Zelda: Skyward Sword HD — wat je moet weten voordat je gaat spelen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD is bijna hier. Of je nu voor de eerste keer aan dit avontuur begint, of de mysteries ervan weer op de Wii hebt gepeild in 2011, dit Nintendo-schakelaar remaster moet het bekijken waard zijn.

Naast het bijwerken van de graphics, zal Skyward Sword HD dat ook doen: stroomlijn sommige ontwerpbeslissingen dat vertraagde het originele spel. Spelers kunnen ook een controller gebruiken in plaats van bewegingsbesturing, wat misschien wel het grootste voordeel van Skyward Sword HD is ten opzichte van het origineel.hoe apex-munten te krijgen?
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je Skyward Sword nog nooit eerder hebt geprobeerd, speelt het een buitengewoon interessante rol in de algehele Zelda-mythos. Dit geldt met name nu The Legend of Zelda: Breath of the Wild enkele van de belangrijke plotpunten van Skyward Sword heeft heilig verklaard. Als je nog nooit een Zelda-titel hebt gespeeld, is Skyward Sword HD misschien wel de perfecte plek om in te stappen.

Lees verder om erachter te komen wat je moet weten voordat je The Legend of Zelda: Skyward Sword HD laadt.

Skyward Sword HD: The Zelda-tijdlijn

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

The Legend of Zelda: Skyward Sword vertegenwoordigt het eerste chronologische item in de hele franchise. Het speelt zich af lang voor Ocarina of Time, Four Swords en Minish Cap, die elk het vroegste punt in de geschiedenis van Zelda vertegenwoordigden.

Als zodanig heeft Skyward Sword HD talloze connecties met andere Zelda-games, maar er is niets speciaals dat nieuwkomers moeten weten vanuit een verhaalperspectief. Dit is een oorsprongsverhaal voor Link, Zelda, Ganon, het Master Sword, de Triforce en vele andere steunpilaren van de serie. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom de geschiedenis van Hyrule in cycli plaatsvindt en waarom er elke keer een in het groen geklede held, een varkensdemon en een magische prinses bij betrokken zijn, zal Skyward Sword je vragen beantwoorden.

Tenminste, dat is het geval volgens de Hyrule Historia: Nintendo's officiële begeleidende boek voor de Legend of Zelda-franchise. Voordat Hyrule Historia uitkwam, discussieerden fans vaak over hoe de verschillende Zelda-games bij elkaar passen. Was het een Link die meerdere avonturen beleefde? Waren het meerdere links in honderden jaren geschiedenis? Of waren het gewoon kampvuurlegendes die bij elke vertelling varieerden, zoals de titel suggereerde?

Hyrule Historia heeft veel van deze debatten tot rust gebracht door een definitieve (ish) tijdlijn voor de hele Zelda-serie te presenteren. Om de dingen veel te simplificeren, begint het allemaal met Skyward Sword en vertakt het zich vervolgens in drie afzonderlijke paden in Ocarina of Time.

Toegegeven, Hyrule Historia is niet perfect, en fans kunnen nog steeds veel verbanden en inconsistenties vinden waar het boek geen rekening mee houdt. Maar waar het op neerkomt, is dat als je enige vorm van voorraad in een samenhangende Zelda-tijdlijn plaatst, Skyward Sword zo ver terug is als je kunt gaan, en het vormt het toneel voor elke game die chronologisch daarna komt.

telefoons met 6 inch scherm

Skyward Sword HD: Breath of the Wild connecties

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Het originele Skyward Sword kwam uit in 2011. A Link Between Worlds en TriForce Heroes kwamen uit voor de 3DS in respectievelijk 2013 en 2015, maar geen van beide had een substantiële Skyward Sword-verbinding. Sommige van de zaden die Nintendo in Skyward Sword heeft geplant, kwamen echter uiteindelijk tot bloei in Breath of the Wild op Nintendo Switch uit 2017.

We zullen binnenkort de verbanden tussen Breath of the Wild en Skyward Sword onderzoeken, maar houd er rekening mee dat deze sectie bevat: SPOILERS voor beide spellen.

In Skyward Sword leren we dat het Master Sword geen volledig levenloos wapen is. Een beschermgeest genaamd Fi woont in het zwaard. Fi is zeer logisch en een beetje afstandelijk, maar haar doelen zijn duidelijk: bescherm het zwaard en leid de held die het hanteert om zijn zoektocht te voltooien. Fi is geen universeel geliefd personage, vooral omdat haar didactische opmerkingen zowel frequent als uitgebreid zijn. Maar haar aanwezigheid helpt wel te verklaren hoe het Meesterzwaard in de loop van duizenden jaren steeds weer in de juiste handen is gevallen.

Hoewel we Fi's boog in Skyward Sword niet zullen bederven, kunnen we zeggen dat zodra de zoektocht van Link is voltooid, het Master Sword terugkeert naar zijn voetstuk om op zijn volgende eigenaar te wachten. Hoewel Breath of the Wild geen officiële positie heeft in de Hyrule Historia (aangezien de publicatie dateert van vóór de release van de game), leren we wel dat Fi nog steeds aanwezig is in het zwaard, talloze generaties later.

Het verhaal van Breath of the Wild ontvouwt zich niet op een lineaire manier; veel ervan is volledig optioneel, afhankelijk van of je bereid bent om alle eigenzinnige herinneringen van Link op te sporen. Als je dat echter wel bent, zul je ontdekken dat Zelda een stem hoorde die uit het Master Sword kwam toen ze Link meenam naar de Shrine of Resurrection na zijn eerste nederlaag. Bovendien hoor je af en toe de kenmerkende geluidseffecten van Fi tijdens cruciale momenten met het Master Sword.

Sommige commentatoren hebben ook getheoretiseerd dat de hemeltempelsecties die we in de Breath of the Wild 2 aanhangwagens zijn een direct terugbellen naar de Sky Hub-wereld in Skyward Sword. Het is geen slechte gok, maar we zullen moeten afwachten.

de beste mobiele telefoon 2021

Het is niet veel, maar het toont wel aan dat Fi, the Master Sword, Link en Zelda onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om erachter te komen waarom, moet je Skyward Sword HD spelen.

Skyward Sword HD: Hyrule Warriors-verbindingen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Als je op zoek bent naar andere Zelda-games met expliciete Skyward Sword-verbindingen, is er nog een andere gemakkelijke aanbeveling: Hyrule Warriors. Deze Wii U-game (en de Switch-poort, Hyrule Warriors: Definitive Edition) is een musou-titel in Dynasty Warriors-stijl. Daarin neem je de controle over Link, evenals een groot deel van de cast van de Zelda-serie, in een tijdlijn-hoppende zoektocht om een ​​nieuwe incarnatie van Ganon te stoppen en nog een andere versie van Hyrule te redden.

Hoewel Hyrule Warriors zijn eigen verhaal en setting heeft, kun je in de game ook andere Zelda-geschiedenissen verkennen, zoals Twilight Princess en Ocarina of Time. Naarmate je verder komt in het verhaal, kun je altijd een verwrongen versie van Skyward Sword spelen. Daarin neem je de controle over zowel Fi als de gemene Ghirahim, terwijl ze proberen respectievelijk de Zelda-tijdlijn te herstellen en te destabiliseren.

Hyrule Warriors is geen absoluut onmisbare Zelda-titel, maar het was de enige kans die fans hadden om de wereld van Skyward Sword opnieuw te bezoeken - tot nu toe in ieder geval.

Tom's Guide zal een volledige recensie van Skyward Sword HD bevatten zodra we de game hebben gespeeld. Tot die tijd verwachten we dat het zal zijn zoals zijn voorganger: ambitieus, onvolmaakt en een echte traktatie voor Zelda-fans die geïnvesteerd hebben in het begrijpen van de overlevering.

De beste Nintendo The Legend of Zelda Skyward Sword (Wii)-deals van vandaag Nintendo Amiibo - Zelda & ... Amazone Prime $ 24,99 Visie Zelda & Loftwing-amiibo ... Walmart $ 42,78 Visie Korting The Legend of Zelda: Skyward... Walmart $ 59,99 $ 54,15 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen