Je Nest Learning Thermostat staat op het punt er niet meer toe te doen

(Afbeelding tegoed: Google)

Op de Google Home Developers Conference van vorige week sprak Michele Turner, Senior Director of Product Management, over hoe Google Matter zou ondersteunen, een nieuwe standaard die elk toekomstig smart home-apparaat zou kunnen verenigen, ongeacht wie het maakt.

Tijdens haar presentatie belichtte ze alle Google Nest-apparaten die Matter zouden ondersteunen, zowel via ingebouwde Thread-radio's als via wifi. Onder de apparaten op de dia waren de Google Nest Hub Max , Google Nest Hub (2e generatie), Nest Wifi en de nieuwe Nest Thermostat .  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Niet weergegeven: de Nest Learning Thermostat .

Ja, het iconische apparaat dat 10 jaar geleden Nest zelf lanceerde - en nog steeds een van de beste slimme thermostaten is, ondanks dat de hardware de afgelopen zes jaar niet is veranderd - zal de volgende generatie slimme thuisinteroperabiliteit niet ondersteunen, bevestigde Google later.

Voor wie niet bekend is, Materie is een nieuw smart home-protocol dat wordt ondersteund door onder meer Amazon, Google, Apple en Samsung, en dat belooft het voor smart home-apparaten een stuk gemakkelijker te maken om met elkaar verbinding te maken. Wat nog belangrijker is, het moet de installatie van slimme apparaten voor thuisgebruik vereenvoudigen en ervoor zorgen dat ze kunnen communiceren, ongeacht of ze Siri, Alexa of Google Assistant gebruiken.

Momenteel zijn er een aantal concurrerende standaarden, waaronder Zigbee, Z-Wave, Bluetooth en zelfs tot op zekere hoogte, Amazone stoep . Om een ​​Zigbee-apparaat te laten praten met bijvoorbeeld een Z-Wave-apparaat, of om verbinding te maken met de cloud, heb je een slimme thuishub nodig.

Zelfs dan zijn er nog andere compatibiliteitsproblemen: geen van de Nest-producten werkt bijvoorbeeld native met HomeKit en de camera's van Ring werken niet volledig met Google Home. Hoewel sommige van deze problemen het gevolg zijn van concurrerende bedrijven die niet met elkaar willen samenwerken, zijn sommige ook te wijten aan netwerkproblemen.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie zei Google dat het volgend jaar nieuwe tools zou uitbrengen om externe ontwikkelaars in staat te stellen met Google Home en andere Matter-apparaten te werken. Dit is goed - Google loopt ver achter op zowel Amazon als zelfs HomeKit in wat je kunt doen met die apparaten als ze eenmaal zijn verbonden.

Laten we de Leaving Home-routine als voorbeeld gebruiken. Als je in Google Home deze routine wilt activeren, moet je ofwel een specifieke tijd instellen, een opdracht inspreken tegen de Google Assistent of een alarm uitschakelen. In HomeKit kun je deze gebeurtenis activeren door de locatie van je telefoon of als een smart home-apparaat is geactiveerd, zoals het vergrendelen van je voordeur of het uitdoen van de lichten. Je kunt ook een automatisering activeren als een sensor iets detecteert. Als mijn Ecobee slimme thermostaat bijvoorbeeld beweging detecteert, kan ik HomeKit automatisch de lichten in die kamer laten inschakelen en zelfs specificeren wanneer die actie moet plaatsvinden.

Het is ongeveer hetzelfde met Alexa. Ik kan routines creëren waarbij ik ze niet alleen niet actief hoef te activeren, maar die zichzelf kunnen uitvoeren op basis van input van andere apparaten in mijn huis. Amazon kan zelfs routines creëren die het geluid van huilende baby's, blaffende honden, hoesten en snurken als triggers gebruiken.

De volgende stap voor alle smart home-technologie is wat Dave Limp, Amazon's hoofd hardware, ambient intelligence noemt, waarbij je smart home-apparaten je patronen kunnen analyseren en vervolgens acties kunnen voorstellen op basis van wat het denkt dat je zou kunnen doen.

Het is minder dan perfect; net vanmorgen, nadat ik Alexa had gevraagd hoe het weer was, zei ze toen behulpzaam dat mijn woon-werkverkeer vandaag wat langzamer zou zijn. Tenzij er een file staat op de trap naar mijn zolderkantoor, zie ik mezelf niet later op mijn werk gaan dan normaal.

Contextgestuurde intelligentie en automatisering is de multiplier en de kern van de unieke sterke punten van Google, zei Turner tijdens de keynote op de Google Home Developers Summit. Huizen meer proactief behulpzaam maken, is de noordster van onze visie op het slimme huis.

Matter belooft dus een nieuwe toekomst van smart home-connectiviteit, maar als je de originele Nest Thermostat bezit, moet je deze upgraden als je wilt profiteren. Het is een beetje jammer - terwijl wij als consumenten worden getraind om onze smartphones, laptops en tv's om de paar jaar te upgraden (u hoeft dit ook niet te doen), hebben apparaten zoals apparaten en thermostaten een veel langere vervangende cyclus. De kans is groot dat als je een thermostaat installeert, deze daar zeker 20 jaar blijft zitten, zo niet langer. Ik durf te wedden dat zelfs als je een Nest Learning Thermostat van de eerste generatie hebt, die op dit moment tien jaar oud is, hij waarschijnlijk nog steeds goed werkt.

Mijn moeder heeft een KitchenAid keukenmixer die ze 51 jaar geleden als huwelijkscadeau kreeg; niet alleen gaat het nog steeds goed, maar het heeft aantoonbaar meer mogelijkheden gekregen omdat KitchenAid in de loop der jaren nieuwe bijlagen heeft uitgebracht.

Het is een bewijs van Nest dat ze een product zo goed hebben ontworpen, maar het probleem met elektronica is de geplande veroudering. Op een gegeven moment stoppen bedrijven met het ondersteunen van hen en het uitgeven van updates om ze te laten functioneren.

Hoewel Google officieel niets heeft gezegd, verwacht ik dat het ergens volgend jaar een bijgewerkte Nest Learning Thermostat zal onthullen die Matter ondersteunt; Ik wed dat er ook een nieuwe slimme rookmelder van Nest Protect in het verschiet ligt. Ik ben er ook redelijk zeker van dat de huidige Nest-apparaten tot ver in de toekomst zullen blijven functioneren. Het is alleen jammer dat ze er niet toe doen.

De beste aanbiedingen van de nestthermostaat van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur43minuten36droogKorting Google Nest-thermostaat -... Amazone Prime $ 129,99 $ 89,99 Visie Korting Google Nest-thermostaat -... Walmart $ 129,98 $ 89,99 Visie Nest Thermostat Google winkel $ 129,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen