Zoom versus Google Hangouts: welke videochatservice is geschikt voor u?

(Afbeelding tegoed: Zoom; Google)

Het vergelijken van Zoom versus Google Hangouts komt neer op uw prioriteiten en behoeften aan communicatie. Het zijn beide videochatclients die al een tijdje erg populair zijn en beide op verschillende platforms te vinden zijn - en terwijl Zoom onder vuur ligt vanwege een reeks privacyfouten, blijft Google Hangouts aanpassen en uitbreiden, evenals Meet, dat competitiever is met Zoom.

En omdat we allemaal steeds meer tijd van elkaar gescheiden zijn, zijn deze services des te belangrijker geworden, en daarom hebben we zowel Zoom als Google Hangouts nauwkeurig bekeken om te zien hoe ze van elkaar verschillen. Verrassend genoeg hebben ze grote verschillen op een aantal belangrijke functies.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel elke service vrij eenvoudig te gebruiken is, is de ene beperkter dan de andere in termen van de grootte van de groepen die het aanspreekt - en de andere maakt het niet uit hoeveel tijd je besteedt aan chatten. Er is ook nog een andere concurrent, bekijk onze Skype versus Zoom face-off om te zien hoe een al lang bestaande video-oproepdienst concurreert met Zoom.

Voor degenen die het nog uitzoeken hoe Zoom te gebruiken of hoe zet je een Zoom-vergadering op , daar hebben we handleidingen voor, en meer. Hier is alles wat u moet weten om uw keuze voor Zoom versus Google Hangouts te bepalen. (Oh, en bekijk onze beste webcams voor videogesprekken, zodat iedereen u duidelijk kan zien!)

Zoom versus Google Hangouts in één oogopslag

ZoomGoogle Hangouts
Ondersteunde apparaten Windows 10, macOS, Linux (inclusief Ubuntu), iOS, Android en BlackberryWebbrowsers (Chrome, Safari en Firefox op zowel pc als Mac), Linux, Android, iOS
Maximaal aantal deelnemers 100, met maximaal 49 tegelijk zichtbaar25 (100 in Google Meet), maximaal 10 tegelijk zichtbaar
Bijzonderheden Aangepaste virtuele achtergronden, end-to-end encryptie, HD-video en audioGoogle app-integratie
Is er een gratis niveau? JaJa
Is er een betaalde laag? Zoom Pro ($ 14,99 per maand per host)Google Meet (voorheen Hangouts Meet) werd betaald, maar is momenteel gratis. Enterprise-versies bestaan ​​nog steeds, met meer voordelen.
Betaalde voordelen De limiet voor de duur van de vergadering is 24 uur, 1 GB cloudopname, ondersteuning voor Skype voor Bedrijven (Lync)Enterprise Meet heeft 250 videobellers tegelijk

* Google Hangouts Meet is geweest omgedoopt tot Google Meet . Vervolgens kondigde Google aan dat Google Meet, het premium product voor videovergaderingen, is nu gratis voor alle houders van een Google-account, tot 30 september. Meet-oproepen hebben een limiet van 100 personen, en hoewel er een tijdslimiet van 60 minuten is voor oproepen, wordt die pas op 30 september afgedwongen.

Waarom je Zoom zou moeten gebruiken

Zoom is eerlijk gezegd het meest indrukwekkende aanbod. Ik heb de gigantische chats van Zoom zelf gezien en die grote 5x5 rasters met gezichten zien er anders uit dan alles wat ik in Hangouts heb gezien. Lees meer over hoe je iedereen op Zoom kunt zien.

beste camera's voor huisbeveiliging

Met Zoom krijg je tot 100 videobellers tegelijk aan de lijn en zie je er maar liefst 49 tegelijk. Dat torende boven het aantal van 25 videochat-deelnemers uit Google Hangouts, maar Google Meet (voorheen Hangouts Meet) ontmoet Zoom bij zijn 100-bellerlimiet.

Het is ook de leukere versie. Natuurlijk kunnen mensen emoji's gebruiken om te reageren op Hangouts, maar dat zijn tafelstakes. Zoals je zult zien in onze gids op hoe u uw Zoom-achtergrond kunt wijzigen , kun je een verscheidenheid aan kleurrijke achtergronden instellen waardoor het lijkt alsof je ergens anders bent dan op je bank of in een geïmproviseerd thuiskantoor.

Er is ook een Zoom-webapp, dus u hoeft Zoom niet te downloaden om deze te gebruiken. Maar deze versie van de software is veel beperkter.

Waarom je Google Hangouts zou moeten gebruiken

Hangouts wint voor mij vanwege de uiterste eenvoud. Hoewel het een app op iOS en Android heeft, werkt het voor de meeste mensen volledig via internet. Zoom probeert je een app te laten downloaden, die misschien de hierboven genoemde bonusfuncties waard is, maar die heb ik niet echt nodig.

En aangezien mijn Hangouts niet voor meer dan 25 mensen zijn, let ik meer op de andere limiet van de gratis Zoom: tijd. Zoomgesprekken met 3 of meer mensen hebben een tijdslimiet van 40 minuten, terwijl je met een Google Hangout zo lang kunt blijven hangen als je wilt, zonder tijdslimiet.

Google Meet, zoals ik hierboven heb opgemerkt, dat tot 30 september gratis is voor iedereen, heeft een maximum van 100 gebruikers en heeft geen tijdslimiet (hoewel dat op 30 september verandert in 60 minuten).

Ik ga ook standaard naar Hangouts via Zoom omdat dat het account is dat ik al heb. Voor degenen die geen Google-services gebruiken, begrijp ik waarom het vervelend zou zijn om een ​​account voor Hangouts aan te maken. Maar de videochat-app van Google is logisch voor degenen die vertrouwen op Gmail en Google Agenda, waarin Hangouts naadloos kan worden geïntegreerd.

Outlook

Het staat vrijwel allemaal op hun naam. Je zult vooral met Zoom willen chatten als je een breed genoeg aantal videotelefoonvrienden hebt die je nodig hebt om in en uit te zoomen. Hangouts is op zijn beurt het meest geschikt voor kleinere groepen die meer tijd in hun chat willen doorbrengen (en Google-fans die meer mensen in de kamer nodig hebben, moeten Meet bekijken). Geen van beide is slecht, ze zijn allebei vrij eenvoudig te gebruiken en te sturen.

Maar het zou me niet verbazen als sommige verre familieleden verrast zouden zijn toen Zoom hen vertelde dat hun tijd om was na 40 minuten.

De beste webcam-deals van vandaag - voorraad wordt elke 30 minuten gecontroleerd: Weinig voorraad Microsoft LifeCam HD-3000 Walmart $ 24,85 Visie Microsoft LifeCam HD-3000 Microsoft LifeCam HD-3000 voor... Amazone $ 27 Visie Microsoft LifeCam HD-3000 voor Bedrijven Microsoft LifeCam HD-3000 -... Dell $ 32,99 Visie Microsoft LifeCam HD-3000 - Webcamera...Microsoft LifeCam HD-3000 - Webcamera - kleur - 1280 x 720 - audio - USB 2.0 Microsoft LifeCam HD-3000 -... Lenovo VS $ 39,95 Visie Microsoft LifeCam HD-3000 - webcam LifeCam HD-3000 Microsoft VS $ 39,95 Visie LifeCam HD-3000 Logitech - C920S HD-webcam Beste koop $ 59,99 Visie Logitech - C920S HD-webcam Logitech C920e HD 1080p... nietjes $ 69,99 Visie Logitech C920e HD 1080p-webcam, 2...Logitech C920e HD 1080p Webcam, 2 Megapixels, Zwart (960-001384) Logitech C922 Pro-stream... Focuscamera $ 74,99 Visie Logitech C922 Pro Stream 1080p-webcam...Logitech C922 Pro Stream 1080p-webcam in zwart Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen