 4K-schermen. Als je een 1080p-tv of 1440p-monitor hebt - en van plan bent deze nog een paar jaar te blijven gebruiken - is de Series S gemakkelijk te verkopen. Maar als je een high-end tv hebt, bewaar je centen voor de Series X. Het is de upgradeprijs waard.

De Xbox Series X heeft ook een ingebouwde 4K Blu-ray-speler; de Xbox Series S is een puur digitale console. Dit betekent dat als je veel fysieke media hebt - of het nu films, tv-programma's of achterwaarts compatibele games zijn - de Xbox Series X een enorm voordeel biedt ten opzichte van de Series S.

Krediet: Marshall Honorof/Toekomst

Xbox-serie X versus Xbox-serie S: ontwerp

Hoewel de Xbox Series X een mooie console is, valt niet te ontkennen dat hij behoorlijk groot is: 11,9 x 5,9 x 5,9 inch en 9,8 pond. Het is helemaal niet gegarandeerd dat het in uw entertainmentcentrum past, vooral niet als u het in een horizontale configuratie wilt.

Dit is waar de Xbox Series S positief uitblinkt. De kleine witte console (met de smaakvolle zwarte ventilatieopeningen aan de bovenkant) is slechts 10,8 x 5,9 x 2,6 inch en 4,3 pond. Het is een van de kleinste, lichtste consoles in jaren en past perfect in een entertainmentcentrum — of gewoon naast een tv op een dressoir. De Xbox Series S past gemakkelijk in elke opstelling en is gemakkelijk te verplaatsen.

Om deze reden is de Xbox Series S een fantastische secundaire console voor een slaapkamer, kinderkamer, logeerkamer - je snapt het idee. Dit geldt met name omdat de meeste Xbox Series X/S-games ook beschikbaar zijn op pc en je opgeslagen gegevens kunnen worden overgedragen, vooral als je Xbox Game Pass Ultimate ($ 15 per maand) gebruikt. Aan de andere kant beseffen we ook dat het een luxe is om een ​​enkele console voor de woonkamer te bezitten; een extra zou het kunnen duwen.

Krediet: Marshall Honorof/Toekomst

Xbox Series X versus Xbox Series S: wat is hetzelfde?

Het interessante aan de Xbox Series X en de Xbox Series S is dat ze veel meer overeenkomsten dan verschillen hebben. Hun gamebibliotheek, interface, controller, achterwaartse compatibiliteit, app-selectie en CPU zijn allemaal identiek. Je kunt bij de lancering nog steeds 30 'geoptimaliseerde voor Xbox Series X/S'-games spelen, waaronder Gears 5, Yakuza: Like a Dragon en Forza Horizon 4 met gelikte graphics en snellere laadtijden op beide systemen. Zowel de Xbox Series X als de Series S ondersteunen ook de Quick Resume-functie, waarmee je meerdere games kunt onderbreken en er binnen enkele seconden weer in kunt springen.

Met andere woorden, denk aan de Xbox Series X en Xbox Series S als twee verschillende configuraties van dezelfde gaming-pc. De ene is krachtiger en heeft een paar extra toeters en bellen, maar ze kunnen allemaal dezelfde software gebruiken - althans voorlopig.

tp link av2000 powerline-adapter

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Xbox Series X vs. Xbox Series S: oordeel

Het valt niet te ontkennen dat de Xbox Series X de krachtigste van de twee systemen is, en de betere investering, als je het je kunt veroorloven. Er zijn echter een paar omstandigheden waaronder een Xbox Series S nog steeds een slimme aankoop kan zijn. De hierboven beschreven 'secundaire console'-behuizing draagt ​​​​wat gewicht. Als je een 1080p-tv hebt en niet van plan bent om binnenkort te upgraden, is de Series S de juiste keuze - en als je een 4K-tv krijgt, is het nog steeds een goed noodsysteem dankzij opschaling.

Koop anders de Xbox Series X, zelfs als je je aankoop moet uitstellen en ervoor moet sparen. Met krachtigere hardware en betere fysieke mediafuncties is hij toekomstbestendiger en veelzijdiger dan de Series S. Ja, met $ 200 kun je veel games kopen, maar misschien stel je een duurdere aankoop pas een paar jaar later uit.

De beste Microsoft Xbox Series X-deals van vandaag Amazon VK Bekijk vergelijkbaar Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen