Je PS5 wordt mogelijk niet op tijd verzonden - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: Sony)

Terwijl PS5-kopers zich blijven afvragen of Sony genoeg van de nieuwe consoles heeft om rond te gaan, stapelen de bewijzen zich op dat er heel goed een voorraadtekort kan zijn. Ten minste twee retailers waarschuwen klanten dat ze de PS5-bestellingen die een dag geleden zijn ontvangen, mogelijk niet kunnen uitvoeren.

Amazon heeft klanten die schijnbaar met succes een PS5-voorbestelling hebben vergrendeld, een e-mail gestuurd om hen te laten weten dat ze 'dit item mogelijk niet ontvangen op de dag dat het wordt vrijgegeven vanwege de grote vraag'. Het bericht zei ook dat de winkelier 'alles in het werk zou stellen' om PS5's zo snel mogelijk na de release bij degenen te krijgen die ze hebben besteld.fitbit versa 3 releasedatum
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De e-mail bevatte geen redenen voor een mogelijke vertraging. En dat zou zenuwslopend kunnen zijn voor klanten die zichzelf gelukkig vonden dat ze een pre-order bij Amazon kregen. Met PS5-bestelproblemen bij sommige andere winkels, leek Amazon de eenvoudigste om een ​​nieuwe gameconsole te reserveren.

De PS5 zou op 12 november worden verzonden. De e-mail van Amazon bood geen alternatieve bezorgdatum voor vertraagde bestellingen.

Bekijk meer

Amazon is niet de enige retailer die soortgelijke waarschuwingen stuurt. Eerder deze zomer begon Play-Asia.com pre-orders te vragen voor verschillende PlayStation 5-systemen uit verschillende regio's tegen een prijsverhoging van $ 200. Na een korte periode van tijd met de vermeldingen op de website, werden de producten summier verwijderd.

Op vrijdag (18 september) ontvingen degenen die erin slaagden een van de systemen vooraf te bestellen via Play-Asia.com een ​​e-mail met de mededeling dat kopers welkom waren om te annuleren vanwege 'productie- en toewijzingsbeperkingen van distributienetwerken voor de console'. De e-mail beschreef ook PS5-voorraad als 'ongelooflijk schaars in alle regio's' en bood instructies over hoe eerdere bestellingen te annuleren als kopers ervoor kiezen om dit te doen.

Sony heeft eerdere geruchten ontkend dat er mogelijk een voorraadtekort zou zijn. In een recent interview met De Washington Post , erkenden Sony Interactive Entertainment CEO en president Jim Ryan dat er distributieproblemen waren toen de pandemie voor het eerst toesloeg. Ryan voegde er echter ook aan toe dat Sony zou hebben ' meer PlayStation 5-apparaten klaar voor de verkoop dan dat ze in 2013 PlayStation 4-toestellen hadden.'

wrekers om te kijken

Hoewel dat misschien zo is, verkocht Sony ongeveer 2,1 miljoen PlayStation 4-eenheden net na de lancering van de PS4 over de hele wereld. Het is onduidelijk wat voor soort voorraad we deze keer van de fabrikant zullen zien.

De beste Sony PlayStation 5-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over00uur31minuten25droog (Eenmalig gebruik - beperkt)... Walmart $ 499 Visie Sony PlayStation 5-console SpelStop $ 499,99 Visie PS5 - Sony Playstation 5... Amazone $ 894,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen